Автор |
Съобщение |
damyan_82
|
Коя пътека да хвана за Добрила? |
|
Здравейте. Един приятел върви по стъпките на Ком Емине и се очаква по някое време да нощува в Добрила. Аз съответно ако всичко е наред трябва да хвана влака от Варна и да попадна в Карлово или в Сопот. Гледам, че и от двете места има пътеки до горе но коя, ще ми препоръчате. Това, ще ми е първия преход самостоятелно и затова до колкото мога се тренирам във вървенето та не укапя горе. Гледам, че денивелацията си е доста и затова питам вас за съвет. Мога да хвана и черния път до Незабравка и от там пак до Добрила.
Идеята е в два дни да се направи преход Добрила-Тъжа Тъжа- Узана. После влака от Габрово за Варна.
|
|
|
Пет Авг 01, 2014 11:02 pm |
|
|
savvv
|
|
|
|
Хвани лифта от Сопот,после имаш 1 час до хижата.
|
|
|
Съб Авг 02, 2014 10:34 am |
|
|
damyan_82
|
|
|
Благодаря. Четох, че трябвали повече хора за да пуснат лифта. Така, че на място, ще се решава.
Модераторите ако искат могат да трият темата. Стана ми ясно.
|
|
|
Съб Авг 02, 2014 11:18 am |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
ако не ти се хваща лифта мини по пътеката от манастира. Можеш да отскочиш до водопада и после нагоре. Маршрута е супер. Останалите са по-трудни и не са маркирани на места. Добрила-Тъжа си е бая ходене.
|
|
|
Съб Авг 02, 2014 2:50 pm |
|
|
peca
|
|
|
Може и като слезееш от влака в Карлово да се качиш на рейс за Троян и да слезеш на Беклемето, от там са 7-8 часа без денивелация.
И по билото си има глетки.
Мисля, че има рейс който в 9:30 е горе и ти пасва ако пътуваш с нощния влак.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Съб Авг 02, 2014 3:56 pm |
|
|
damyan_82
|
|
|
Благодаря за мненията полезни са за мен. Всичко зависи от това по кое време той, ще се появи на Добрила. Да му пожелая успех и дано успее да мине прехода. Това за Беклемето е супер но в случай, че пасне като време с неговото така бих видял повече неща.
|
|
|
Съб Авг 02, 2014 4:21 pm |
|
|
Rain
Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 652 Местожителство: Стара Загора-София |
|
|
|
То хубу от Беклемето,ми акого хване мъглата,дето не може човек да си види и обувките,този аджамия ще запомни до края на живота си ходенето из Балкана с цялото снаряжение,което мъкне .вкл. за приятеля си))))
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=edqH0ofRQrM |
|
|
Съб Авг 02, 2014 4:49 pm |
|
|
didogen
Регистриран на: 15 Дек 2011 Мнения: 1479 Местожителство: kleta majka balgariq |
|
|
|
Бахти как го отряза. Ако ще го хваща мъгла, то най-добре да стане точно на билната пътека.
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P. |
|
|
Съб Авг 02, 2014 5:17 pm |
|
|
peca
|
|
|
|
|
То хубу от Беклемето,ми акого хване мъглата,дето не може човек да си види и обувките,този аджамия ще запомни до края на живота си ходенето из Балкана с цялото снаряжение,което мъкне .вкл. за приятеля си)))) |
Ако го хване мъгла по пътеката през Хубавец както няма и маркировка след гората и право на ВЕЦ Тъжа.
Може да се качиш предишния ден както ти казах и да стигнеш до Дерменка само 3 часа е така, че няма и да се натоварваш, там спиш хижата е супер направо хотелски условия и няма нужда да си носиш и храна.
Освен това от Беклемето до Дерменка си върви черен пък който в случай на мъгла може да следваш без проблем.
На другия ден чакаш твоя приятел да мине и тръгваш с него за Добрила.
Така не е нужно да се разбирате за среща с голяма точност, просто ти вече ще си там и продължаваш с него
А и обхват ще имаш през цялото време.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Съб Авг 02, 2014 5:49 pm |
|
|
damyan_82
|
|
|
Мъглата не ме притеснява. Имам си "машинка". Лошото е, че съм се надъхал сериозно да се срещнем с него и ако се разминем, ще е доста гадно. Отдавна се подготвям с екипировка и физическа дейност(че не става на един път) за да мога във всеки един момент който ми се отдаде възможност да "изчезна" без да му мисля. Има някой неща, които нямам и, ще ми липсват но няма значение и без тях, ще опитам. Ако се разминем, ще му мисля друг план от където да се кача и после съответно да сляза. Само той трябва да устиска до там. Ако лифта ме качи това, ще е най удачния варянт за мен. Така по бързо, ще съм горе и повече време, ще имам да се насладя и поснимам за спомен да показвам на детето и жената(второто дете е съвсем малко).
|
|
|
Съб Авг 02, 2014 6:27 pm |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
значи най-добре е отиваш една седмица преди това. Разпъваш палатка. Опъваш шезлонга и чакаш-ако времето е хубаво снимаш; ако не бира в хижата бол. За седмица пускаш брада, ако има мъгла не можеш се види с твоя приятел, ако няма излизаш от някой храст и го стряскаш. После той изхвърча напред и финишира преди Дизела на Емине. Абе психария общо взето.
|
|
|
Съб Авг 02, 2014 11:03 pm |
|
|
Balkandjiq
|
|
|
|
|
|
Четох, че трябвали повече хора за да пуснат лифта. |
Нищо не трябва...Има си служебно пускане сутрин в девет и вечер малко преди пет.А сега лятото и заради хвърчопланеристите върти постоянно.И да тряя да чакаш ще е не повече от половин час.Е сега ако случиш гръмотевично-отделен въпрос...
_________________ Планини има много,но Балкана е само един!
http://hubavetz.com/ |
|
|
Съб Авг 02, 2014 11:16 pm |
|
|
damyan_82
|
|
|
Ще се намерим някъде. Благодаря за информацията.
|
|
|
Нед Авг 03, 2014 12:22 am |
|
|
damyan_82
|
|
|
Всичко е уговорено ако не ми мине котка път в четвъртък влака ме спуска в Сопот иколо 14:30 и тръгвам на горе.
|
|
|
Вто Авг 05, 2014 12:41 pm |
|
|
|