гледайте да не се заврете някъде с колите и да завали дъжд, че много лигава изглежда почвата там..
инак ако вали и и са мокри дърветата няма страшно - ще гледам да донеса 50-100 табелки и вярвам, че ще стигнат да маркираме поне дерето..
ами аз съм на работа в петък. щеше ми се да дойда в петък вечерта, да не ви оставя сами да се мъчите на масата, а и в събота да съм там от рано. но незнам дали ще смогна след работа.. в най-лошия случай събота тръгвам рано сутринта.
ами аз съм на работа в петък. щеше ми се да дойда в петък вечерта, да не ви оставя сами да се мъчите на масата, а и в събота да съм там от рано. но незнам дали ще смогна след работа.. в най-лошия случай събота тръгвам рано сутринта.
И в петък вечерта да се чудя сега, кого да измъча, че да ми олекне раницата.
Върнах се. Плана изпълнен, дори има преизпълнение.
Дерето от западната страна на Големия Дебелец е почистено и маркирано. Връх Голям Дебелец и Малък Дебелец са почистени и маркирани. Маркиран е участъка, който сече заавоя на пътя на 350 метра от табелите на Ришкия проходна запад. Маркирана е пътеката от табелите до Крумовия мост
Повече подробности и снимки по-късно.
Много съм доволна, свършихме всичко планирано и имаше два бонуса отгоре
Времето беше перфектно, компанията чудесна, боята достатъчно
Благодаря на всички, които дойдоха и помогнаха и ако съм обидила някой с необмислена дума или любов към споровете, да ми прости, нали знаете какво съм магаре
Ще напиша подробности и снимки ще има - по-късно
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Пон Апр 28, 2014 9:02 am
todor__x
получи се отлична среща.
левурда в изобилие.
обхода от север,приятна разходка с малко капинак и глог.
снимките при Стефан,Яни и Руми + подробности.
Пон Апр 28, 2014 9:06 am
EXIIIT
Искаме снимки , искаме снимки................браво радвам се, че сте се видяли и времето е било с Вас, адмираций за свършената работа........Да благодарим на Всички участници. А къде спахте.
Пон Апр 28, 2014 11:03 am
W_sjankata
_________________ Превръща се в поредица от нули и се надява някъде сред тях да намери своята единичка. Да намери себе си... С това са занимавам- глупости: ...занимавам се...
Живота си тече сам. Малките потоци се вливат в по- големия, преминават в реката, тя се увеличава, влизаш в мирна вода, успокояваш се.
След което идва нов пролом, тръгва водопад и отново се отправяш нанякъде...
Супер си изкарах, цял ден направо се счупих от сечене и кастрене с мачето, ся поне една седмица няма да го погледна . Вечерта също беше чудесна, през всички фази на купона, от ракия и салата до спор на дълбоки теми късните часове на нощта /или по скоро ранното утро /
на всичко отгоре и някаква работа полезна успяхме да свършим
25 Април - Разузнаване и маркиране до Големия Дебелец
Почти винаги, когато тръгваме на планина от няколко населени места, аз съм от първите пристигнали. Така бе и този път на табелите на Ришкия проход
След 20 - 30 минути пристигнаха Тодор и Румито. Тръгнахме веднага по посока към Голям и Малък Дебелец, щото имаше вероятност от валежи. Отново пропуснахме подсечката на големия завой, който е на 350 метра след Табелите. Заобиколихме по пътя. Който е пропускал тази подсечка знае за какво става въпрос. Маркирахме пътеката под Малък Дебелец до отклонението за чешма Тръбата.
Този път бях решил да я видя прословутата тръба. Но преди да тръгнем забелязах объркваща лентова маркировка. Тя подлъгвала хората да тръгнат тук по погрешна пътека, надолу към Тръбата. Изстъргах я с брадвичката, сложихме табела в правилната посока
След 400 метра стръмно слизане намерихме Тръбата.
Пред чешмата ни чакаше този приятел.
Разбрах, че не можем да излезем с коли от с. Риш до Тръбата, тъй като пътя е стръмен и кален. Тръгнахме обратно, започна да препръсква. Този път намерих подсечката на големия завой, сложихме маркировка и се спуснахме при колите. С колите влязохме пред Петструйната чешма и зачакахме да пристигнат другите.
Събрахме дърва, запалихме огън под дъжда, който постепенно се усили.
Първи пристигна Вангел, а по-късно групата на Стефан и Яница. Станахме 8 човека, значи утре ако не вали, можем да свършим добра работа.
Нататък трябва да ви е ясно, какво сме правили. Ядохме, поспорихме, имаше малко ракия, бира и вино за унищожаване. Не успяхме докрай, за разлика от работата.
26 Април - Яко чистене и маркиране на немаркираните пътеки.
Около 9,30 часа тръгнахме да разчистваме Голям Дебелец и дерето на запад от върха. Много работа. Това лято който мине ще разбере. Вече трябва да имаш много голямо желание, за да се объркаш. Маркировката е много честа.
Щях да си чупя пръстите като гледах фотографа
27 Април. Приготвих се да си тръгвам.
Не така мислеше обаче Яница. Имаше желание още да маркира. Сформираха група от 4 човека - Стефко, Тодор, Румито, Яница и отидоха да маркират пътеката от Крумовия мост до Табелите.
Друга група с Митето(mikesli), ги закарах с моята кола, за да минат преход по пътеката от северната страна на прохода до връх Голям Карък.
Върнах се обратно до Табелите и тръгнах да посрещна групата на Яница по пътеката от Крумовия мост.
Тук се обръщам към следващите Ком Еминци:
Когато излезете на Табелите, тръгнете по пътеката към Крумовия мост, а не по асфалта. Ще преминете покрай чешма и след 10 -15 минути ще пресечете корито на река. Веднага след реката можете да се изкачите пак на асфалта, за да отидете на Петструйната чешма, без да слезете на Крумовия мост. Ще спестите разстояние и време. Ето кординатите на това място, от където можете да излезете на асфалта:
42гр. 56.019'
26гр. 56.614'
След като се срещнахме с групата на Яница, закарах и тях до изходната точка за връх Голям карък и в 14,00 часа си тръгнах.
Доволен съм от тридневната разходка и от свършената работа. И най-вече от приятните дни прекарани с групата.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети