Автор |
Съобщение |
Dariel
|
Западна Стара планина |
|
Здравейте!
След около две седмици планираме да преминем по трасето КОМ-ЕМИНЕ, в частта - Западна Стара планина. Изчетох и гледах не-малко споделяния от вас, които ми помогнаха в подготовката. Налага да направим почти 13 часа преход от х. Лескова до Витиня, заради ремонта на х. Мургаш - разбрах, че след два месеца ще бъде готова за туристи (поне единия етаж).
Знам за възможността за нощувка на Витиня в тур. спалня, но разбрах и за станция на Енергото, там. Някой знае ли нейни координати, Всичките ми опити да ги намеря, се оказаха провал.
|
|
|
Чет Юни 19, 2014 3:55 pm |
|
|
Tito
|
|
|
Чет Юни 19, 2014 5:04 pm |
|
|
Dariel
|
|
Чет Юни 19, 2014 5:09 pm |
|
|
Tito
|
|
|
|
Благодаря, това определено е голяма изненада и много добра новина! Дано се получи..
Иначе, ако го закъсате в този район говедарите на Зла поляна със сигурност ще приютят поне двама от вас, за повече нямат място.
_________________ От Ком до Емине 2012
Ком-Емине GPS трак |
|
|
Чет Юни 19, 2014 5:57 pm |
|
|
Rincewind
|
|
|
Чет Юни 19, 2014 6:44 pm |
|
|
Mariana1000
|
|
|
Ха, хижа Мургаш ще работи?! Много добра новина Значи или собственика пак се е замогнал или някой е извадил 200000 лева
Макар че за ком-еминейците някак настрани идва хижата, но при лошо време и желание да се качи върха защо не
Dariel, ти как се опита да издириш инфо за станцията на Енергото на Витиня?
Сещам се за няколко начина, които аз бих пробвала, ако съвпадат с твоите прощавай, не очаквам да съм открила топлата вода
Запитване в община Ботевград, защото това е на тяхната територия. Ако човек попадне на правилния добронамерен чиновник могат да се случат чудесни неща (имах такъв случай с обаждане до Община Ловеч преди време)
Запитване в Туристическия информационен център в Ботевград (почти никога не дава резултат, но все още пробвам от време на време и този начин)
Запитване до туристическото дружество в Ботевград (50% шанс да разбереш всичко което ти трябва и 50% за пълно безхаберие)
В сайта на НЕК гледам си имат отдел "Почивно дело", станцията не е вече тяхна, но може и да знаят чия е, така че не пречи да се пита.
И една доста слаба следа, но мисля че ТД Руен, на тяхното Ком - Емине, бяха нощували там и могат да дадат информация.
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!... |
|
|
Чет Юни 19, 2014 10:23 pm |
|
|
Dariel
|
|
Пет Юни 20, 2014 11:58 am |
|
|
momchilov
|
|
|
Разбира се по-лесно е да се обадиш на Иветко - хижаря на въпросната хижа на НЕК(че енерго разпределително дружество от известно време не е същото)0889715940.
|
|
|
Пон Юли 14, 2014 3:21 pm |
|
|
Dariel
|
|
|
Е, много ти благодаря! Ние не можахме да стигнем по план заради контузия на единия ни спътник, но за следващия път ще се обадим точно там.
|
|
|
Съб Юли 19, 2014 4:22 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
Съб Юли 19, 2014 5:01 pm |
|
|
Dariel
|
|
|
За съжаление, бе стигнахме до въпросната чешма. Тръгнахме от Ком, през Петрохан и Пробойница и стигнахме до Тръстеная. На другият ден трябваше да поемем към Лескова, но се прибрахме през гара Бов . Всъщност, като че ли това е по-добрият достъп до хижата отколкото от с. Лакатник, от където дойдохме. Така и ще се завърнем някой ден там за да продължим до ..., до където имаме дни.
Тъкмо се надявам и х. Мургаш да е работеща и да не се налага голям преход от Лескова до Витиня
|
|
|
Нед Юли 20, 2014 1:31 pm |
|
|
Mariana1000
|
|
|
Имам чувството че съм го чела някъде, но нямам време сега да ровя и да търся, така че си задавам въпроса тук.
Има ли на Петрохан друго място за спане освен хижата? Не знам да рискувам ли бай Фидос дали ще ме хареса или не.
Там където е заведението има ли и стаи? Не съм ходила до него и срам ме е, нямам никакъв спомен какви сгради имаше наоколо. Сигурно имам снимки, ама и в тях не ми се рови
Помагайте
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!... |
|
|
Чет Сеп 25, 2014 11:05 am |
|
|
boris_borisov
|
|
|
|
В заведението на самия път (до езерото) има стаи, хубави. През 2009-та на КЕ спах там.
|
|
|
Чет Сеп 25, 2014 3:10 pm |
|
|
Dariel
|
|
|
Да, щом има стаи и са добри, то тогава по-добре е да се нощува там. При бай Фидос риска от настроението му е факт.
|
|
|
Чет Сеп 25, 2014 4:29 pm |
|
|
momchilov
|
|
|
Заведенията на Петохан на пътя последния път изглеждаха запуснати(преди 2 години си работеха ).Но щом х. Мургаш отваря, не е ясно дали не е било временно. Имай предвид все пак, че може и да не е в действие.
|
|
|
Пет Сеп 26, 2014 1:23 pm |
|
|
|