Търся подходящо място за палатки до водоем в Стара планина
Здравейте драги планинари,
Много уважавам вашият опит и това, че го споделяте (неведнъж съм се насочвала от информацията във форума)!
Сега имам конкретен въпрос и се нуждая от съвет и насока.
Търся място из Стара планина, с което да изненадам мои приятели. Планирам да си носим палатки и да останем за 1-2 вечери. Основното е да има водоем наблизо, които е подходящ за къпане.
Моля, ако някой се сеща за подобно място, дори да не е в Стара планина, да сподели. Искам да избягаме малко из прекрасните планини на България и да потърсим спокойствие.
Ако е преди началото на рибарския сезон язовир Жребчево е много добър. Не е точно в планината, но е много хубаво.
Нед Май 25, 2014 10:47 pm
Rain
Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 652 Местожителство: Стара Загора-София
Към ВЕЦ-а на с.Тъжа.Има път,красиво е ,вода също,място за палатки и за скриване от дъжда,маси,скамейки.А ако не искате толкова цивилизовано-може и на брега на р.Тъжа.Много вирове и вирчета за къпане. Изобщо -красота.Част от филма по записките на Захари Стоянов е сниман точно там!
Поздрави!
В планината да намерите място за къмпинг с водоем за къпане ще ви е малко трудно. Но пък има доста подходящи места долу в ниското.
Водопадът до село Калейца, Троянско. Над квартал Острец в Априлци също има подходящи места. Язовир Душанци също става
Пон Май 26, 2014 1:27 am
Simona
Re: Търся подходящо място за палатки до водоем в Стара плани
Simona написа:
Много уважавам вашият опит и това, че го споделяте (неведнъж съм се насочвала от информацията във форума)!
Търся място из Стара планина, с което да изненадам мои приятели. Планирам да си носим палатки и да останем за 1-2 вечери. Основното е да има водоем наблизо, които е подходящ за къпане.
Моля, ако някой се сеща за подобно място, дори да не е в Стара планина, да сподели. Искам да избягаме малко из прекрасните планини на България и да потърсим спокойствие.
Благодаря много за вниманието ви!!!
Хайдушката воденица е подходящо за палатки място, има прекрасни вирове за къпане с чиста ледена вода. Съмнявам се някой да ви обезспокои!
Re: Търся подходящо място за палатки до водоем в Стара плани
martin555 написа:
Simona написа:
Благодаря много за вниманието ви!!!
Хайдушката воденица е подходящо за палатки място, има прекрасни вирове за къпане с чиста ледена вода. Съмнявам се някой да ви обезспокои!
Мартине изкаш май пак да вдигат хеликоптерите. Недей пуска мухата, че виж някой тръгнал и за там
Пон Май 26, 2014 3:03 pm
НИКОЛАЙ Т.
Симона препоръчвам бивак Бяла река.Прекрасно място,река,екопътека,място за палатки с направени огнища и масички .Има и капанче което беше добре заредено.Единствения недостатък е,че събота и неделя е много посещавано.Има и игрище за футбол и други игри.Намира се до Калоферския манастир.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети