добавих и снимки
Последната промяна е направена от iozkan на Вто Юли 08, 2014 6:55 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
Нед Юли 06, 2014 11:06 pm
iozkan
Днес се разходихме из Рила, по добре известни и познати маршрути. Реших да не пускам нова тема, макар разходката да се различава чувствително от маршрута в заглавито. Все пак направих и един трак, тъй като части от него могат да се окажат интересни и да допълнят липсваща информация. Времето беше повече от добро, малко слънце, повече обалачета. Тръгнахме от Зелени преслап доста късно, поне за мен. Дъщерята не искаше да ходи, постоянно мрънкаше и едва я замъкнахме на хижа Скакавица и водопада. Под хижа Скакавица, трака не съвпада съвсем с маркировката нанесена в БгМ, макар че сме вървяли само по нея, нямам обяснение за това. На хижата оставих жената с детето да почиват, а ние с Атанас се отправихме към Скакавишкия циркус. Качихме се отдясно на водопада, по най-истинската пътека, горе отидохме до началото на водопада, за да направим снимки. Циркуса, както обикновено по това време е райска градина, снимки ще има утре, че сега нямам време. Излязохме от циркуса както обикновено, избягвайки да вървим в най-ниската част, където още е мокро и влажно. От Бъбрека се качихме на Чочов връх (Малък Кабул, или Беинса Дуно), както искате го наречете. На билото ми направи впечатление, че котата на която измерих 2506м, е на около 50м източно, от това което дава картата на БгМ. Това нормално ли е, или е проблем на машината? Off Topic
На връщане слязохме към хижа Скакавица по Сухия рид. Като записвах трака забелязах, че малко преди слизането на хижа Скакавица, трака се различава рязко от показаната маркирана в червено пътека на картата. Слизахме точно и само по червената пътека. (в картата на Домино пътеката към хижа Скакавица прилича на моя трак). А, и още нещо отново Off Topic гледам, че трака е записан като дължина 15.5км, а съм сигурен, че като слязох на Зел. преслап при колата, показваше изминато разстояние от 17.2км. Нещо ми се губи, или не му разбираме??
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети