Попива през прозореца мъглата
Обгръща всичко-мъртъв е света!
Бръмчи такси, прорязва тишината
Прихлупен свят и пушек - самота…
На пластове кълбетата се вият,
Проточват капки от сълзи и лед
Око на светофар премига, крие
сновящи сенки – призраци безчет…
По влажния асфалт пълзи мъглата
Протяга хищни, търсещи ръце
И всеки сам се чувства сред тълпата
Със ледени ръце, лице, сърце…!
Пет Яну 10, 2014 9:25 am
Пчелата Жужа
И аз като колегата-литератор много харесах "Буря". В последния куплет има две истински бисерчета:
"..................................................
вятърът стихва виновно сега -
....................................................
спомен за бурята - кална река..."
Поетът стои сред погрома и говори на навилнелия се вятър, който виновно мълчи: "Виж какви ги натвори сега! Изпочупи клоните, засипа земята с пръчки и листа, удави тревата, напълни потока с кална вода...Разбойник!"
Такава картина ми нарисуваха твоите стихове. Хубаво, много хубаво.
Харесва ми и това за дървената "сграда". Много съкровено.
Бъди здрав! Вижда се, че носиш поезията в себе си и не се съмнявам, че ще има още стихове.
Ще четем.
Оо много мерси!...то има -стари,нови...аз като се сетя и прибавям понякое
Пет Яну 10, 2014 9:28 pm
Plamen К
Колега W_sjankata мисля, че леко принизявате чистосърдечните пориви на колегите тук, които изразяват това, което им е на душата в стихчета. Онова, което Вие цитирате е написано по задължение за пари от някой Пишман сценарист, на който му плашат на стихче да пише простотии и простаците да се смеят на написаното. Извинявам се, ако съм нарушил добрия тон. С респект към вас, мисля, че се запознахме на х. Амбарица на форумната среща, С респект към преходите ви в Стенето и други такива. Да се срещаме с усмивки в Планината!
Съб Яну 25, 2014 9:54 pm
Пчелата Жужа
Присъединявам се към Plamen К. Много уважавам и ценя поетичните откровения на планинарските души и също намирам за нелепо нареждането до тях на хип-хоп халтури.
Въздържах се да реагирам първа, за да не бъда упрекната в даскалска придирчивост.
Нед Яну 26, 2014 12:47 am
ДИАНА
Най-сетне събрах смелост да се разпиша и аз в тази тема с нещо мое и съкровено…
Желая ви уютна вечер и много да се обичате!
Браво, Диди! Спечели ме. Няма женско сърце, което да не е преживяло втория куплет на "Сълзи". Във възторг съм! Как си го напипала - малко думи, а цял океан от чувства. Браво, браво, браво!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети