На 4 юли успяхме да хванем лифта с работниците и бързо се качихме на първия терминал. Времето ни посрещна студено и валеше . Но този път повяярвахме на метеорлозите . До 19 часа всички облаци изчезнаха .На другия ден просто време по поръчка за този маршут .Извадихме голям късмет .На другия ден нямаше дори и едно облаче което да напомня за лошото време. Кума лиса пак се появи за малко но след пристигане на кучето си подви опашката. Прехода го минахме без особени трудности. Бяхме се екипирали добре. Внимателно и без излишни движения минахме източната част на Купена. Тя е малко по екстремна .Времето непрекъснато беше с нас направихме красиви снимки но да си призная не съм много по компютъра и какво ще се качи не зная. Заслона ни посрещна добре дори гледахме мача.На другата сутрин при абсолютно безоблачно време се качихме на Ботев и слязохме в х Рай . На следващия ден се прибрахме през Калофер в Пловдив.
Вто Юли 15, 2014 8:12 pm
Whitestar
Регистриран на: 19 Ное 2013 Мнения: 523 Местожителство: Велико Търново
При този климат сте случили страхотно време. Поздравления за хубавото изживяване!
Сря Юли 16, 2014 5:45 pm
pana
От добрила през купените Ботев х Рай
Ами като гледам то излиза че 5,6,и7 юли бяха наистина единствените чисто слънчеви дни. Голяма рядкост е в района на вр.Ботев да не те завали след 13часа. Понеже изкачването на Ботев от заслон Ботев отнема най малко време успяхме да се насладим на безоблачен Ботев. Но като слязохме на каптажа до пряспата и поехме вече лятната пътека за Рай се обърнах и видях че облаците вече бяха на върха .Старото правило до 10 часа на Ботев времето е добро.
Сря Юли 16, 2014 6:00 pm
Whitestar
Регистриран на: 19 Ное 2013 Мнения: 523 Местожителство: Велико Търново
Добре, че сте хванали лифта и сте избрали да минете през Добрила. Пътя до Амбарица първия ден е по-дълъг, а и изкачването, на следващия, е по-голямо.
Нед Юли 20, 2014 11:51 am
pana
От Добрила през купените заслон Ботев х . Рай
Това с лифта си беше чист късмет . Някъде четох във форума че не чакаш ако пристигнеш към 9 часа качваш се със служителите. Валеше си добре . В х.Добрила нямахме резервация но работата се уреди и решихме да останем. Говорихме с метеоролога на Ботев .Той беше категоричен в прогнозота си и към 17 часа за около час два времето се изчисти .На другия ден аз погледнах отгоре пътеката идваща от х.Амбарица наистина е по стръмна . Но пак ще кажа голям късмет извадихме с времето. И до днес с приятеля ми коментираме че направихме добре като не го отложихме.
Пон Юли 21, 2014 7:34 am
dvdimov
Виждам, че добре съм се справил със снимката на Купена, където се озовахме по едно и също време ... Наистина страхотно време беше тия дни и чудесен преход. До нови срещи.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети