С колелото. Не съм подготвен добре, много задачи имам, за сметка на времето за тренировки. Пиша тук, щото ако не го напиша ще се откажа, а така няма връщане назад. Поне ще я почна, а дано и завърша. 3500-4000 километра.
Гергов, има какво да пишеш. Всичко е интересно и полезно за следващите.
Следях похода ти, макар и не в нашия форум. Знаеш го.
Пиши, за да помогнеш.
Пожелавам ти от сърце следващи дръзки начинания.
Браво ! Ти си велик ! Много ми беше интересно да преживея това приключение , но все пак да питам с какви външни гуми беше и дали няма по-добър избор . Поздрави .
Нед Юни 29, 2014 12:20 pm
gergoff
Благодаря, момчета! Почти всеки може да мине това разстояни, трябват време и хъс. И малко физическа подготовка. Иначе, Мечо ти знаеш, от такива приключения спомените са за цял живот. А за гумите-бяха добри, преди да тръгна, а и качествена марка-Кенда. Но вече ще знам, че освен поне две вътрешни, 20-ина лепенки и една външна да имам за резервна. Особено ако се тръгва извън България, макар да съм сигурен, че в белите държави такова износване и нацепване няма как да стане за 2000 км. Инструментите също трябва да са качествени, именно заради ниското качество на моите се измъчих при последното спукване, последния ден. Доста неща се научават при такива дълги преходи, правят се грешки, важното е да си вземаме бележки!
Има специално измислени гуми за такиви пътешествия - по-дълготрайни са, с разни защити от спукване, но са и по-бавни. Рубена (Чехия) имат евтини такива. За способността да държи може да се съди и по максималното налягане - колкото е повече, толкова по малко съпротивление. Една крайност са швалбе коджак 2.00 със 140 кг товар и 5 бара налягане. Те са наистина от най-бързите гуми и баирите с тях са доста по леки. 35 лв. Не са сигурни и дори се дерат отстрани по чакъл, но централната им защита е добра - рядко се пукат. Лепят на асфалт и в мокро време, не държат на пясък. В някои случаи може да се сложат такива, но с условието да са добри асфалтови пътища. Евтините найлонови гуми са мъка.
_________________ Враг няма, спокойно. Всичко е вече зомбирано.
Нед Юни 29, 2014 2:48 pm
mlqko s oriz
Поздравления за приключението Само напред колоездене и природа; свободен дух и сбъднати мечти, запомнящи се дни
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети