Ми възможно е, добро маане ще се получи, но пък сега дните са дълги. Метнете раниците някъде около Тодорина порта - да не ги мъкнете до Тодорка. Даже щом сте с чували - няма нужда да стигате Тевно, може да спите на Превалските езера ако напреднете с времето
едит: уф, обърках се, не бях видяла, че искате да слизате към долината. Ама все тая - същото важи и ако слезете, но ще изгубите твърде много височина. По-добре се върнете през Василашкия чукар и Възела към червената маркировка и Типиците. На Превала може да се слезе към Превалските езера и на другия ден през Мозговишка порта към Тевно.
Gamina написа:
Ми възможно е, добро маане ще се получи, но пък сега дните са дълги. Метнете раниците някъде около Тодорина порта - да не ги мъкнете до Тодорка. Даже щом сте с чували - няма нужда да стигате Тевно, може да спите на Превалските езера ако напреднете с времето
едит: уф, обърках се, не бях видяла, че искате да слизате към долината. Ама все тая - същото важи и ако слезете, но ще изгубите твърде много височина. По-добре се върнете през Василашкия чукар и Възела към червената маркировка и Типиците. На Превала може да се слезе към Превалските езера и на другия ден през Мозговишка порта към Тевно.
Има ли маркировка от Тодорина порта до червената маркировка през Възела.
_________________ Хубавите неща ме научиха да обичам живота. Лошите- как да го живея.
Вто Юли 22, 2014 5:33 pm
Gamina
Мне, няма лентова маркировка и около Василашкия трябва да се внимава. Но слизането почти до Демяница по маркировката и качване после нагоре към Мозговишка (еле пък чак до Тевно) отива към раздел "мазохизъм".
Даа, май си права. И раниците...Какво би ни послужило за ориентир, освен картата, разбира се
_________________ Хубавите неща ме научиха да обичам живота. Лошите- как да го живея.
Вто Юли 22, 2014 5:42 pm
Gamina
Разтърси се за Василашки чукар из Гугъл, тук във форума също имаше стари теми относно отсечката - клек, скали, но с повишено внимание се минава. Има пътечка из клека.
Виж този пост в блога на igurbev:
http://blog.igurbev.net/2013/08/blog-post.html
Не съм го минавала (сраааам ), мисля към края на лятото да поправя тая грешка, но поне по снимките ми изглежда напълно проходимо.
Благодаря и на двама ви. И аз си мислех, че съм подготвена-чета, чета и все възникват въпроси. Като дойде момента мятаме раниците и кой каквото прочел. Преди време питах, четох за Кончето и пак се набутахме на подсичащата пътека/това ужасно място/.
Вто Юли 22, 2014 6:14 pm
vladofff
bobitata написа:
А възможен ли е преход от хижа Вихрен до Тевно езеро за един ден, с тръгване от жижата в 8 часа и качване на Малка и Голяма Тодорка. Следваме зелената маркировка, после синьо-жълта, синя до Мозговишката порта и накрая червена до Тевно езеро
Че защо да не е възможно, аз съм успявал за един ден, при това с мъкнене на палатка и чувал, да тръгна от заслон Кончето, да премина през Вихрен, Муратов, Караулите, до Възела, през Типицкото било и вечерта да съм на Тевно. Напълно е възможно.
Сря Юли 23, 2014 9:22 am
bobitata
"Нали щяхте да пристигате към 10 часа на Вихрен. Как тогава ще тръгнете в 8ч.?
То по-добре тогава направо на Тевно да идете и да не спите на извора, а втория ден може Джангал и Каменица или пък Джангал и Джано заради гледката към Кременските езера.[/quote]"
Решихме да станем по- рано, за да сме по- рано на хижа Вихрен. това са си още два часа ходене.
Сря Юли 23, 2014 10:06 am
Gamina
Зъцъбъцъ написа:
трудно без гпс ще намерите откъде да слезете от Караулите надолу към Рибно Бъндеришко езеро.
Е чак път трудно... Може да се слезе от премката (или каквото е) между Бъндеришкия и Караула, както и при седлото към Спанополския. На това второто даже и пирамидки има тук-таме до Рибното езеро. В ясно време, де.
Преди 2 седмици се качих от там, има пирамиди - нарядко, но има (понатрупахме малко тук-таме и ние). Но пък в хубаво време как да се объркаш - мааш нагоре по камънака докато излезеш на билото
Бяхме четирима и никой не се беше забивал точно там, но нямаше изненади. Подозирам, че не сме минали по 1:1 еднакъв маршрут, защото ние просто видяхме къде ще е най-малкия зор по склона срещу езерото и тръгнахме нагоре. На по-високото се появиха и пирамидките.
Не мисля, че е задължително първо да си минал всички магистрални пътеки, преди да хванеш без пътека.
За теб и за един куп съфорумци може да е нормално, но за турист на едно-две ходения в Пирин да тръгне без навигация по непознат, немаркиран и потенциално опасен маршрут, това говори единствено за разхлопана дъска на въпросния турист или за подведен и лековерен аджамия турист.
А твоето първо зимно 6-дневно по първоначален замисъл?!
ти пак същото си пееш, ненормалното за теб не е норма.
Да няма драми. Никого от никъде не карам да минава. Само казах, че в хубаво време може да се слезе без навигация. Точка.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3Следваща
Страница 2 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети