Здравейте,
Бих искал през лятото да направя прехода от рибни езера до Рилски манастир през Теодосиеви Караули. Търсих на много места информация за сложността на терена, но не успях да намеря почти нищо. Разбрах, че най-опасно по целия път е преминаването на Теодосиеви Караули.
Понеже съм минавал Павлев връх от Рибни езера към Македония през лятото, се интересувам дали преминаването на Теодосиеви Караули през лятото е по-сложно или по-лесно?
Благодаря на всеки, който би могъл да ми разясни!
Пон Мар 02, 2009 3:48 pm
pepino_bg
Привет.
Преминаването през вр. Теодосиеви караули е абсолютно безпроблемно - съвсем стандартно билно ходене. Естествено предполагам, че имаш предвид маршрут по Рилецкото било, а не директно слизане/качване от върха към/от долината на Рилска река.
Погледни тази тема. По принцип от билото трудно се хващат пътеките към манастира.
Пон Мар 02, 2009 4:28 pm
amorpheus
Опасно е ако се забиеш да слизаш от билото към манастира отдето не трябва, иначе самото било не е проблем.
Слизането или от манастирските езера надолу или по-дългия вариант по Бричебор.
Имай предвид че е бая ходене, ако не сте готови да ходите 9-10 часа може да го разделите на две.
Пон Мар 02, 2009 4:52 pm
atanasow75
Благодаря за отговорите!
Точно по рилецкото било мислим да минем, но без да качваме вр. Рилец и да слезем по пътеката покрай манастирските езера. Намерих трак и мисля да го следвам стриктно до кирилова поляна.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети