Смятам Майските празници да се разходим в Гърция, като ще сме отседнали в Неа Врасна (до Аспровалта) която се намира
в подножието на Богданска планина.
Та въпроса ми е някой посещавал ли е планината и може ли да ми даде инфо от първа ръка.
Интересува ме всичко- Тракове, изходни точки, идеи за маршрути.
Аз се опитвам да си набавя инфо и от интернет но бих бил благодарен и на инфо от някой който е ходил там.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
А някой който е организирал ходене по Гръцко може ли да сподели от къде взима информация, някакви сайтове.
Аз в гугъл не намирам нищо за тази Богданска планина и вече си мисля, че там няма туристически маршрути и хижи.
Търсих и под всяка форма някаква туристическа карта на Гърция но и това не намирам.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Единствените ми впечатления от тази планина са видяното от пътищата минаващи в подножието ѝ. И то е горещина и редки гори и храсталаци, редуващи се с голи участъци. И десетки кошари - козарници, направени от паянтови дървени конструкции. Навеси покрити с ламарина. Там евроизискванията не важат. В интернет гледам части от планината попадат под някакъв вид защита, вероятно по Натура 2000, но това може да е само на хартия.
Защо не се насочите към Кушѝница (Пагео)? Много близо е до Неа Врасна, проходима е, висока е, обгледна е.
Ако искаш да не се мъчиш до самото подножие на най-високите върхове на Кушѝница има асфалтов път - до т.нар. ски център "Пагео". Той започва от село Като Акровуни. На "руските" топо карти го няма тоя път, но в самото село има табела на разклона и веднага след това вдясно е поставено табло с карта на част от планината.
След много досаждане на Дидо от моя срана, мисля се информирах достатъчно за Козница.
Плана е от Аспровалта където ще сме отседнали, за един ден да идем до ски центъра с колата и от там пеша.
Само, че ще се качим от Пагия през Хортокопи тъй като ни е по близо от Акровуни, идвайки от Аспровалта.
Следва прибиране до при " по- мързеливата част от компанията".
На следващият ден поемаме към Драма и ски центъра над село Волакс от където смятаме да се качим на
вр.Пророк Илия и обратно към Аспровалта (Неа Врасна)
Втория маршрут е изплагиадстван от твоя тема в която така си описал всичко, че не остана какво да те питам.
Направо с Дидо имате много бири от мен.
П.П. На Дидо до 7, че там след осмата нещо ма притеснява това момче какви ги върши.
Благодаря, за пътеписа и фотките обещавам.
Смятам и от Драма или някой друг по-голям град да се снабдя с карти (хартиени) на всички планини които намеря.
Така ще е по лесно за плануване и разузнаване на маршрути.
Нед Апр 27, 2014 9:44 am
dido
peca написа:
П.П. На Дидо до 7, че там след осмата нещо ма притеснява това момче какви ги върши.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети