ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Съвет за 2-3 дневен маршрут из Мусаленския дял
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Съвет за 2-3 дневен маршрут из Мусаленския дял
Автор Съобщение
Yan4o

Местожителство: Варна

Мнение Отговорете с цитат
Ок, мерси.
И аз така предполагах, предвид манифестацията, която става на върха в почивни дни.
Чет Авг 29, 2013 12:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dron4e

Как е пътеката между в. Шатър - езеро Саръгьол - х. Чакър войвода. Благодаря предварително.
Пон Юни 16, 2014 4:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobrifin

Местожителство: Рилско

dron4e написа:
Как е пътеката между в. Шатър - езеро Саръгьол - х. Чакър войвода. Благодаря предварително.

Минавах по нея преди три години и бе в кофти състояние , много шубрак , много израсъл клек , трудно минаване на места (особено ако си с обемиста раница) . Този петък ходих до Шатър , но не посмях да сляза по нея на връщане , че незнам въобще как е в момента Very Happy
Пон Юни 16, 2014 4:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

Не е чак толкова страшно, става за минаване. А горе пътеките от Чакър Войвода до Шатър и тази от Ситняково до Шатър са в подобрено състояние, минавах миналата година, няма нищо общо с положенето преди 20 години от когато са ми първите спомени за припълзявания и провиране.
Пон Юни 16, 2014 4:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Yan4o

Местожителство: Варна

По спомен от преди 2 години - доста обрасло с клек, но може да се следи пътеката. С голяма раница ще е тегаво - има да се закачаш. Но щом тогава минахме от Саръгьолските надолу към Чакъра, а имаше и човек с раница с бебешко столче и бебе в него, значи не е толкова отчайващо.
Пон Юни 16, 2014 4:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Алекс.Йо

Местожителство: София

Миналата година я минавахме. На места е доста обрасла, но не е болка за умиране. Вижда се. Дори има и стара маркировка тук там. Smile
Пон Юни 16, 2014 7:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dron4e

благодаря за информациатя, ще се пробва задължително Smile
Вто Юни 17, 2014 3:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
siesta

Интересуваме следният маршрут:
Боровец-Ситняково-х.Чакър войвода-Саръгьол-х.Заврачица-Манчо-Маришки чал-Близнаците-Мусалла.
Възможно ли е да се измине за 1 ден или преспиването на Заврачица е задължително?Може ли да дадете приблизителна разбивка на приблизителните времена на отделните му части.Има ли критични точки където има риск да се обърка човек,който никога не е минавал по този път?
stefan_iliev38 написа:
Здравейте,

С "разнородна" група бях и аз по Мусаленския венец за двата почини дни по-миналата седмица. Аз бих организирал излета така:

1-ви ден: Боровец - Ситняково - х. "Чакър войвода" - нощувка.

2-ри ден: х. "Чакър войвода" - Шатър - Дено - Свинкса - Иречек - който има сили - Малка Мусала - Трионите - Мусала, който няма сили или има страх от височини - слиза по склона на Иречек или от Свинкса до пътеката от х. "Мусала" - заслон "Леденото езеро"/"Еверест" - Мусала - двете групи се събират и обядват - без раници до Безименен връх и Алеко - обратно до Мусала - Близнаците - Маришки чал - Манчо - х. "Заврачица" - нощувка.

3-ти ден: х. "Заврачица" - Саръгьол - х. "Чакър войвода" - Ситнаково - Боровец.

Лифтът може и да не се ползва, зависи от времето и силите. Вторият ден е малко натоварен, но ако сте задружна група, ще се справите лесно, а разделянето на групата при Иречек съвсем не е наложително. Избягва се навалицата по главната пътека и на х. "Мусала" и голямата вероятност да няма места в нея и в заслона.

Успех!

Вто Авг 05, 2014 12:25 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
siesta

Благодаря ти.Ако информацията меродавна се взима за 10 часа стегнато ходене,но при това лабилно време тази година и че ще го минавам за първи май си е рисковано,не ми се слиза на Заврачица,но явно ще се наложи.Ако се опита човек да вземе прехода за 1 ден,може ли да се сравни като трусност и време с преход Мусала-Рибни езера,това е най-тежкия преход,който съм минавал досега като споменах!Нямам намерение да слизам веднага от върха,ако не може да се преспи при метереолозите,ще сляза само до заслона.
Не знам защо,но от прочетеното във форума оставам с впечатление,че повечето преходи ,които се предприемат са в посока Мусала-Близнаците-Манчо-Заврачица,т.е.обратно на това,което аз искам да направя.
Има ли карта на,която са отбелязани Трионите?
Вто Авг 05, 2014 11:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobrifin

Местожителство: Рилско

siesta написа:
Има ли карта на,която са отбелязани Трионите?

Има , в широко разпространената карта на Домино . Имам ги и на една друга карта Рила-изток , която си закупих от Пламен на Заврачица:

Сря Авг 06, 2014 6:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pl27

Местожителство: София

Миналата година началото на септември минах по следния маршрут: София - автобус до Самоков (първият през Окол) - маршрутка Самоков-Боровец - лифт Боровец-Ястребец (гондола) - х. Мусала - Ледено езеро - в. Мусала (обяд и тръгване около 11:20) - Близнаците - Манчо - Заврачица - Чакъра - Ситняково - Боровец (през пистите пеша, лифта имаше профилактика) - Самоков - София. Цялото упражнение за един ден, казах кога. Не казвам, че е за всеки но е възможно. Не съм спортист или изявен планинар, но съм в прилична спортна форма ходейки почти всяка седмица на Черни връх от различни места (Драгалевци, Железница, Симеоново, Ярлово, Кладница, Княжево).
Чет Авг 07, 2014 1:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.