Хардкор кашкавал-туризъм 2: Козница и Чукава на един дъх
В края на отминалата седмица реализирахме маршрута Осеновлаг - връх Козница (първенец на Ржана планина) - връх Чукава (първенец на Голема планина) - село Осеновлаг:
Общ поглед към маршрута
Изкачването на Козница
Прилично изпитание за нашите скромни възможности: 27 линейни километра, +1500/-1500 метра обща денивелация.
Красоти - трудно описуеми.
Последната промяна е направена от Rincewind на Съб Мар 29, 2014 5:21 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Мар 24, 2014 11:15 am
tortomanin
Хем хард, хем кашкавал? Това да не е петрифициран кашкавал?
Пон Мар 24, 2014 4:16 pm
Rincewind
Баш кашкавал-туризъм си е. И кашкавал има(ше), а и ние не сме лекоатлети. Дет' се вика - откъдето минем ние, всеки може да мине.
А че си беше хард, беше си. Поне за нас. На моменти ни излизаше душата. Като драпах по склона на Чукава след седемчасово бъхтане преди това се сетих за Поета: " ... уста проклина цяла вселена".
Ма после си е кеф, даже по-голям заради зора преди това.
Знаете как е, впрочем.
Пон Мар 24, 2014 4:26 pm
Mariana1000
Много интересна идея за кръгов преход и то с качване на два от най-обзорните върхове в Западна Стара планина
Хрумва ми, че ако се направи за два дена с преспиване на Хайдушки кладенец може да се качи и третия - Издремец и после да се слезе през ман. Седемте престола. Ама това вече ще е съвсем хардкор
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Вто Мар 25, 2014 12:03 am
iozkan
Бравос за разходката! Много си е убаво катеренето по Козница. Имам един колега от Ботевград, дето ме навиваше да си кръстя големото дете у Седемте престола, кореняк от Осеновлаг .
Вто Мар 25, 2014 2:21 am
Rincewind
Mariana1000 написа:
Много интересна идея за кръгов преход и то с качване на два от най-обзорните върхове в Западна Стара планина
Хрумва ми, че ако се направи за два дена с преспиване на Хайдушки кладенец може да се качи и третия - Издремец и после да се слезе през ман. Седемте престола. Ама това вече ще е съвсем хардкор
Може. А може и така (ако ще е за два дни и съгласно принципа "Ако ще е гарга, да е рошава"):
1-ви ден: Зверино - вр. Щадимо - вр. Козница - х. Лескова. 30 км. Обща денивелация +1700/-800 м. Спане на Лескова: кой в хижата, кой под навеса, кой под звездите (всекиму според потребностите).
2-ри ден: х. Лескова - вр. Чукава - вр. Издремец - гара Лакатник. Нови 30 км. Обща денивелация +1150/-1945 м. Прибиране кой откъдето е.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети