ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
х. Козя стена и безотговорните родители
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
х. Козя стена и безотговорните родители
Автор Съобщение
Dimo Kolev

Местожителство: Бургас

Мнение Отговорете с цитат
Хубаво е да има спорове, така получаваш ценна информация, раждат се интересни идеи и най-вече заемаш страна, като в някои от случаите променяш своята преценка за ситуацията по време на самия спор. В началото и аз се отнесох малко пренебрежително към жената и взех страната на хижарите. Не на тез конкретно, а по принцип. С времето обаче леко си промених мнението, а след последните няколко поста - напълно. Вярно е с деца в такова лошо време няма смисъл да се ходи в планината. Не за друго ами нито на тях ще им е добре и комфортно, нито родителите ще си изкарат добре покрай тяхното мрънкане и непрекъснатите грижи да не се намокрят, изстинат, подлъзнат и т.н. Друго е ако се развали времето което често става по Балкана, обаче да тръгнеш съзнателно (а дали е съзнателно тема за друг спор) с деца към хижа като Козя стена във време което от седмица тръбят че няма да е хубаво и ще вали и гърми според мен е ненормално. Че дърва все няма и все не достигат си е така. Но наистина три цепеници в повече щяха да стоплят децата и сърцата на родителите, които после с една лека обработка от умен хижар биха поснали такива хвалебствия, че всичкия негативизъм за там щеше да се изпари. Значи даваш дървата, накарваш се едно хубаво, после псуваш въпросната госпожа като си тръгне и настанат студени дни за тях самите пред компа тръбейки "хора не водете деца горе свършиха дървата" Sad

Абе и едните са прави и другите. Ама има и човещина, която е над всичкото. А пък като ти писне и не ти отърва както каза Balkandjiq си хващаш под мишница чукалата и газ надолу. С това с него съм напълно съгласен. Обаче не съм съгласен и то вообще, че трябва, че е добре, че е нужно и даже благородно да изнесеш на собствения си гръб каквото и да е било на която и да е хижа. Първо отде накъде и кой съм аз че ще го правя. Все едно да тръгна за Шератон и по пътя да ги попитам дали нямат нужда от нещо. Че каква е разликата - нито имам нещо общо с Шератон, нито с Козя Стена, нито с Васил Левски или друга хижа. А това че Шератон е в града, а хижата горе разлика за мен няма. Искам на хижа качвам се, искам масаж и басеин - в хотела. Това е първото. Второ аз също познавам много хижари не само по Балкана, но и на други места. Но не съм нито братовчед, нито градски (освен с Вальо на заслона, който за жалост все още не познавам), нито съдружник на който и да било от тях, че да се занивам и интересувам от неговите дела. Да бих помогнал ако не съм гроги или има време да нацепя малко дърва, или ако слизам и се връщам да му купя цигари или вестник - ама толкоз. Повече не. И трето не мога да си го представя как тръгнал към някоя хижа с пълна раница багаж за три и повече дена помъкна още нещо нагоре за да мога после да се гордея от това и да ми ръкопляскат.

Приятелю Balkandjiq ако не си забелязал ние повечето дето спорим тука ходим в планината да се забавляваме, да почиваме, да снимаме, да катерим скали и газим потоци и водопади, не да играем ролята на магарета. Аз когато тръгна нагоря тръгвам без грижи, без ангажименти и без 100% сигурност даже дали ще стигна за където съм тръгнал. И ако не стигна до конкретната хижа после какво - багажа обратно надолу или да му го оставя на друго място пък после да иде да си го вземе от там. Тъпо
Съб Май 10, 2014 12:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Balkandjiq

То едното на другото не пречи...Мене даже ми е кеф че съм помогнал.5кила нагоре или надолу са без значение.Тя бирата само ми е 7кила и полвина...Аз ко съм хижар и на мене някой ако ми донесе-и на мене ще ми е кеф.Просто трябва да осъзнаем че доброто отношение ражда у ответната страна също добро отношение.Лошото-ражда лошо...Станали сме прекалено консуматорски настроени като общество-отиваме горе и чакаме да има.И ако няма-се сърдим.Ама понеже е беднотия и хижарите правят чудеса от храброст така че хем да има нещо криво-ляво,хем цените да са нормални.А то така не става,щот с пръдня боя не става...Някои успяват,други едвам-едвам,трети-въобще не успяват да се справят със задълженията си.Тва е истината...Половината хижи са натеглили кредити.И всеки трепери дали и ще го върне-дали ще има хора,дали ще изкарва...Аз ко изтегля-за кво да го дам-да оправя ръждясалите бани,да направя ремонт на стаите,да плащам на коняри за дърва ли или за кво...Въобще-бедноста е в основата на доста злини...
Не помниш кво беше на Незабравка навремето-ходеше се за по 2седмици.На поляната отпред се събирахме толкоз лапета че имаше за 2отбора по 11души за мач...Щом чак циганинът с мустаците се качваше горе да продава сладолед с термофорните казанчета по лифта...Сега ай иди за 2седмици на Балкан де...па после нали ще кажеш и моренце и там две седмици!?
Идеш за 4-5дена или си купиш нещо по-новичко екипировка и после се ближем хуят за сол и се чудиш как да прекърпиш семейния бюджет та да се не отрази...

http://hubavetz.com/
Съб Май 10, 2014 1:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Dimo Kolev

Затварянето на Незабравка не е от немотия, а от олигофрения. Бати и бурсука дето трябва да си, че да не можеш се оправи с тази хубава и достъпна хижа.
Съб Май 10, 2014 2:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Balkandjiq

Нямаше и много хора.Това е истината.Последно съм бил на 29ти август 2009та..Това сме били и последните официално нощували в хижата.След това я затвориха уж за ремонт,уж за месец,уж за два-и вече 5години.2009та съм бил общо 4пъти-единия път имаше много деца заради ученически поход "по стъпките на",останалите 3пъти обаче бяхме само аз и жената в хижата.Помня кво беше кат сме били лапета-бунгалата сичките бяха пълни,туристическата спалня,хижата-фул...От ВМЗто даваха карти-по 14деня.Коритата и на двете чешми бяха вечно пълни с бира,столовата я знаеш каква е огромна-нямаше празна маса в нея никоя вечер...затова и тръгна да се строи онова чудовище дето още грози до Добрила...
След 89та година тая хижа никога не съм я видял да е пълна дори и наполвина на ония нявгашните навалици от народ...
Сега ако ми кажеш-иди на Балкан-14дена-ами нито времето го имам,нито парите дето ще ги дам ще ми се отразят безболезнено на семейния бюджет.Тва е истината...
А самата ниска посещаемост не е само и до заплати.Самите хора по-малко ходят по планина.Бая от стойностните хора емигрираха.Въобще-много предпоставки за т.нар. "масов туризъм" сега ги няма.Както е тръгнало-скоро и самата държава няма да я има...

Съб Май 10, 2014 3:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Dimo Kolev

Незнам. Не съм съгласен с това за Незабравка. Според мен нарочно я затвориха, или по точно от некадърност и тъпотия. Така съм чувал. Пък последно време доста питам. Вярно масовите туристически мероприятия по заводи и съвети вече ги няма, но като гледам и сега хората се организират по ТД-та разни и ходят. Има мераклии и даже в последно време ми се струва, че виждам повече хора с раници из Балкана, отколкото преди година-две. Ми то организацията могат и самите арендатори да я правят. Как се организират и ходят на Дерменка например и групи и деца. И то пеша от Беклемето, а не с джипки. Все пак са си 3-4 часа - много добра разходка за масови мероприятия. Между другото онзи ден видях едни симпатяги с куфар бяха на Орлово гнездо. Чудо. Как са го влачили по тоз разкалян терен - не знам Smile
Съб Май 10, 2014 4:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Balkandjiq

Всичко знам за тая хижа,но не всичко е за разправяне.И щом думам че не си прав-значи имам защо да го кажа...Причините са много и комплексни,но нямането на хора според мене е основната и първопричината за да се завърти омагьосания кръг,който се завъртя в тая хижа и да ебе майката на всичко...След 89та хижата малко по малко народа спря да идва и хижата стремейки се да реализира някакви приходи все пак-стана пиянско сборище на няколко местни мутри(единия от които-много близък с кмета)...Вечно бяха там и пиянските компании на Кеча.Не беше лош хижар,но събираше покрай него кофти хора,които се наЛиваха и вилнееха вечер-боища,скандали...Другото вечно присъствие там бяха комфортаджиите...По едно време бяха взели 2артилерийски влекача на безценица-за 1000лв. тогавашни пари(1месечна заплата в завода тогава) и с тях щяха да карат бира и безалкохолно нагоре...никой си не беше направил сметка че това съветско чудо до горе ще глътне хилядо хиляди литра нафта...Оттогава сигурно и мечки няма в оня район-тва нещо ако го чуе как реве като върви сигурно и мечката ще си лее куршум.В началото беше шоу из града да ги гледаш,после ги изгониха щото гюрюлтията беше страшна.А на всичкото отгоре това нещо се движи и бавно.Абе танк Т72 определено е в пъти по-тих от това нещо...
Освен мутрите и хората на Кеча-на хижата хора почти не идваха.Спееха в туристическата спалня овчарите от Муска махала та пак реализираха някакъв приход...
После дойде руснака-познаваме се-културен и свестен човек.Братовчед ми му беше шеф на строителната бригада...Делата тук на руснака му ги движи един българин...Според мене-още като ги навзе всичките тия неща си правеше сметка да развива само парапланеризма,а всичко останало-кучета го яли...Според неговите думи-"страх ме е от българите-много ме крадът"...
2009та я затвориха окончателно.Формалния повод-запушни тръби за водата...От тогава-всяка година се канят да я стягат и така си и остава.Последния път като ходих отпред пред вратата имаше една купчина вмирисана попара за кучето.Има си пазач и нищо повече...Всичко е заложено-по бунгалата седят налепени зелените стикери на Агенцията по вземанията.Бунгалата са без покриви,дюшуметата им изгнили...Само последното бунгало-дето е най-навътре в гората-дет държееха инструментите е читаво в момента.Въобще-всичко отива по дяволите.Мила родна картинка.Тва е историята на т.нар."преход" за Незабравка,но по същия път минаха едно 90% от хижите в страната.Някои от тях в крайна сметка попаднаха на добри стопани и се поокопитиха нещата,други,като въпросната Незабравка-им се еба майката окончателно и безвъзвратно...

Съб Май 10, 2014 5:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Rain

Местожителство: Стара Загора-София

Много злобно ми се видя това с призива да не се посещава хижа Козя стена !...
Аз пък харесвам ,че хижарите са сръчни и почтени,мъжки момчета,отделили се от градския си живот млади хора;малкия е по деликатен,другия по честолюбив ,особено ,когато става дума за войнствено настроени жени, с изказвания в императивен тон.
И да-Балканджията е прав във всичките си предположения относно мотивите,основанията и причините за поведението на хижарите!Много несгоди,много лишения,много тежък зимен сезон за билна хижа ,като тази!Sad
Аз няма да Ви послушам,г-жо ,ще ходя пак на хижата ,но когато има добри прогнози и се постопли времето ,защото макар да имам добра екипировка,не съм толкова немилостива и безотговорна към себе си,колкото вие към 4 те деца!

Съб Май 10, 2014 7:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rincewind

Цитат:
Ще си изкривите душите, ако кажете, че не се бях обадила предварително, за да направя и резервация за нощувките на групата. Направих го, при това- достатъчно рано. След като сме си довели децата живи и здрави до хижата ЕДИНСТВЕНОТО, което очаквах от Вас беше да отидем на топло място, да имаме възможност да се преоблечем, и поне децата да спят на топло!

Мисля, че - дори ако оставим всичко останало настрана - това е предостатъчно, за да ни стане ясна картинката. Когато приемаш резервацията на някого, означава, че си предвидил достатъчно човешки условия за него, а не просто определени кубически метри пространство, в които да го настаниш. А който си въобразява, че планината е запазена територия само за "корави копелета", на които не им дреме за условията, нещо дълбоко се е объркал.

ПП Преди двайсет години Козя стена не беше такава дупка, каквато е сега, а физикогеографските дадености не са се променили особено оттогава. Да, вината не е на сегашните й стопани, но когато се заемаш с нещо, го поемаш с активите и пасивите. Който не може да се справи, да не се качва на билото. И това важи точно толкова за хижарите, колкото и за туристите. Майката си е преценила силите и времето, завела е децата си живи и здрави, в нормално време и по светло. Всякакви коментари за някаква нейна "вина" в случая са излишни.

ППП Mariana, ясно е, че никой от нас няма да умре, ако не се къпе ден-два, но лично за мен най-отпускащ след натоварването през деня е един горещ душ, след който се чувствам прероден, а после нямам особени претенции в какво и къде точно ще спя. Така че това лично за мен е condition sine qua non за една хижа, особено, когато в спецификацията й пише, че "има баня". Ако няма, естествено претенции никой не може да има.

ПППП joropc по-горе почти е изчерпал темата!

Съб Май 10, 2014 7:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Balkandjiq

Rincewind написа:
Преди двайсет години Козя стена не беше такава дупка, каквато е сега, а физикогеографските дадености не са се променили особено оттогава.

Преди 20години беше друго-живеехме в друга държава...Сравни хижата с времената от 2000та насам до Олга и каква мизерщина беше.Хижата усърдно беше тръгнала да последва съдбата на Планински извори...Дори и Амбарица с Дончо беше като луксозен хотел пред нея...Сега момчетата се напънаха и за кратко време направиха много...
Миналото лято докато носих дървата един грамаден дънер от бук така хубаво ми мина на една педя покрай кратуната и се приземи върху ръката ми че още ми е кеф... Twisted Evil Една педя трябваше да се беше отплеснал настрани и да ме плесне в челото и сега нямаше да съм между живите.Въобще-лесно ни е тука пред компа от вкъщи да ги о(б)съждаме тия неща и да теглим локуми кой крив,кой прав...

Съб Май 10, 2014 8:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Не мога да разбера, защо продължават тия безмислени спорове между хора които не са присъствали на място.От това което прочетох като мнение на преки свидетели става ясно,че не е имало кой знае какъв проблем.Нито децата са стояли на студено,нито са се изпоразболели ,нито положението е било толкова трагично.Напрорив става ясно,че децата са били на топло и са се исушили до печката и дори са си играли в столовата.Става ясно и, че колежката е искала повече дърва за да гори печката в стаята по-дълго.За съжаление сме свидетели на една от лошите страни на еманципацията.Явно колежката си е казала,че щом съпруга й не е успял,тя няма да си остави магарето в калта и е вдигнала скандал(което и тя си признава)в следствие на което е постигнала целта си.И сега ние спорим и обвиняваме кого ли не без дори да знаем какво всъщност е станало.На срещата за която се говори и едни я споменават с добро, а други я помнят с лошо и аз имах подобен проблем.В нашата стая имаше по-малко дърва от колкото в другите стаи.Помолих хижарите(нали са ми градски)за още малко дърва и тогава те ми казаха за проблема си с тях.Иван ме вкара в склада и ми показа с какво разполагат за цялата зима,а то повярвайте ми не беше много.Оставиме да си вземя колкото преценя.Аз взех няколко цепеници, но от тях изгорих само половината,защото ми стана съвестно.Както казах всички сме хора с добри и лоши страни и нека да не търсим само сензацията и лошото в другите,а да проявим повече разбиране за трудностите на които са се подложили тези момчета за да работи тази хижа.Те работят повече за нас от колкото за себе си.Както каза балканджията,забогатял хижар няма.

Последната промяна е направена от НИКОЛАЙ Т. на Съб Май 10, 2014 8:52 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Съб Май 10, 2014 8:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Balkandjiq

А,чешем копчетата и си правим лаф най-вече...Няма и да има забогатял...Чавдар и Латинов имат пари-ама те са им от друго и отпреди да се хванат с хижарската дейност.Всички останали кретат криво-ляво.Ти виж че едно 90% от новите хижари до няколко месеца се отказват-на въпросната Козя от 2005та насам помня поне 7-8хижари.Никой не издържа,остават само единични луди-идеалисти и старите хижари дето са си от години и са претръпнали на несгодите и на формулата "много работа-малко пари".Иначе не знам никой хижар да има луксозна кола,къщи-палати с басейни и т.н.Чавдар се опитва да изкарва добри пари,но пиша го тук да седи с едри черни букви,след години можем да прочетем и ще видите че ще съм прав-до 1година нощувката при него ще стане поне 20лв.,до 2-3години-30лв.Тва е истината.Трябва народа да има пари за да стане работата.Не може да се разчита само на чужденци и на хора от далеч.Щото чужденеца и софианеца ще дойдат на хижата 1-2пъти в годината...Ама местния ще идва всеки уикенд,щото му е близко и удобно.Да ама тва как да стане като в карловска околия 70-80% от населението работи на минималната работна заплата,често и забавена с по 4-5месеца...В троянско горе-долу положението е същото....Въобще-мамата си е ебало...

Съб Май 10, 2014 8:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Mariana1000

Местожителство: София

Нека темата да се преименува на "Балканджията и безотговорните форумни планинари", престанете да отговаряте на Балканджията и ходете стягайте раниците за утре. Very Happy

Съб Май 10, 2014 10:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
cecoibuba

Местожителство: софия

Balkandjiq написа:
Като казвате че никой не ви дава,в конкретний случай-зеле-мене никой нищо не ми е отказал,когато съм видял че има и ми се е прияло.
Да питам друго-вие самите като сте се качвали към непристъпна хижа,колко пъти сте звъннали преди това да питате дали горе имат нужда от нещо да им изнесете?Щото те хората като им го изнесеш си го плащат ако си го купувал.Естествено ако има телефон в хижата де...
Сега нагоре не мога да кача 20хляба и каса бира-за тях си има коне.Но има елементарни неща от които има нужда и кат съм се качвал не съм са потрошил от това че съм ги занесъл-кило лук,кило магданоз,кило чушки,бутилка олио,оцет,батерии,документи...Все неща които не си плаща да разкарваш кон за тях,а същевременно са им нужни на хижарите.Просто-за да получи човек-трябва и да даде...
С четири деца и дърва на гръб ли да носи ??? По някога си голям дебил. Ама ГОЛЯМ ДЕБИЛ!!!
Съб Май 10, 2014 11:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Balkandjiq

За носенето е важен жеста,а не какво ще занесеш.Да дигнеш телефона и да питаш човека отсреща нужно ли му е нещо и евентуално да му занесеш 2кутии цигари или една диня,които ще си плати ще му стоплиш повече душата отколкото да му пренесеш 2кубика дърва...
А колкото до името на темата-аз не съм в центъра на въпросната тема,че да се преименува на мое има.Просто съм казал неща,които е имало да се казват.В центъра на темата са една госпожа и въпросната хижа.Позицията на въпросната госпожа я чухме.На въпросната хижа я има във фейсбук,само че покрай "тематичните вечери" някой услужливо забрави да я спомене и тяхната позиция.А тя е проста и ясна:
Козя Стена написа:
Не може да водиш деца в най - опасното време в планината, особено ако им е за първи път! Това се имаше предвид по - горе написаното, а не кой може и кой неможе да ходи в планината! Тя е за всички и всеки има право да ходи където и когато поиска, но моля предварително да се запознате с условията, където отивате.
Не смятаме, че трябва да ви даваме обяснения!!! Който познава планината и местността не би довел децата си тук през пролетта и зимата, или да прави късни преходи следобяд по билото. Извиняваме се, но грешката не е наша! Няма да ви трием коментарите, пишете каквото искате! Приятен ден!

Аз квото имам да го кажа също съм го казал,даже взехме и да се повтаряме,а и не съм им и личен адвокат таке че се оттеглям от темата...

Нед Май 11, 2014 12:27 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ieronimus

Споделям това мнение изцяло. И...Балканджия, моят дядо също беше чобанин. Никога обаче не връщаше от топло и маса. И четейки те, забелязвам, че си на всяко гърне мерудия, алфата и омегата на всеки спор. Аз също нямам проблем с хижарите, не споделям обаче мнението ти, че аджеба трябва кат са качим и да се включим в ленинският съботник - бърканьйе, носеньйе и прочие занимания. Сухо дупе риба не яде. Като не могат да се справят да не са се хващали с работата. И аз тоз януари спах на Соколна на отворен прозорец и в неотоплена стая, щот Стефчо не му се даваха дърва за печката, а и прозореца беше развален, ама не съм се оплакал, посмяхме се сабалян. Не мога обаче да разбера къф човек тряа да си да отказваш пет цепеници за няколко деца. Повечето хижи са в трагично състояние от към хижари. За туй и на стари години преоткрихме палаткуването.
Толкова от мен по темата.

joropc написа:
От прочетеното в трите страници в темата, се оформи следният извод:
Изпечени, закоравяли и безкомпромисни "планински орли", свикнали с несгодите на дивата природа и изключително трудното "бивакуване" в българските хижи, хора, пред които Райнхолд Меснер изглежда като шахматист петокласник, обсъждат ситуацията, в която една жена е завела деца в планината, те просто са се намокрили, но е била генерално отсвирена в опитите си да се възползва от елементарното за една хижа с Фейсбук страница - малко повече топло за малчуганите.Отсвирена от хижарите, но отсвирена и от останалите обитатели на хижата същата вечер, които със сигурност са станали свидетели на "ситуацията", ама не са си мръднали задниците лепнати за топлата печка. Дет' се вика отсвирена от 'сичките истински мАже. Е, поне хижарите с огромният си житейски и планински опит(щом ще правят "тематична вечер за планинска култура и хижно дело"), са й казали, къде точно е сбъркала и какво не трябва да прави другия път, както и как да си гледа децата и какво точно да прави с тях.
Развитието на темата премина плавно през родното място на хижарите , после се отклони към дърводобива, естествено беше засегната и политиката, както и носталгията по старото време.Даже имаше и култови предложения за собствен дърводобив.Логично се забрави, че всъщност става въпрос за две цепеници в повече, с които ще се стоплят малчуганите, ама то т'ва не е толкова важно.
След дълго и ползотворно обсъждане, "планинските орли" произнесоха и присъдата.Виновни(само и единствено) са родителите, че са си намокрили децата! Тежко, но справедливо, нали?!
Хора, става въпрос за деца бре! Засрамете се! Ако някой от вас блъсне с колата дете на улицата(не дай Боже), дали оправданието, че го е блъснал, 'щото детето не е вървяло по тротоара, ще огрее някой? Надали! К'ви са тези стопани на хижа, които виждат мокри и зъзнещи дечурлига, а те същевременно пазят дървата за топлата си кухня, в която "шмулят" ракия с отбрано общество от посетителите? Това не би го направил НИТО ЕДИН човек, които се е главил за истински хижар, без значение колко е чепат и луд, когато става въпрос за деца!
И само накрая искам да кажа, че всеки сам си преценява, къде, как и кога ще си води децата.Уверявам ви, че дъщеря ми, която е на десет години, ще надходи и надпланинарства(във всички насоки), мноооого от хората, които пишат в този форум и ходят в планината веднъж на два месеца, като го оповестяват сякаш са се качили на Еверест.А след това три месеца качват снимки и приемат поздрави от подобните на тях - Браво! Страхотен преход! ! Чуден преход и т.н. Wink
Хау!

Нед Май 11, 2014 5:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 4 от 5

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.