За мен тези момчета просто им липсва организация на работният процес или ставаш или не.Никой не ги е карал на сила да работят там.Първо основно правило на една хижа е да и топла столовата и да има винаги топъл чай от там нататък другите неща са компромисни.В Стара планина никога човек не може да бъде сигурен за прогнозата.С очите си видях много неща на форумната среща относно работният им процес но ще си ги запазя за мен си.Знам че четат тука и сами да си направят извод.
Вто Май 13, 2014 8:40 am
WhiskeyJack
Регистриран на: 06 Май 2011 Мнения: 29 Местожителство: Горна Оряховица
Хайде сега и аз да се метна в дълбокото...
и аз бях там на 01.05.2014г Допълнително дърва нямаше за никого, количеството беше ограничено. Не защото не искаха да ни дадът а защото нямаше. Сашо го е споменал нагоре че дървата им седяха в ниското понеже не бяха можли да се разберат с местните хора да се изнесат всичките кубици горе.
Бях в столовата когато пристигнаха въпросните деца доста умърлушени но след 1 час и смяна на дрехите си играеха в столовата. Въпросния спор за дърва и аз съм го пропуснал нищо че едвам седнахме на масата пред кухнята. Ако бяхме разбрали можеше да заделим малко от нашите дърва. Да не казвам че горе имаше хора от ПСС можеше и тях да помолим.
Нас ни удари градушка като идвахме от розино. Събда какво да се прави, знаехме че ще ни вали
Не е лесно да си хижар на недостъпна хижа... нямат си кон нямат си път, а носенето на гръб е мъчна работа
Лятото живот и здраве сме там за втори път.
И това че всеки иска като иде там да го посрещат на килимче няма как да стане. Всеки човек си има отделен характер и не може да се съобразява с 100 туриста... и мен ме дразнеха едни хора с едно радио с флашка пускащи някви чалги ама го преживях...
На госпожата мога да кажа само, следващия път да бъде по подготвена, защото подготовката е всичко.
ПП: аз слизах малко надолу да си взема няколко мокри клона за печката ей така малко хем на разходка хем за дръвца.
_________________ Целта е в лекотата...
Съб Май 17, 2014 11:06 am
Мавруд
На 22.06.2014 г. бяхме на х. Козя стена между 12 и 14 ч. и направихме един хубав обяд там. Бяхме 4 души от Димитровград, Ивайловград и Суворово и вървяхме към с. Христо Даново, за да си хванем влак.
Искам да изразя огромните си макар и краткотрайни впечатления от двете момчета на хижата. Бяхме обслужени изключително добре, бяхме упътени изключително подробно за района и пътя от където трябва да минем и като цяло бяхме обградени с много голямо внимание, неприсъщо за неопитни туристи. Момчето ми отдели доста от личното си време, за да ми обясни някои важни неща за маршрутите в района, а всички гозби, които си поръчахме бяха изключително вкусни и майсторски приготвени, а за подарък дори получихме бонус - десерт (торта!). Идвайки от друга хижа предната вечер (няма да кажа коя, тъй като трудно бих говорил с лошо за хижа и хижари, тъй като разбирам трудността и деликатността на професията) - успяхме за 2 часа да направим извод, че сме сбъркали и не сме избрали "по-добрата хижа" - Козя стена.
Убеден съм, че дори и 3 дни да прекараме в тази хижа, а не 2 часа - отново ще имаме такива приятни впечатления от момчетата. Може би нямат опита на някои стари хижари, но ако човек иска да бъде хижар - все някога трябва да натрупа този опит. Мисля си, че ако има някаква неопитност при момчетата - тя се компенсира многократно от буйната младежка енергия, която дават за хижата. Теренът е труднодостъпен и всяко хубаво нещо там се постига с много усилия. Доколкото разбрах, през това лято момчетата ще направя усилия за възстановяване на пътеката през Орозтепе към Христо Даново.
Поздрави на момчетата от мен (Петър) и ще се радвам да се видим отново, а към всички вас - в никакъв случай не заобикаляйте, а предпочитайте х. Козя стена.
+1
Ние също пренощувахме в хижата -- много доволни от обслужването останахме.
Пон Юни 23, 2014 4:06 pm
iavkata
Господин Балканджия. Не клиентите трябва да правят политика и добро впечатление,да носят цигари и бири. Политика на обслужване трябва да се прави от персонала. И това не е препоръчително,а задължително ! Това не важи само за коментираната хижа,а за всяка сфера на услугите.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5
Страница 5 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети