ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
10 дневен преход в Пирин

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
10 дневен преход в Пирин
Автор Съобщение
edecheva

Местожителство: България

Мнение 10 дневен преход в Пирин Отговорете с цитат
От дете не съм ходила в Пирин. Това лято с дъщеря ми, която е на 15 години искаме да отидем. Съпругът ми не се примирява с " условията", които предлагат хижите ни. Миналата година бяхме с нея за 7 дни в Рила и си правихме 10 часови преходи.
Предложете ми маршрут за 10 дни, но предпочитам да тръгна с колата си, а не с БДЖ... от Горна Оряховица сме .
Сря Апр 02, 2014 9:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес
tortomanin

Местожителство: Хасково

Мнение Отговорете с цитат
Колата ще оставите някъде и после ще обикаляте или ще нощувате на едно място? В началото разбрах, че заради непоносимостта към хижи се търси хотелски вариант.

Последната промяна е направена от tortomanin на Чет Апр 03, 2014 2:32 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Апр 03, 2014 7:23 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

1 ден: Бетоловото - х. "П. К. Яворов" - в. Албутин - м. Зиданицата - х. "Загаза"
2 ден: х. "Загаза" - х. "Синаница" - в. Синаница - Синанишка порта - Бъндеришка порта - х. "Вихрен"
3 ден: х. "Вихрен" - Жабешко езеро - Премката (м/у Тодорин връх и в. Василашки чукар) - Тодорин връх - Василашки езера - х. "Демяница"
4 ден: х. "Демяница" - Газейски циркус - в. Газей - в. Полежан - в. Безбог - х. "Безбог"
5 ден: х. "Безбог" - Демиркапия с отклонение до в. Джано - х. "Пирин"
6 ден: х. "Пирин" - Башмандра - (отклонение до в. Зъбът или гребена Куклите) - Беговишко езеро - х. "Беговица"
7 ден: х. "Беговица" - Башлийца - Чаирски езера - Превала - Мозговишка порта - х. "Тевно езеро":
8 ден: Върховете около Тевно езеро:
9 ден: х. "Тевно езеро" - Превала - Типиците - х. "Вихрен"
10 ден: х. "Вихрен" - Кончето - х. "П. К. Яворов" - Бетоловото

Големи денивелации има в тези маршрути, Пирин е по-трудна от Рила за ходене. Имайте го предвид.

Чет Апр 03, 2014 2:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
edecheva

Благодаря за маршрута ! " Разходих " се с картата много ми харесва. Има ли добри маркировки навсякъде ?
Съб Апр 05, 2014 6:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес
Speedy

По-голяма част от гореспоменатите маршрути са маркирани.
Маркировка липсва на следните места:
2 ден: от в. Синаница до Синанишка порта;
3 ден: по Тодорин връх;
4 ден: по целият маршрут (може да се ползва маркираната е пътека през Валявишкия циркус);
6 ден: по отклоненията до в. Зъбът и гребенът Куклите;
8 ден: маркировката е само до съседните на върховете седловини:

Пон Апр 07, 2014 9:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Yan4o

Местожителство: Варна

Ехааа, тази 10-дневна програма ако я направите, ще се докоснете до почти всички красоти на тази страхотна планина. Мога само да ви завидя, за времето, което може да отделите и желанието да ходите с дъщеря Ви. Вярно, няма да е леко, но ако имате поне средно ниво на подготовка за турист, ще се справите. А и планината ще Ви даде сили.
Успех само мога да пожелая и дано успеете да осъществите начинанието! Да не забравите да се похвалите после (със снимки най-добре). Wink

П.П. Относно липсата на маркировки - според мен само преходът през Газейския циркус може да ви е проблемен (не съм го ходил лично, но по това, което съм чел и видял). Ако намерите кой да ви обясни добре, разполагате с прилични карти и вярвате в силите си - пробвайте се.
Пон Апр 14, 2014 12:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rincewind

Speedy написа:
1 ден: Бетоловото - х. "П. К. Яворов" - в. Албутин - м. Зиданицата - х. "Загаза"
2 ден: х. "Загаза" - х. "Синаница" - в. Синаница - Синанишка порта - Бъндеришка порта - х. "Вихрен"
3 ден: х. "Вихрен" - Жабешко езеро - Премката (м/у Тодорин връх и в. Василашки чукар) - Тодорин връх - Василашки езера - х. "Демяница"
4 ден: х. "Демяница" - Газейски циркус - в. Газей - в. Полежан - в. Безбог - х. "Безбог"
5 ден: х. "Безбог" - Демиркапия с отклонение до в. Джано - х. "Пирин"
6 ден: х. "Пирин" - Башмандра - (отклонение до в. Зъбът или гребена Куклите) - Беговишко езеро - х. "Беговица"
7 ден: х. "Беговица" - Башлийца - Чаирски езера - Превала - Мозговишка порта - х. "Тевно езеро":
8 ден: Върховете около Тевно езеро:
9 ден: х. "Тевно езеро" - Превала - Типиците - х. "Вихрен"
10 ден: х. "Вихрен" - Кончето - х. "П. К. Яворов" - Бетоловото

Големи денивелации има в тези маршрути, Пирин е по-трудна от Рила за ходене. Имайте го предвид.

Respect Перфектна десетдневка!

Пон Апр 14, 2014 3:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
edecheva

Здравейте ! Физическа подготовка имаме - аз всяка сутрин бягам по 10-16 км, дъщеря ми също спортува. Иска ми се да го направим края на юли до началото на август, когато няма много хора. Ще изчакам прогнозата на времето.
Въпросът ми е да резервирам ли предварително в хижите ?
Чет Апр 17, 2014 7:24 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес
Yan4o

Местожителство: Варна

Respect
Колкото по в август, толкова по-малка е вероятността да вали, но това си го знаете . Според мен за резервациите - щом сте 2-ма души, все ще се намери къде да спите в хижата и без резервация. Може би само за петък и събота вижте на кои хижи ще сте (по план) и ако са от по-натоварените, може само за там да си уговорите резервации. А и без предварителни резервации човек се чувства по-свободен да променя в движение плана си.
Чет Апр 17, 2014 9:11 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Speedy

Ако искате да няма хора направете прехода през септември.

Чет Апр 17, 2014 1:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
welmud

Местожителство: София

За да не отварям нова тема (въпреки че може би не е тук мястото за моя въпрос) - колко време се изисква приблизително за отиване от хижа "Вихрен" до заслон "Тевно езеро" но през Бъндеришка порта и оттам по билото през Караулите?
Пет Юни 20, 2014 11:41 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
welmud

Още един (може би малко глупав въпрос) породен от това примамливо изречение - "...8 ден: Върховете около Тевно езеро:". Колко реално и кои са върховете които могат да се качат в рамките на един ден от Тевно?
Пет Юни 20, 2014 7:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
welmud

Благодарско за изчерпателните отговори, според обстоятелствата ако не друго поне Джангал е задължителен, живот и здраве! Croc
Пет Юни 20, 2014 8:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.