Здравейте, през месец май със семейството ми мислим да отидем до Цигов Чарк за 4нощувки. Много ви моля да ми кажете забележителностите който можем да видим в радиос от 50 60 км . Ще съм много благодарна ако някой ми обърне внимание
Поздрави
Едно интересно място за посещаване в този район е крепостта Цепина. От самата крепост са останали само основите на стените, но мястото е впечатляващо и много обзорно. Пътьом може да бъде посетен и неотдавна открития палеонтологичен музей в Дорково. Интерес може да представлява и разходка до яз. Белмекен и околните върхове, макар и да е доста по-далеч (към 53 км асфалтов път от Цигов чарк). Заснежените върхове в дъното на снимката от Цепина са над яз. Белмекен. Ако сте любители на пешеходния туризъм, бихте могли да изкачите по-високите върхове в тази част на Родопите, Голяма Сюткя (2186м) и Баташки снежник (2082м) -- за всеки от тях ще трябва да си предвидите по един ден.
Пет Апр 11, 2014 3:04 pm
Rincewind
И тук vedrin е точен, както винаги.
Бих прибавил Ягодинската пещера, Триградското ждрело и пещерата Дяволското гърло (в пакет), макар да "излизат" с около десетина километра извън посочения "радиус" с максимален обхват 60 км.
Само да кажа, че на Голяма сютка и Баташки снежник ще има преспи през май.
Можете да отидете до летовище св. Константин и от там походи по маркирани пътеки. Може да обиколите яз. Батак и да изкачите вр. Мел . Много горски пътеки има в района.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети