Виждал съм Дизела на състезания по ориентиране,тоя човек е феномен,според мен с тия пет дни са се подсигурили и изобщо няма да се учудя ако падне на четири дни и няколко часа!
Вто Мар 04, 2014 6:32 pm
сидката
сега даже се сетих , че той от години си прави част от тренировките на пасажи от Ком-Емине,някакво филмче имаше ама ми е къса паметта
Вто Мар 04, 2014 6:38 pm
maratonec
ZCEZBPM написа:
Добре щеше да е да пробва този рекорд още преди години, когато беше по-млад.
Ако не успее по една или друга причина да подобри рекорда тази година ще опита пак и пак .... , но годинките текат.
На 32 години все още бива, а на 35-36-37 вече е друга бира щом става дума за върхови постижения за издръжливост, за 40 и нагоре няма да говорим.
Като се сетя колко паднали дървета има преди и най-вече след Котел.
Да идем да ги разчистим. Майтап бе.
Хм до като пиша 40 годишния Бьорндален ме опроверга от екрана на телевизията.
Спечелил олимпийски медал в биатлона в Сочи и ще продължи да се състезава.Ама то такива хора са рядкост .
За еднодневни спортни прояви си прав, но за 600км преход не съм съгласен че младостта е особено предимство. Янис Курос постига рекорда си на 48 часа (473км) на 40 годишна възраст, а рекорда на 6 дневно тичане е пак негов - 1036км, 2005 в Австралия, тогава е бил на 49. Спомням си интервю на Меснер когато беше на 50 в което казва че ще срита задника на всяко 25 годишно хлапе по планините.
Не ни отписвайте нас, старите кучета. Колкото по-дълго разстоянието, толкова по-трудно се предаваме
Сря Мар 05, 2014 5:21 am
joropc
maratonec написа:
Спомням си интервю на Меснер когато беше на 50 в което казва че ще срита задника на всяко 25 годишно хлапе по планините.
Не ни отписвайте нас, старите кучета. Колкото по-дълго разстоянието, толкова по-трудно се предаваме
...пък и си спомням, че дядо ми (лека му пръст), редовно ми казваше:"Абе гледам, че на пазара агнешките кожи са доооста повече от овчите, така че не ми се прави на много печен"
Сря Мар 05, 2014 8:04 am
Дженгала
Като комеминенец ще следя с голям интерес мероприятието. Със сигурност ще подобри рекорда от 1986г., стига да се опази от контузии и да има благоприятни метеорологични условия в коварната в това отношение Стара планина по време на прехода. Успех!
Добре щеше да е да пробва този рекорд още преди години, когато беше по-млад...
Да не излезе, че се засягам само защото и аз съм между дъртаците, ама...
Съгласен съм с maratonec: младостта е страхотно предимство, но все пак има (наистина много малко на брой) неща, където тя не е най-доброто. Състезанията за издръжливост са едно от тези редки изключения.
Примери много, включително и у нас: през 1979 българинът Георги Сергиев премина (с ходене, не с бягане) 600 км за 108 часа без спане и спиране. Беше на 61 години без няколко дни. Сила, бързина - да, те определено са запазена зона за младежта, но не и издръжливостта. Не случайно на никое официално състезание не разрешават на непълнолетни да тичат маратон.
Съб Мар 08, 2014 3:21 pm
сидката
Не знам точно на колко години е Дизела ама в спортното ориентиране се състезава в М-21Е, тоест при двайсетгодишните и в 99% от случаите е на първо място на финала
Нед Мар 09, 2014 11:17 am
сидката
Имаше една тъпичка реклама навремето и там се казваше "Кво ти пука ,нали летиш"
Пон Мар 10, 2014 10:44 pm
igurbev
Слуайно ми попадна в фейсбука още инфо ( https://www.facebook.com/Dislfanclub ) и казано честно първоначалният ми интерс значително поохладня. Дизела най-вероятно ще успее да подобри рекорда, но като изпълнение изявата няма да има много общо с тази на Любомир Палакарчев, а и като цяло с идеята Ком - Емине.
Ей какво пише (копирано е от страницата, линкната по-горе):
Цитат:
Ето я и предполагаемата програма за Ком-Емине. Идеята е да стартирам рано сутрин и да финиширъм около 9 часа. Всички места отбелязани в програмата ще бъдат подкрепителни пунктове. Ще се спи на кемпери около, които ще се прави бивак. В биваците с изключение на вр. Ботев ще има и голям екран на който ще може да следи временното ми местоположение.
Сря Юли 30, 2014 10:08 pm
igurbev
ZCEZBPM написа:
Ако е вярно ...
Постнато е от самия Дизел, както се разбира и от текста.
Пък и защо да не е истина, то начинанието си е 100% комерсиално в крайна сметка. Разни подробности на никой няма и да направят впечатление, въпросът е да се тръбят сензации и да се привлича внимание.
Сря Юли 30, 2014 10:40 pm
igurbev
А, що, Ком - Емине си е.
Сря Юли 30, 2014 10:56 pm
igurbev
Става дума за съпорт пунктовете през 30 км. Предолагам това е обичайна организация за състезание тип ултрамаратон, но в случая става дума за един единствен участник.
Със скоростта, с която се предполага, че ще се движи Дизела, няма да има време и да си намокри чорапите дет' се вика и разбира се абсолютно никакъв багаж няма да носи.
Така погледнато незнам за какъв рекорд може да става дума - просто не мога да си представа, че някой след него ще има шанса да се състезава при същите условия.
Щеше да е далеч по-интерсно, ако организаторите бяха привлекли повече участници. Тогава поне ние зрители щяхме да разберем за какво натоварване става дума.
Чет Юли 31, 2014 1:44 pm
Гунди
Регистриран на: 07 Юни 2012 Мнения: 300 Местожителство: Стара Загора
да не бързаме с рекордите-Бърза работа,два пъти работа!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети