ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
качване на вр.Миджур -април
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
качване на вр.Миджур -април
Автор Съобщение
Dimo Kolev

Местожителство: Бургас

Мнение Отговорете с цитат
Gollum написа:
Питаш ли ни нас- видинчаните,като освен Миджур всичко друго ни е на майната си и за по -малко от 4 дни не си струва пътя. Crying or Very sad

разбирам Ви и неща и да питам. Освен едно Croc и да одавим мъката Laughing
Чет Мар 06, 2014 12:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
t.hristov

Ние също бихме искали да се разходим до Миджур и на драго сърце ще се включим.
Няма да е лошо Бойко и Стефан да направят организация, че ние не се познаваме с гранична полиция Smile
Чет Мар 06, 2014 6:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gollum

Местожителство: Видин

Ами аз отсъствах вкъщи заради двете ходенета на Пирин януари и февруари по 5-6 дена ,а от 20 до 24 март съм на гребна регата по р.Огоста и ако зачезна и още един уикенд през март ще ме бият вкъщи.
След 01.04.нямам ангажименти така,че само кажете дата/или дати/и другото е наша грижа,но през март не мога.
Ако държите да е през март и Стефчо може ,уговаряйте се с него.
Чет Мар 06, 2014 7:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
t.hristov

Не сме намислили дати (събота-неделя) ала като гледам прогнозата за времето по-добре ще е да го направим през април.
Бих искал да разбера какъв е капацитета на хижата Милчо и Пепа Smile
За разрешителното за качване на вр.Миджур какви данни се необходими?
Хвърлили сме око и на х.Горски рай, не сме били там. Един приятел от гр.Лом ни увещава, че там още по-живописно и приятно за разходка.

p.s. ако нямат китара в хижата, аз мога да донеса Stagg
Чет Мар 06, 2014 8:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stefak

По спомен мисля че хижата е с капацитет 13-15 места.Правеха в една постройка май допълнително места но не съм съвсем сигурен.Мисля при тези условности и лошата прогноза за идните дни за първия уикенд на април става да се организира нещо т.е. за 5 април.
И на мен ми се ходи на Горски рай.Ако обаче оттам се тръгне за Миджур и после пак там трябва да се връща е доста натоварващо.
Чет Мар 06, 2014 9:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

Stefak написа:
По спомен мисля че хижата е с капацитет 13-15 места.Правеха в една постройка май допълнително места но не съм съвсем сигурен.

Миналата зима част от групата спаха в новата постройка, така че отдавна е пригодна. Аз лично съм с много добри впечатления от хижа Миджур (или вилата на Милчо и Пепа, както се спряга).
Същото мога да кажа и за Горски рай.
Възможен и интересен е вариант с оставянена колите на взривния завод или на хижа Горни Лом (или нещо такова се водеше), късно пристигане и спане на хижа Миджур, обиколка (не от най-леките, но приемливо) през връх Миджур до хижа Горски рай, спане там и връщане към колите. Между другото такава беше и идеята, която се опитахме на реализираме предната зима. Описанието е тук:
http://blog.igurbev.net/2013/02/blog-post_5.html
Чет Мар 06, 2014 10:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Gollum

Замирисва ли ми на мини-форумна среща? Very Happy
Чет Мар 06, 2014 10:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
t.hristov

Smile

Последната промяна е направена от t.hristov на Пет Мар 14, 2014 11:03 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Мар 14, 2014 7:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
t.hristov

В събота и неделя изминахме маршрута с.Чупрене -вр.Ветерник-х.Горски рай Very Happy
Долу в селото положението с пътя е като след война, поради подмяна на канализацията.
За наша радост при качването ни към вр.Ветерник срещнахме няколко сърни, които ни гледаха зачудено.
В началото на трасето сняг няма, ала по-нагоре в подножието на вр.Ветерник газихме сняг до коляно.
На места има навявания, ала снегояда бързо ги топи. Облаците над билото бързо сменяха своята посока, като на моменти скриваха великолепната гледка към Обов връх. Преди вр.Ветерник видяхме и един ветрогенератор с откъсната от ветровете опашка.
На х.Горски рай бяхме посрещнати както подобава от хижарите, които бяха блокирани от седмица от последния сняг.
Оказа се, че те отлично познават и нашите видински колеги-планинари. Изпратиха специални поздрави за Бойко.
В неделя бурният вятър и развалянето на времето ни отказаха от качването до вр.Реплянска църква.
Какво да се прави, отложихме го за следващия път. С природата не можем да се борим.
Пон Мар 17, 2014 9:41 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Irha

Местожителство: БГ

Би ли споделил как е маркировката в района, в който сте ходили.
Какво е положението на х.Горски рай -има ли постояно хижари?
Пон Мар 17, 2014 5:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
t.hristov

Откровено казано това е най-луксозната хижа в нашата страна Very Happy
Хижарите Красимира и Митко умеят да посрещат гости и да ги накарат да се почувстват като у дома си.
Мястото е диво и има много чар. В непосредствена близост до хижата е биосферен резерват Чупрене.
За маркировката от Чупрене към хижата -човек не може да се заблуди.
Пон Мар 17, 2014 9:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

krasy написа:
За маркировката от Чупрене към хижата -човек не може да се заблуди.

Абе това е много силно изказване за там. Специално ние минавахме по маршрут наречен "екопътека Бекинска Шобърка", която аз по-скоро бих нарекъл обрасъл и на места трудно проходим дърваски път, където единсвеното екопътечно бяха табелите чат-пат. Дори хижарят е маркирал алтернативен вариант в един участък.
Пон Мар 17, 2014 9:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
t.hristov

Ние предварително бяхме проучили маршрута и разполагахме с хартиена карта на Домино.
Получихме и точни напътствия по телефона от хижарите.
Ванка, преди да тръгнем гледахме и твоя трак, за който сме ти много благодарни
Ще пусна линк към нашите снимки за да придобиете виртуална представа.
Пон Мар 17, 2014 10:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stefak

Да сръчкам темата.
Ако някой вече е организирал нещо с някой или със себе си да сподели намеренията си.
Щото април ей го къде е.
Чет Мар 27, 2014 9:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
t.hristov

Ние преди 2 седмици бяхме на х.Горски Рай, ала поради бурния вятър не се качихме до билото.
Не сме организирали нищо. Очакваме да има още желаещи за качване на вр.Миджур. Нека да се преброим.
Бойко беше предложил за април, дано времето да е с нас.
Чет Мар 27, 2014 7:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.