от Белмекен до Бистрица - Август 2013
7 дни и 6 нощувки.
Сега се сетих, че качих снимки от това ходене през август 2013, но не написах никакъв текст тогава а маршрута си е добър.
Тръгване от спортната база на Белмекен към х.Заврачица.
Поглед надолу към яз.Белмекен
По шорткъта към х.Заврачица долу:
На следващият ден мързеливо към х.Грънчар по прекия и равен път. Някои предпочетоха през Манчо, че им беше късо това:
ез.Грънчар и бунагалата на хижата:
На следващият ден по пътя за х.Рибни езера, поглед към яз.Бели Искър:
От връх Ковач към Якурудски циркус с езерата Мъртво и Рибно:
По пътя за Рибни езера подсичането на вр.Канарата през Канарски циркус:
Тук направихме малка одбивка до вр.Йосифица, като оставихме раниците на Канарски преслап:
Поглед към х.Рибни езера от вр.Йосифица. Много обзорен връх е това, много ми харесва:
На Рибни езера стояхме два дни, като по-голямата част от групата слизаха до Рилски Манастир за мекици. Аз и още трима направихме един кръг през Жандармите, който съм описал в тази тема:
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=6266
На път за ЦПШ през Кобилино Бранище, Страшното и Йончево езера:
Няма да изброявам върховете тук а само улеите, то е син, бял та сив .....
От Поповокапски превал, поглед надолу към пътеката за Йончево езеро:
Страшното езеро:
По стръмния участък към Йончево езеро:
Самото Йончево езеро:
Спахме на ЦПШ в чаената, защото хижата в този момент не беше ясно има ли хижар а за храна да не говорим.
В чаената условията са съвсем човешки и след два дена на х.Рибни езера ни се видя, като 5 звезден хотел.
Мисля че всичко е апартманети и се настанихме по 3-ма в апартамент. Топла вода колкото искаш.
Храната е супер, само мога да похваля Христо собственика, за гостоприемството.
На следващият ден тръгнахме към х.Вазов, но реихме малко да разнообразим досадното качване по терасите до билото.
Свихме към Мальовишки езера през овчарския улей.
Горе на Мальово поле преди циркуса гледката си заслужава. Малка и голяма Мальовица и Орлето между тях:
От Мальовишки езера свихме през превала между Мальовица и Ушите към долината на Малка Урдина река, като не се слиза надолу по реката а просто се пресича напреки долината и се качваш пак на билото. От там лесно можеш пак да се върнеш до вр.Мальовица или като нас направо към Додов връх:
По Додов връх:
Назад към Мальовица:
И Калините вече се пкават:
Винтчето и х.Вазов:
На следващият ден тръгнахме по долината на река Бистрица към с.Бистрица. За тази пътека мога да кажа само, че е уникално красива:
Някой беше изхарчил много-много пари за дървени беседки, мостове и тази къща с панорамна тераса в последния участък от маршрута, който е по черен път:
Надпис в с.Бистрица, много приятно село:
Последната промяна е направена от Emil на Съб Юли 12, 2014 6:45 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Авг 19, 2013 12:25 am
Gamina
Супер! Чакам разказа
И много се радвам, че ме разпозна на Рибни
Най-после стигнах до тук да сложа и текста на това ходене.
С други думи текстов ъпдейт
Съб Юли 12, 2014 6:47 pm
dan
Прекрасен маршрут и разкошни снимки. Очаквам с нетърпение разказа. Тази дървена къща не е ли Самоковището ? Минахте ли оттам? Как е пътя и на колко часа е от х. Ив. Вазов и Бистрица? Как се предвижихте от Бистрица до Дупница? Напиши нещо повече за този участък, отдавна се каня да отида нататък.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети