|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
Esper
|
|
|
Еми шанс... Моите там не са ме ръмбили никога.
Само отзад както казах.
Трябваше да направя аз една снимка в гняста ама пусто нямаше кой да се сети
Ко стана с препратката за файв пойнтс? Или фингърс беше?
Наскоро гледах пак Gangs of New York та асоциацията изникна от самосебе си 
|
|
|
Сря Юни 18, 2014 3:21 pm |
 |
 |
Gamina
|
|
|
|
то това е след 1 миене и намсиколко км асфалт - кажи-речи чисти са 
_________________ www.summitsweb.com |
|
|
Сря Юни 18, 2014 3:30 pm |
 |
 |
valkata332
|
|
|
Обиколката както и миналата година беше страхотна според мен, от към организация и преживяване.Калта и дъжда само подсилиха ефекта.Утре 19.06 от 21 часа в Микстейп се организира афтър парти по случайя.Всички са добре дошли, предполагам 
_________________ „Слабите не се борят. Малко по-силните издържат един час. По-силните от тях се борят години. Но най-силните от всички се борят цял живот. Те са непобедими” |
|
|
Сря Юни 18, 2014 11:14 pm |
|
 |
slavei
|
|
|
|
 |
 |
Да, тази година видях, че на наковали метални табели по трасето каквито нямаше миналата.
Можеше да напишат някакви разстояния след като ше си останат перманентно. |
Тези табели са сложени от ПП Витоша по един проект, който няма нищо общо с Обиколката на Витоша 100км.
И не съвпадат изцяло с трасето на състезанието!!!
|
|
|
Чет Юни 19, 2014 9:59 am |
|
 |
slavei
|
|
|
|
 |
 |
Че то не е ли още по-комплицирано с копелело отколкото пеша в тази гняс?
Но всеки път между Боснек и Чуйпетльово се заканвам да си купя едно...
И после някъде ми мине  |
В събота трасето си беше сухо. Просто имаше много локви
Калта дойде от дъжда в събота вечер.
|
|
|
Чет Юни 19, 2014 10:01 am |
|
 |
slavei
|
|
|
|
 |
 |
Аз малко поразкалях пътя в събота, преминавайки по трасето с колелото за скромните малко повече от 9 часа и половина. Но тъй като съм олимпиец по дух, за когото най- важно е участието, а и това да ти останат всички части закачени за тялото, мога да кажа с присъщата си скромност: "Още си ме бива!".
Тъпа промяна е това след Ярлово от гледна точка на масовост на проявата. В част от новите участъци не само не може да се кара, но и не може да се бута велосипеда- необходимо е да се носи. Може би, може би организаторите търсят засилване на професионалния елемент, но мен не ме изкефи промяната. Още повече, че идва и в бездруго най- Голготния участък. Споделих мнението си с един от главните организатори.
Но съм щастлив, че успях да съхраня дух, тяло и техника и да финиширам успешно за пети път. |
Промяната е от гледна точка на безопастност. Понеже се успах и тръгнах последен успях да видя нивото на участниците (ужасно ниско) подкпрепям с две ръце новият маршрут!!!
пп
Има само един кратък участък след ново мостче преди ярема което не се върти... Като не бих се обзаложил за професионалистите 
|
|
|
Чет Юни 19, 2014 10:25 am |
|
 |
Rincewind
|
|
|
Чет Юни 19, 2014 10:41 am |
|
 |
tzezko
|
|
|
[quote="slavei"] от гледна точка на безопасТност. нивото на участниците (ужасно ниско)
По първа точка не съм сигурен, че замененото спускане по асфалта е по- опасно от това покрай реката в Плана, а изкачването по асфалта е заменено с изкачване по асфалт,
и по втора смятам, че идеята на организаторите е по скоро масовост на проявата и популяризиране на спорта, а не провеждане на професионално състезание.[/b]
|
|
|
Чет Юни 19, 2014 10:51 am |
|
 |
slavei
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Понеже се успах и тръгнах последен успях да видя нивото на участниците (ужасно ниско) |
Бре, бре, тя само за "легенди" ли е резерве тази колоездачна обиколка? |
Трябва да го видиш за да ме разбереш.
Участвах за първи път с колело и просто не очаквах такова нещо. Трагично е направо.
|
|
|
Чет Юни 19, 2014 10:51 am |
|
 |
Rincewind
|
|
|
Чет Юни 19, 2014 11:53 am |
|
 |
slavei
|
|
|
|
 |
 |
Абе зле, добре, нали е за всички тази проява?
Или ако някой толкова се нерви от "злетата", нека има едно трасе за "коравите пичове" и едно за айляците. |
Говорех за безопасност и намаляване на шанса да те блъсне автомобил.
Това, че някой е зле или че има ниска състезателна култура ще се оправи с времето и масовите състезания като Обиколката.
Съжалявам, ако съм обидил някой с изказването ми че нивото е ниско, но това е положението. Това което видях ме убеди в правотата на организаторите и затова ги подкрепям.
@tzezko благодаря за поправката.
|
|
|
Чет Юни 19, 2014 1:51 pm |
|
 |
Gamina
|
|
|
|
Трасето тая година си беше старото с една промяна - да се избегне асфалта между Ярлово и Брезите. Километрите съответно са си 92-93 някъде.
Удължаването между Чуйпетлово и Ярлово (което щеше да ги докара до 99 и нещо) го отмениха заради калта.
_________________ www.summitsweb.com |
|
|
Чет Юни 19, 2014 5:06 pm |
 |
 |
dido
|
|
|
|
Трак, нещо, все пак ?
_________________ Бутам след осмата бира  |
|
|
Чет Юни 19, 2014 6:41 pm |
 |
 |
Rincewind
|
|
|
|
Както писах в началото на темата, разстоянието по проектирания съгласно описанието на маршрута трак е 91,3 км. При записване на трак може би ще има разлика от +/- 2-3 км в зависимост от настройките на GPS-а, така че всяко едно разстояние в диапазона 88-93 км би било "вярно".
ПП Когато проектирам трак по карта и той е, например, 25 км, при записване на трак по същото трасе винаги ми излиза с около километър повече (настроил съм устройството да записва със значителна гъстота на точките). Ако умножим дължината по 4 (както е в случая на Витоша 100) разликата между проектиран и реално записан трак спокойно може да достигне 3-4 км.
_________________ Планинарство за всеки
Пътят на св. Яков (Camino de Santiago) |
|
|
Чет Юни 19, 2014 7:50 pm |
|
 |
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3437 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
 |
 |
И колко в крайна сметка са километрите по новото трасе?
За да сме по темата де. |
Можеш ли да преименуваш темата на "Обиколка на Витоша - 2014 г."?
Защото както вече се изясни - точните километри не са важни.
Това е състезание, което си има маршрут и регламент, които трябва да се спазват.
Едва ли някой може да даде точен отговор на въпроса ти колко в крайна сметка е разстоянието.
Защото точни разстояния не се мерят с GPS-машинки, върху карти и с Гугъл Земя.
Като/ако толкова те интересува - идваш на терена и мериш на място. Аз ще помагам.
За металните табели с надпис "Обиколна / Витоша 100":
Тези табели все пак не са ли поставени именно затова - да показват маршрута на Обиколката? Или греша?
А къде табелите не съвпадат с маршрута на Обиколката? Добре е да се знае все пак, някой може да реши да тренира по маршрута за догодина.
П. П. А "Обиколна" трябва да означава Нископланинска обиколна пътека на Витоша или нещо друго? Защото и тук имаме несъвпадение.
За безопасността по шосето Ярема-Брезите - няколко полицая, които да предупреждават колите да карат с разумната скорост от 30 км/ч ми се струва напълно достатъчно, за да се сведе вероятността за инцидент до минимум.
И последно (засега) - за "нивото" на участниците. Има си регламент - подписва се декларация за добро здравословно състояние и всеки може да се откаже в подходящ момент.
Уикипедия: "Обиколката на Витоша 100 км. Състезание с изградени традиции и невероятен дух, което обединява бегачи и колоездачи от България и чужбина. Това е единствената проява в българския спорт, която се провежда повече от 40 години. В него участват хора от всякакви възрасти, любители и професионалисти, обединени от любовта към планината и търсенето на силни усещания. Пълното наименование на събитието е „Скороходна и колоездачна обиколка на Витоша“ и то показва, че в надпреварата се включват както пешеходци, така и велосипедисти."
А какво по-силно усещане от това един любител планинар да се впусне 100 километра пеша в обиколка на любимата си Витоша, заобиколен от други ентусиасти като него? Дори да изпита силни болки, дори и да го вали проливен дъжд, дори да не завърши, дори километрите да не са 100.
(Забележка: Удебеляването и оцветяването по-горе са мои, а не на Уикипедия. )
|
|
|
Чет Юни 19, 2014 9:06 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|