Автор |
Съобщение |
irrrka
|
Помогнете за маршрут с бебе /в самар/ |
|
Липсват ми преходчетата и мисля какъв маршрут можем да си спретнем с бебето /<1год./ в самара. Съответно трябва да са по-кратки от 4 часа, а хижите да могат да ни настанят самостоятелно, така че да дадем шанс и на другите туристи да дремнат Мисля си първоначално за съботно-неделно, но ако някой може да даде добро предожение, става и за 2-3 нощувки. Представям си го до изходната хижа да се стига с кола /от София тръгваме/ или поне да е близо, а връщането да е или с добър транспорт или да направим нещо като кръг....то станаха много изисквания, но все пак може да се появи примамливо предложение.
Ще се радвам, ако се включи някой с опит, да даде съвети.
Разбирам, че Стара Планина не е най-доброто решение за преход с бебе, но по другите планини нямам опит с нощувки и преходи между хижи и не знам как е. Нямам против да ме насочите и към някой от другите подфоруми. Благодаря на отзовалите се!
|
|
|
Чет Юли 31, 2014 10:19 pm |
|
|
irina
|
|
|
|
Например Рила. Колата до Зелени преслап и от там на хижа Скакавица. Там винаги има много семейства с деца, чудно местенце е. От там може да се отиде на разходка до седемте езера и връщане обратно в хижата. Може и до вр. Кабул...Отовица.
|
|
|
Чет Юли 31, 2014 11:47 pm |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
1. Пирдоп-Паскал-Свищиплаз-Златица
Лесно качване, равно вървене до втората хижа, надолу пак е лесно
2. С лифта до Добрила-Дерменка-Кърнаре(Иганово)
Лесно качване, равно вървене до втората хижа, надолу пак е лесно
3. Рибарица-Вежен-Рибарица
Има път до хижата даже-вр. Вежен е близо-надолу има алтернативи
4. Узана
Много хотелчета (хижи) в района. Добро място за разходки.
4. Априлци-Плевен-Априлци
Кратко качване, Джендема и пещера водните дупки на една ръка разстояние.
5. с. Тъжа-Русалка-Мандрата
Лесно качване, водопади, добри условия на Мандрата.
Има и много други красиви места, но са с големи спални помещения
Трудно е с малко дете в планината. И аз ги мъкна моите от под 1 год. но си е мазохизъм. И памперсите обратно надолу в раницата
Поздрави
|
|
|
Пет Авг 01, 2014 12:06 am |
|
|
irrrka
|
|
|
Благодаря ви!!! И аз обмислях между Вежен и Скакавицата..май едната седмица ще е Балкана, другата Рила
|
|
|
Пет Авг 01, 2014 11:20 am |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Вежен незнам колко ще е добре с това малко дете. До горе/ до хижата / си е маане. На хижата няма нищо- храна всичко трябва да си качите на гръб , че и бебенцето.
|
|
|
Пет Авг 01, 2014 11:33 am |
|
|
Мавруд
|
|
|
|
За маршрут 2 не съм убеден, че е толкова лесно, тъй като от Дерменка до Кърнаре през Пешова мъка е доста стръмно и с опасност за подхлъзване - всичко е нещо като едър чакъл - каменисто и се парзалят камъните.
_________________ ЕП "Български железници"
http://www.bgrail.eu/news |
|
|
Пет Авг 01, 2014 11:42 am |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
Щом се търси лесното значи Родопите. Там все пътища и поляни.
|
|
|
Пет Авг 01, 2014 11:49 am |
|
|
irrrka
|
|
|
Хм, преди няколко години минахме от Ехо до Бенковски и спряхме на обяд на Вежен и ядохме супа топчета, имаше много хора .. аз ли се бъркам или се е променило?
Сетих се за Родопите, но честно казано ходене по черни пътища не ме привлича.
|
|
|
Пет Авг 01, 2014 2:14 pm |
|
|
EXIIIT
|
|
|
На вежен нищо не се предлага като храна и лафка няма всичко си носиш. Не че ако нямаш нищо и с бебе ще те оставят гладен дено по принцип не се предлага.Незнам когато сте ходили може би е имало уговорена храна за грепата и от от тяхното да са ви дали но аз когато съм ходил нищо не се е предлагало за храна.
|
|
|
Пет Авг 01, 2014 2:24 pm |
|
|
corbin
Регистриран на: 27 Сеп 2010 Мнения: 84 Местожителство: София, България |
|
|
|
На разходката до х. Скакавица е плюс и това, че хижата има стаи двойки - за хора с бебе е идеално! С бааавно ходене до водопада можете да запълните един ден също
|
|
|
Пет Сеп 12, 2014 10:19 pm |
|
|
zezo
|
|
|
На Вежен обикновено се предлага боб чорба. На Бенковски има боб, леща и гъбена супа. Можете да направите преход от Рибарица до х. Вежен, нощувка, преход до Бенковски, нощувка и слизане обратно в Рибарица. Хубавото на този вариант е, че можете да си изберете по-натоварващ преход през билото или много лесен през Суватски дол.
|
|
|
Пет Сеп 12, 2014 11:36 pm |
|
|
peca
|
|
|
Е ако ще го правят с двете нощувки и времето е ОК по добре през билото, заслужава си малко повечкото ходене за сметка на много повече гледки.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Съб Сеп 13, 2014 7:38 am |
|
|
|