ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Нов скромен сайт за маршрути и пътеписи
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Нов скромен сайт за маршрути и пътеписи
Автор Съобщение
Rincewind

Мнение Отговорете с цитат
Ристо, нямам идея какво става при теб. Снощи тормозих познати из цялата страна, които се интересуват от планинарство толкова, колкото аз от ядрена физика, да проверят могат ли да влязат в сайта и как им се визуализира. Резултат - никакви грижи!

Вто Апр 15, 2014 8:09 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
maneco

Местожителство: София, Берковица

Rincewind написа:
Ристо, нямам идея какво става при теб. Снощи тормозих познати из цялата страна, които се интересуват от планинарство толкова, колкото аз от ядрена физика, да проверят могат ли да влязат в сайта и как им се визуализира. Резултат - никакви грижи!

Мога да споделя за същия проблем на смартфона с google chrome и стоковия браузър. За проблеми на настолната машина ще споделя по късно.
Вто Апр 15, 2014 9:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
jubotho

Сайтът работи (прочетох много полезна информация, благодаря за което!), тествах го от няколко места, вкл извън България.

Добавка: Ако сайтът се отваря през следният линк: тук
то пробелма е с интернет доставчикът ви 100%

Пуснете един пинг до сайта, ето така: (start -> run -> cmd или start -> All programs -> Accessories -> Command Prompt)

вътре напишете нещата, които съм дал в bold:

ping bghiking.weebly.com

Pinging pages-wildcard.weebly.com [199.34.228.53] with 32 bytes of data:
Reply from 199.34.228.53: bytes=32 time=192ms TTL=44

ако дава друго ip или пише Ping request could not find host bghiking.weebly.com. Please check the name and try again.
значи имате проблем с доставчика, най-вероятно dns-ите (може да пробвате с ipconfig -flushdns, но най-веронятно няма да помогне)

Вариант да се види къде точно е проблема е с pathping - ще покаже точно от къде се опитва да мине за връзка със сайта и евентуално къде се дъни:

pathping bghiking.weebly.com

Tracing route to pages-wildcard.weebly.com [199.34.228.53]
over a maximum of 30 hops:
...
4 spectrum-0.r02.frnkge04.de.bb.gin.ntt.net [213.198.82.134]
5 xe-0-3-0-3-610.r02.frnkge04.de.bb.gin.ntt.net [213.198.82.133]
6 ae-3.r20.frnkge04.de.bb.gin.ntt.net [129.250.3.93]
7 ae-1.r21.asbnva02.us.bb.gin.ntt.net [129.250.3.20]
8 ae-4.r20.snjsca04.us.bb.gin.ntt.net [129.250.4.103]
9 ae-1.r06.snjsca04.us.bb.gin.ntt.net [129.250.5.13]
10 xe-0-3-0-7.r06.snjsca04.us.ce.gin.ntt.net [129.250.197.218]
11 core1-a-bypass.sf2p.weebly.net [74.115.50.158]
12 pages-wildcard-1.weebly.com [199.34.228.53]
Вто Апр 15, 2014 1:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

jubotho написа:
Сайтът работи (прочетох много полезна информация, благодаря за което!), тествах го от няколко места, вкл извън България.

1.Добавка: Ако сайтът се отваря през следният линк: тук
то пробелма е с интернет доставчикът ви 100%

2. Пуснете един пинг до сайта, ето така: (start -> run -> cmd или start -> All programs -> Accessories -> Command Prompt)

вътре напишете нещата, които съм дал в bold:

ping bghiking.weebly.com

Pinging pages-wildcard.weebly.com [199.34.228.53] with 32 bytes of data:

ако дава друго ip или пише Ping request could not find host bghiking.weebly.com. Please check the name and try again.
значи имате проблем с доставчика, най-вероятно dns-ите (може да пробвате с ipconfig -flushdns, но най-веронятно няма да помогне)

3. Вариант да се види къде точно е проблема е с pathping - ще покаже точно от къде се опитва да мине за връзка със сайта и евентуално къде се дъни:

pathping bghiking.weebly.com

Tracing route to pages-wildcard.weebly.com [199.34.228.53]
over a maximum of 30 hops:
...
4 spectrum-0.r02.frnkge04.de.bb.gin.ntt.net [213.198.82.134]
5 xe-0-3-0-3-610.r02.frnkge04.de.bb.gin.ntt.net [213.198.82.133]
6 ae-3.r20.frnkge04.de.bb.gin.ntt.net [129.250.3.93]
7 ae-1.r21.asbnva02.us.bb.gin.ntt.net [129.250.3.20]
8 ae-4.r20.snjsca04.us.bb.gin.ntt.net [129.250.4.103]
9 ae-1.r06.snjsca04.us.bb.gin.ntt.net [129.250.5.13]
10 xe-0-3-0-7.r06.snjsca04.us.ce.gin.ntt.net [129.250.197.218]
11 core1-a-bypass.sf2p.weebly.net [74.115.50.158]
12 pages-wildcard-1.weebly.com [199.34.228.53]

1. Да - сайта го отваря от тази връзка през "скрий ми задника"
2. Страницата ми я "пингва" без проблем:
- Reply from 127.0.0.1: bytes=32 time=<1ms TTL=128
3. Ниенте след тези два реда
0***************[127.0.0.1]
1***************[127.0.0.1]

Както и да е, де. Не мисля, че една-единствена страница ще ме накара да си сменя интернет доставчика. Не е сериозно. Не са един и два потребителите на БТК. Макар все още да мисля, че не е в него проблема. Rolling Eyes
Заключението ми е генерално и принципно, не буквално. Ако ме разбирате.
И все пак - баш разбирачите биха ли ми обяснили ЗАЩО през/от "скрий ми задника" нещата стават. Ама по-простичко, като на нормален потребител - не ми се влиза в Матрицата.
- Уук!

Вто Апр 15, 2014 6:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rincewind

Ристо Туристо написа:
Както и да е, де. Не мисля, че една-единствена страница ще ме накара да си сменя интернет доставчика. Не е сериозно. Не са един и два потребителите на БТК. Макар все още да мисля, че не е в него проблема. Rolling Eyes
И все пак - баш разбирачите биха ли ми обяснили ЗАЩО през/от "скрий ми задника" нещата стават. Ама по-простичко, като на нормален потребител - не ми се влиза в Матрицата.
- Уук!

След изясняването на доставчика - Vivacom - бърз полет през Google показа следното:
Компютърът спря да отваря Weebly (25.02.2014 г.)
В дикусията по въпроса се чете:
Цитат:
Здравей "animalprograms". Единствения промлем с weebly е интернет доставчика. Виваком е ограничил достъпа на потребителите до въпросния сайт. Въпроса е защо? Имаш избор или да смениш доставчика си или да не ползваш weebly-то. Може и да направиш запитване до Виваком, интересно ми е какъв ще е отговора им?

Та нещата май се изясняват ... Естествено, че Vivacom нямат проблеми с този конкретен сайт, а с цялата платформа Weebly. Както и е естествено, че Ристо ни най-малко не е длъжен само заради един-единствен сайт да си сменя доставчика. Tooth
Хубавата новина е, че сайтът работи, както вече бе потвърдено многократно. Very Happy

Вто Апр 15, 2014 6:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ристо Туристо

Ринсуинд, нищо не си разбрал.
Твоята цел е да стигнеш до повече читатели, не моята.
- Уук.

Вто Апр 15, 2014 6:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Ристо Туристо написа:
...
2. Страницата ми я "пингва" без проблем:
- Reply from 127.0.0.1: bytes=32 time=<1ms TTL=128
3. Ниенте след тези два реда
0***************[127.0.0.1]
1***************[127.0.0.1]

- Уук!

Пингва я друг път.
127.0.0.1 е адреса на собствения ти комп (localhost). Тия от Виваком лъжат един вид и не ти връщат верния адрес, на който отговаря името http://bghiking.weebly.com/ (адресът трябва да е 199.34.228.53 ).

Пробвай да си препачнеш hosts-файла - C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts. Добави в него най-долу следния ред, без кавичките - "199.34.228.53 bghiking.weebly.com".
Това твърдо ще "свърже" името на сайта с адреса 199.34.228.53. Ако обаче си зад някакво прокси, може и да не работи (на такова ми мирише работата, ма пробвай Very Happy )

Вто Апр 15, 2014 8:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
jubotho

@Rincewind
По темата за сайта: според мен ще е интересно, ако поддържаш ъпдейтнано gpx (kmz), което е компилация на всички маршрути, които сте направили. Визуализацията сигурно ще е интересна.

@Ристо Туристо
През hidemyass работи, защото схемата е следната:

БТК:

твоят личен компютър <-> БТК <-> weebly

БТК обаче забравяват достъпът до weebly.

hidemyass:

твоят личен компютър <-> БТК <-> hidemyass <-> weebly

БТК си нямат на идея какво се случва, защото те реално виждат само трафикът към hidemyass и от тях към теб.
По принцип е възможно да проверяват този трафик и на тази база да го филтрират, но явно не го правят.
Което също лесно може да бъде преодоляно чрез цъкването от hidemyass на SSL security на On.

Аналогия - искаш от България (твоят компютър) да влезеш в Албания (weebly) задължително през Македония (БТК).
Македония(БТК), обаче забраняват достъпът до Албания(weebly).
Затова влизайки в Македония(БТК) първо минаваш през Гърция (hidemyass) и от тях влизаш в Албания(weebly).
На това му се казва proxy.

P.S. БТК са адски зле, но не всеки има избор, за доста от по-малки градове и села БТК е единственият вариант. И те бидейки монополист си позволяват своеволия, които никой друг не би си позволил.
P.S.2 страницата ти я пингва, ама 127.0.0.1, което е localhost, което е личният ти компютър, т.е. според ДНС-ите на БТК сайтът е локализиран на твоят собствен компютърм, което не е така, съответно естествено не се отваря
Вто Апр 15, 2014 8:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Петър

Местожителство: София

Rincewind
Цитат:
Проблемът със затруднението свързано със сайта www.weebly.com и подобни e в DNS-те които използвате.Имайте предвид, че с DNS-и на VIVACOM, този сайт не се отваря, тъй като е със съмнителна репутация.

Цитат от официалния отговор на VIVAKOM по повод запитване относно блокиране на хостваните от Weebly сайтове./прочетено във форума чийто линк си дал/ Така, както е написано се разбира, че става въпрос и за други сайтове, което да се го кажем е чиста проба цензуриране. В интерес на истината в отговора на VIVAKOM се обяснява и начина за заобикаляне на рестрикцията. И нещо, което ми направи впечатление,колко малко хора използуват Интернет услугите на въпросната компания.
Вто Апр 15, 2014 8:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ристо Туристо

dido написа:

Пингва я друг път.

Пробвай да си препачнеш hosts-файла - C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts. Добави в него най-долу следния ред, без кавичките - "199.34.228.53 bghiking.weebly.com".
Това твърдо ще "свърже" името на сайта с адреса 199.34.228.53. Ако обаче си зад някакво прокси, може и да не работи (на такова ми мирише работата, ма пробвай Very Happy )

Направих го успешно /изматках Avira-ta да ми разреши редакция на файла/:

Обаче всичко си е постарому.

jubotho написа:

@Ристо Туристо
През hidemyass работи, защото схемата е следната:

БТК:

твоят личен компютър <-> БТК <-> weebly

БТК обаче забравяват достъпът до weebly.

hidemyass:

твоят личен компютър <-> БТК <-> hidemyass <-> weebly

БТК си нямат на идея какво се случва, защото те реално виждат само трафикът към hidemyass и от тях към теб.
По принцип е възможно да проверяват този трафик и на тази база да го филтрират, но явно не го правят.
Което също лесно може да бъде преодоляно чрез цъкването от hidemyass на SSL security на On.
...

Благода́рим

Вто Апр 15, 2014 11:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Махни # отпред - това е за коментиране, т.е. деактивиране на реда.

Вто Апр 15, 2014 11:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Ристо Туристо

dido написа:
Махни # отпред - това е за коментиране, т.е. деактивиране на реда.

Готово.
Вече го пингва и му хваща пътя:

Нещо друго трябва ли да се промени?

Сря Апр 16, 2014 12:03 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Това би трябвало да е достатъчно. Ако браузъра все още е запушен, значи те ебава проксито и няма спасение без много зор.

Сря Апр 16, 2014 12:18 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Ристо Туристо

Стана. Отвори страницата най-накрая.
Ринсуинд-еее - каса бира за Дидо. Прати му я с килимчето!
Croc

Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Сря Апр 16, 2014 12:23 am; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Апр 16, 2014 12:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vedrin

Местожителство: 1116 m н.в.

Универсалното решение на този (и други подобни) проблеми е да ползвате по-добре стопанисвани DNS сървъри (може дори ваш собствен). Бих препоръчал публичната DNS услуга на Google (достъпна на адреси 8.8.8.8 и 8.8.4.4), а иначе има и много други подобни, както например е обобщено в тази таблица. Има също една удобна програмка, namebench, която би ви помогнала да откриете най-бързите публични DNS сървъри конкретно за вашия компютър и мрежа.
Сря Апр 16, 2014 12:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.