Към краят на юли мислим да направим 4-5 дни около връх Вихрен, кончето и околността. Като за целта планираме да спим само на една хижа и веднага изниква въпросът коя от двете да изберем. Аз съм бил преди 6-7 години в него район и си спомням, че тогава Бъндерица беше в по-добро състояние, но сега вероятно нещата са се променили.
Вие какво ще ме посъветвате ?
В никакъв случай не търсим лукс, но предвид че имаме избор искам да изберем по-добрият вариант. Като би било добре да има прилична баня, както и нормална храна в столовата, ако не се лъжа до Бъндерица имаше някакви ресторантчета в двора, но за сметка на това съм чувал, че там е голяма селяния.Игнорирам факта, че от хижа Вихрен спестяваме около 30 минути за маршрутите към върха, като искам да питам чисто за условията.
Сря Май 14, 2014 10:21 pm
alexvan
Може на палатки на Бъндеришките поляни.
Ядене - кръчмата до поляните.
Иначе Вихрен и по-добре сега.
Сря Май 14, 2014 10:51 pm
loudidd
И на Бъндерица има стаи тип "хотел 2 *" - двойка с баня, абсолютно прилични и с едни китеници, които създават юут...
Та ако няма места на Вихрен, Бъндерица е чудесна алтернатива..
Чет Май 15, 2014 11:50 am
Tarsier
Миналото лято като се качвахме от Банско и ние се колебаехме коя от двете да предпочетем. Продължихме към х.Вихрен с мисълта ако няма свободни места да се върнем към Бъндерица. Имаше места и останахме за няколко нощувки. Останах доста доволен, условията лично за мен бяха добри. Хижарят също беше свестен, даже му оставихме на тръгване храната, която се оказа в излишък.Столовата беше просторна, единствено за банята трябва повечко време да чакаш,докато се доредиш. На Бъндерица не съм бил досега, възможно е условията там да са по-добри, но дори и така да е, пак бих предпочел Вихрен. Най-вече заради местоположението на хижата, удоволствието сутрин да излезеш и да видиш отсреща обляния от слънцето връх Вихрен.
Чет Май 15, 2014 8:38 pm
GeorgiP11
какво значи че се чака много за баня и каква е банята, обща ли
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети