ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Условия/Обстановка горе.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23, 24, 25  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Условия/Обстановка горе.
Автор Съобщение
ledena_kukla

Мнение Отговорете с цитат
По темата за х. Рай и пръскалото, сняг няма, нямаше и толкова кал, колкото си представях. Пролет, кукувички в гората, идилия. Въпреки че времето си мени мнението през половин час от слънчево до порой с гръмотевици или пък гъста мъгла, си заслужава няколкочасовата разходка. Пръскалото буйно, та буйно. Smile Вчерашни ентуасиасти за Ботев май не останаха, времето не предразполагаше изобщо, поне към сутрешните часове. Smile

Пон Май 05, 2014 8:47 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

Местожителство: Плевен

На 04.05 се качвахме до Рай и пръскалото. Времета беше идеално но само на 04.05 на другият ден ни валя през целият ден.Пръскалото толкова пълно не съм го виждал от 20 години.
Сря Май 07, 2014 9:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Хараланова

Здравейте! Някой може ли да ми даде информация за проходимостта на Тарзановата пътека, има ли сняг по нея? Запланували сме едно спускане от Ботев през Рай до Калофер около 24 май, нямаме голям опит и затова се интересувам от обстановката. Мислите ли, че ще имаме някакви затруднения по този маршрут?
Сря Май 07, 2014 1:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
JimBoj

Днес 7 май на връх Ботев по Информация на ПСС снега е 64 сантиметра и условията за туризъм а добри, но за неопитни хора не мисля, че е подходящо да ходят по Тарзана до като има сняг
Сря Май 07, 2014 8:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Хараланова

Да, и ние смятаме така и затова търся информация за обстановката горе. Може би ще го отложим за юни месец. Мислите ли, че тогава ще има още сняг по Тарзановата пътека? Надявам се тогава водата на пръскалото да не е намаляла значително. Ще съм много благодарна, ако някой минава през този маршрут до края на месеца да сподели каква е ситуацията.
Сря Май 07, 2014 11:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
toc

Местожителство: Велико Търново

Хараланова написа:
Да, и ние смятаме така и затова търся информация за обстановката горе. Може би ще го отложим за юни месец. Мислите ли, че тогава ще има още сняг по Тарзановата пътека? Надявам се тогава водата на пръскалото да не е намаляла значително. Ще съм много благодарна, ако някой минава през този маршрут до края на месеца да сподели каква е ситуацията.

Аз смятам да ходя около 22-23 май и ще споделя информация след това.
Чет Май 08, 2014 1:11 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Antoon

Мнение х.Левски - х.Рай Отговорете с цитат
А някой да знае как е пътеката (подсичащата) х.Левски - х.Рай? Дали има още преспи по улеите?
Чет Май 08, 2014 3:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Хараланова

toc, ще съм Ви много благодарна! Smile а и на всеки споделил впечатления от този маршрут и най-вече за Тарзановата пътека, че там ни е най-голямото притеснение.
Чет Май 08, 2014 4:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ralica_peneva_

Утре смятаме да тръгнем рано-рано за Райското пръскало. Някой ходил ли е тези дни - много ли е кално?

за теб трепка, та играй."
Пет Май 23, 2014 4:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Бая народ се повъртя в района последните дни, кой загубен, кой го търси...

извинявам се за офтопика, но просто не се стърпях Laughing

Иначе имам информация от преди 2 седмици, когато е било доста кално, но сега не знам Rolling Eyes

Пет Май 23, 2014 4:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
toc

Местожителство: Велико Търново

Хараланова написа:
toc, ще съм Ви много благодарна! Smile а и на всеки споделил впечатления от този маршрут и най-вече за Тарзановата пътека, че там ни е най-голямото притеснение.

Преди малко се прибрах от х.Рай., като се качихме до вр.Ботев и слязохме по зимната пътека през з.Маринка и Рудината.
Сняг по Тарзановата пътека няма, няма и по лятната маркировка над Тарзановата пътека до връх Ботев /с изключение на голямата пряспа в улея захранващ Райското пръскало, но на мястото където се пресича към чешмата няма сняг/ . Може да се качите по лятната пътека без притеснения. Снегът на самия връх Ботев е на петна.
За кал..., днес поваля на няколко пъти, но аз останах сравнително чист..., чак голям проблем не мисля че е.
Пет Май 23, 2014 10:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Хараланова

toc, БЛАГОДАРЯ много за информацията! Според вас колко часа е слизането от Ботев до Рай през Тарзана и после от Рай до Паниците? Понеже нямаме много опит в планината ще ни затрудни ли слизането по Тарзана и има ли някаква вероятност да се отклоним от маршрута Ботев-Рай-Паниците-въпреки, че бил много добре маркиран. Някъде четох, че от Ботев до Рай е добре утъпкана пътеката, но се притесняваме евентуално при мъгла дали има вероятност някъде да се объркаме. Планирали сме го да е някоя неделя, като се надяваме да има и други туристи, нагоре и надолу по маршрута.
Пет Май 23, 2014 10:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
t.hristov

За времето на вр.Ботев може да се доверите на тази прогноза

http://www.mountain-forecast.com/peaks/Botev/forecasts/2376

х.Рай -Тарзанова пътека -вр.Ботев -2,30часа
х.Рай -м.Паниците -5часа

Визуална представа за прехода
http://aleksndar.snimka.bg/mountain/panicite-h-rayi-rayisko-pr-skalo-vr-h-botev-tarzanova-p-teka-zaslon-botev-vr-h-j-ltec-novoselski-polenici-prez-brustovete-bez-p-teka-s-cherni-os-m.520366.all.3
Съб Май 24, 2014 6:54 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Хараланова

Според това, което съм изчела има голямо разминаване в ориентировъчното време на прехода и за това искам мнение и от Вас, че ще се наложи да гоним влак, за това ми е важно да знам. Ние няма да се качваме, а ще слизаме от Ботев през Тарзана до Паниците. Ботев - Рай почти навсякъде го дават 2.30ч, но Рай- Паниците колко е, без почивките? Наясно съм и, че всичко е много индивидуално, но все пак нещо средно като време.
Съб Май 24, 2014 9:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

Хараланова написа:
...... но Рай- Паниците колко е, без почивките? Наясно съм и, че всичко е много индивидуално, но все пак нещо средно като време.

3 часа Wink

Съб Май 24, 2014 9:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23, 24, 25  Следваща
Страница 5 от 25

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.