Възмутителното според мен е, че има доста по-сериозни постижения в алпинизма тоя сезон, които обаче останаха леко в сянка.
Сериозните постижения в коя да е област обикновено винаги остават в сянка за сметка на деянията на определен кръг "медийни герои".
ПП Страхувам се, че и моето ходене до Еверест в края на седмицата няма да бъде отразено по достойнство!
ППП Не мога да чакам когото и да било, защото сън няма да ме хване сега, когато разбрах каква фасулска работа е тази. Който иска, да идва, който не иска/може - здраве да е, планината няма да се измести, съгласно една популярна форумна фраза.
Континенталните първенци имат едни особености - зор и страшно е на Еверест и Макинли, другите е поносимо, но най-зор е с Винсънт по други съображения, сещате се защо - парите са може би колкото за всички останали заедно. Най-близо до бройката знам че е Н.Петков, останало му е само Антарктида. А К2, пак казвам, без да съм специалист, според мен, от туристунгели е неизкачваем. Същото важи за Анапурна, Лхоце и Нанга Парбат. Това е и причината от огромния пътникопоток на Еверест да няма събирачи на хималайски корони - на К2 не можеш се качи с гид, щото не се знае кой ще е по зле, ти или гидът ти, а това плаши чичковците с пари...
Работата наподобява положението с един друг наш медиен "херой" - Иван Торонтото, дето говори по български с тежък американски акцент.
Пон Юни 16, 2014 4:02 pm
Пчелата Жужа
[b]Моля за снизхождение, че съм малко встрани от темата!
Баща ми почина на 101,5 години. Беше вегетарианец. Той не знаеше, че е такъв, защото не знаеше тази дума. Беше селски човек и никой не беше му говорил за здравословно хранене. Така си беше програмиран от дете. Основната му храна беше киселото мляко - христоматиен пример.
Беше на 84 години, когато го заведох на Мусала. Колко бяхме щастливи и двамата!
Имам си задоволството, че свърших нещо много важно.
Пон Юни 16, 2014 9:21 pm
netman220
Бях се зарекъл преди време да не пиша по тази тема повече .... Имам предвид за д-р Атанас Скатов и неговото изкачване на Джомолунгма. Всички журналя вкупом съобщиха новината и малко я поукрасиха в началото. Хайде това го премълчах. Но като видях препратката на Иван за К2 и вече ми дойде в повече. Имам превид:
Цитат:
В това си начинание Скатов ще бъде придружен от Иван Темелков, алпинистът от града под Сините камъни, който вече е покорявал К2. Копирано от standartnews.com
Е бива, бива лъжи, ама чак толкова не бива. През 2005 година "Иван работи до подножието на Черната пирамида (7700 м), но прецени, че рисковете са прекалено големи за атака на върха. Боян и Дойчин направиха опит на 22 юли, но лошото време ги върна от 8150 метра." До сега К2 не е изкачан от българин. Надявам се това да се промени скоро и пожелавам успех на Боян Петров (Съни) и Младен Данков. Тази година имат голям шанс за успех, понеже се навършват 60 години от първото изкачване на върха и има много експедиции. Така алпинистите си поделят черната работа по осигуровките ....
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3
Страница 3 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети