Регистриран на: 07 Юли 2010 Мнения: 44 Местожителство: София-Белоградчик-Стара Загора
Страхотен преход сте направили,....поздравления
Само да знаете как тайничко ви завиждам....
Чет Юли 04, 2013 11:39 pm
gundu
Време доста мина , отъркули се пак една година...
Старата покана отново стана актуална....
Само датата начална малко се отмести и вече е 09.06.2014г.
Мрашрути и трасета не се споменават, защото всичко на място се решава.
Мястото на срещата не се променя - Нареченски бани, "Трите бора".
Който може и желае, нека се чувства поканен!
_________________ ТУРИСТ - ЗДРАВИ КРАКА, ШИРОКА ДУША, РАНИЦА НА ГЪРБА...... И ПРАЗНА ГЛАВА,..
Време доста мина , отъркули се пак една година...
Старата покана отново стана актуална....
Само датата начална малко се отмести и вече е 09.06.2014г.
Мрашрути и трасета не се споменават, защото всичко на място се решава.
Мястото на срещата не се променя - Нареченски бани, "Трите бора".
Който може и желае, нека се чувства поканен!
Ах дано нещо и тази година не ме спъне!
А как е планувате палатки ще се носят ли?
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Съб Май 17, 2014 4:37 pm
ivailo.hr
Ако съм все още в армията на безработните, участвам!
Съб Май 17, 2014 6:59 pm
Rain
Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 653 Местожителство: Стара Загора-София
ivailo.hr написа:
Ти участва началото на май.) Аз не успях.Сега и аз!Само да не е дъждовно.
rain написа:
Ти участва началото на май.) Аз не успях.Сега и аз!Само да не е дъждовно.
Е, юни в Родопите не може да не е дъждовно. Миналата година през деветте дни, когато бях в групата, дъжд и слънце май бяха по равно. Номерът е на Перелишкото било да не ти се сбъдне прогнозата на Минчо Празников отпреди години "тук там на отделни места са възможни отделни прегърмявания и превалявания". Да не се окаже и тук, и там, и на отделни места, всичко в един момент точно над теб под формата на три облака клас (забравих го), че тогава става лошо. Някой ми беше разказвал такава история, ама беше отдавна и не помня. Пък той, ако иска може и да я разкаже.
Абе с две думи, не се шашкай. Само трябва да внимаваме да не се загубим по пътя за Чамла...
Съб Май 17, 2014 8:34 pm
gundu
ivailo.hr написа:
Ееееее... Ивооооо... Като го чете човек това изказване може и с право да си рече: Е нямат си работа хората, та хукнали по горите!!!
Реса, палатки по принцип не носим, защото нямаме шерпи да ни ги мъкнат по баирите . Разчетите са за хижи, къщи за гости и лични познанства, което не пречи на желаещите да се подвизават и с палатки .
Като гледам какъв е май и като си спомня колко мокро беше първите две седмици лани , хич и не бих се учудил сега юни да се окаже топъл, слънчев и сух. Поне такава е статистиката.
Облачето дето го описва Иво май е нещо такова - СВ-9 купесто-дъждовен облак с вертикално развитие 12-18000м и гръмотевична деятелност. Обикновено долната граница на облачето е 2000-2800м, а горната 14-16-18000м. Когато се съюзят два-три, нещата стават направо весели - салюти на всеки 5-6 секунди, градушка на поразия и... молебен за оцеляване .
_________________ ТУРИСТ - ЗДРАВИ КРАКА, ШИРОКА ДУША, РАНИЦА НА ГЪРБА...... И ПРАЗНА ГЛАВА,..
Съб Май 17, 2014 9:15 pm
Алекс.Йо
Така и не разбрах какво сте замислили....
Съб Май 17, 2014 11:03 pm
Rain
Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 653 Местожителство: Стара Загора-София
Тодоре и аз това си помослих, в предишните години Април и Май бяха жегави а Юни дъждовен, тази година май ще е обратното, дано де.
Иначе аз повече от 2-3 дни с един уикенд да ги вържа няма да стане, но определено ще присъствам в няколко дни, а ако има възможност ще се включа на два пъти по за 2-3 дни, иначе за палатките зор нямам в Родопите и хижите и хижарите са някак си топли, само на Ледницата малко е изстинало положението последните години май. ама не заради името.
Претенции нямам, само ме притеснява като няма план аз как ще си направя такъв, в смисъл като незнам кой ден къде сте как ще планувам
логистиката
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Нед Май 18, 2014 6:40 pm
gundu
peca написа:
Тодоре и аз това си помослих, в предишните години Април и Май бяха жегави а Юни дъждовен, тази година май ще е обратното, дано де.
Иначе аз повече от 2-3 дни с един уикенд да ги вържа няма да стане, но определено ще присъствам в няколко дни, а ако има възможност ще се включа на два пъти по за 2-3 дни, иначе за палатките зор нямам в Родопите и хижите и хижарите са някак си топли, само на Ледницата малко е изстинало положението последните години май. ама не заради името.
Претенции нямам, само ме притеснява като няма план аз как ще си направя такъв, в смисъл като незнам кой ден къде сте как ще планувам
логистиката
Тодоре???? Как ли пък го измисли името Благодаря за кръщаването, а сега и ризката с пешкирчето си чакам! Майтап да става....
Ми три работни с два почивни са си пет - и това е нещо в тая криза. Като сложим и вечерта на последния работен, който си на работа стават почти пет и половина. Ето и една идея в движение като пример: срядата се прикачаш сутринта към групата на х. Перелик (може и вторник късно вечерта след бачкане). Хижата е лесно достъпна с всякакъв превоз, само да има кой да те метне до горе. Разходката става: Сряда Перелик - Ледницата, четвъртък Ледницата - Чаирите, петък Чаирите - Кестен, събота Кестен - Кожари и неделя Кожари - Ягодина , като в Ягодина сме около 14-15.30ч, осигуряваме превоз до Девин и от там до Голямо Майново проблеми няма. Това разбира се е съвсем сурова и примерна идея. А иначе даваме ти два телефона, един Мтел и един Виваком и логистиката готова - по всяко време ще ни знаеш де сме . Правиш си заявката и съгласуваме нещата - правили сме го не веднъж.
А на Ледницата положението си е екстра. Тенката (Стоян) си е терца с два белота, но като се развърти спирка няма , а за нас ще трябва да се размърда малко .
Извинявам се нещо съм недогледал и незнам защо съм си мислил, че Тодор го е пуснал онова мнение, иначе ризата и пешкира ще ги осребрим с бирички сигурно по ще ти се харесат след някой дълъг ден пред пешкира
Иначе и по телефона става да се чуваме, та все ще се натаманим щом има желание.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4Следваща
Страница 2 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети