Здравейте, интересувам се, дали някой се е замислял в избирането на часовник за планина, тоест за екстремни условия , по-точно хубав, издръжлив часовник. От скоро започнах да тарся , но не мога да избера марка. Не мога да намеря в БГ магазин за часовници.Все пак, мисля че всеки, намиращ се в гора или някъде другаде, е хубаво да има с него часовник,да ли той би бил с компас или някоя друга екстра javascript:emoticon(''). Ако някой има представа къде (може да се намери тук в БГ) и какъв часовник е добър нека сподели. Поздрави !!!
Здравейте, интересувам се, дали някой се е замислял в избирането на часовник за планина, тоест за екстремни условия , по-точно хубав, издръжлив часовник. От скоро започнах да тарся , но не мога да избера марка. Не мога да намеря в БГ магазин за часовници.Все пак, мисля че всеки, намиращ се в гора или някъде другаде, е хубаво да има с него часовник,да ли той би бил с компас или някоя друга екстра javascript:emoticon(''). Ако някой има представа къде (може да се намери тук в БГ) и какъв часовник е добър нека сподели. Поздрави !!!
Като марка Suunto се слави като една от най-добрите.
Не знам в sportrax какво предлагат, но аз като звънях да разбера как да си купя часовника, вносителя ме насочи към магазина на Rossignol на Фритьоф Нансен. Там има и човек, който може да ти обясни различните функции и натройки.
Благодаря за бързите отговори, със сигорност инфото ще ми послужи . Аз по-скоро търся часовник от този тип http://countycomm.com/compassmaratac.htm ACQ Maratac или Marothon , мн много не ми харесват изцяло часовници без стрелки , като изключим TCM Hiking Watch.. Поздрави!!!
Благодаря за бързите отговори, със сигорност инфото ще ми послужи . Аз по-скоро търся часовник от този тип http://countycomm.com/compassmaratac.htm ACQ Maratac или Marothon , мн много не ми харесват изцяло часовници без стрелки , като изключим TCM Hiking Watch.. Поздрави!!!
Скъп е, но всичко останало след първото по-интензивно ползване в планината ще заприлича на ритана манерка. А този е с титанов корпус и верижка и сапфирено стъкло. Тоест е направо бомбоустойчив.
_________________ Планинарите могат и на море да ходят, но не виждат смисъл.
Вто Фев 24, 2009 6:40 pm
dobrudjan4e
От две години ходя интензивно по планините в България. Ползвам едно касио за 100 лева, не съм забелязал планината да му се е отразила неблагоприятно... Предполагам и едно Q&Q от 20 лева ще изкара няколко сезона. Ако ти трябва компас купи си, а най- добре ако ще даваш 400-500 лева за часовник - разпредили ги така 20 лева за часовник, останалите за GPS.
Ходил съм във всякакви условия, не само когато Райчо пече и ни се усмихва .
От две години ходя интензивно по планините в България. Ползвам едно касио за 100 лева, не съм забелязал планината да му се е отразила неблагоприятно... Предполагам и едно Q&Q от 20 лева ще изкара няколко сезона. Ако ти трябва компас купи си, а най- добре ако ще даваш 400-500 лева за часовник - разпредили ги така 20 лева за часовник, останалите за GPS.
Ходил съм във всякакви условия, не само когато Райчо пече и ни се усмихва .
Аз също съм с CASIO - моделът е Wave Ceptor, с радиосинхронизация. Пластмасорляк е и от катеренето по скалите вече не прилича на нищо, но си работи и не смятам да го сменям. А и под душа съм с него. Ако беше Тисо-то, щеше да е като нов, обаче.
Иначе съм напълно съгласен - най-добре от гледна точка на възможности е GPS + обикновен херметичен часовник.
_________________ Планинарите могат и на море да ходят, но не виждат смисъл.
Сря Фев 25, 2009 8:16 am
slavei
Човека питаше за часовник - здрав и ако можело с екстри. Не беше уточнил какви са му представите и не получи точен отговор.
А ако ще изместваме темата на GPS , то моят скромен опит (+ този на няколкочовека с които ходим от време на време на планина) показва че когато е имало нужда от GPS - той не работи.
Здравей, по въпроса с часовниците- аз почти винаги ходя с два- 1) неотменно закачен на раницата TSM- евтин, но коректно следи промяната на надморската височина и температурата, компаса му не ми допада- батерията държи почти година, та и повече и 2) на ръката Касио Протрек- ползвам го заради безупречния му компас и здравина на титаниевия корпус и верижка- той е по- скъпичък и може да се замени с достатъчно добър, но не така скъп магнитен компас, който е по- удобен за зимата защото е по- лесно достъпен, когато е на врата ти. Но аз това имам и това ползвам. Има свестни часовници дори с GPS, но батериите им държат по 1 ден, а смяната им не е подходяща за "горе". Така че "универсален боец" няма- компромисите по отношение на цена/ живот на батерията/ полза ще трябва да избереш сам. Успех! И сподели какво си избрал и как се държи в реални условия.
Всъщност се сетих, че "чат-пат" ползвам и трети- пулскомпютър, но наистина е "чат-пат"/рядко/.
Пет Фев 27, 2009 10:39 pm
dido
Хъм, наблюдението на Слави за ГПС-то е интересно. Неработене на машинката трудно може да се случи освен от батерии - това моя опит. При добър запас от батерии издънки не съм имал.
_________________ Бутам след осмата бира
Съб Фев 28, 2009 12:13 am
W_sjankata
Дидо, явно отговора на Слави е силно зависим от моделите, до които е имал контакт. Ти пък го прие сякаш лично . Не всички имат всичките екстри накуп???
Истината е в Истината- без всички тези екстри, а в усещането- "Усещането за Планина".
W_sjankata на Пиродата и Планината. ............. .........
Съб Фев 28, 2009 11:01 pm
dobrudjan4e
Не мисля, че има нещо лично. Моя съм го пробвал само в мъгел до 50 метра видимост, като го пробвам в условия на 5 метра тогава ще споделям отзиви .р
(забравих - 60CSx е модела на Гармин, който ползвам)
_________________ Който пие бира не умира!
Съб Фев 28, 2009 11:20 pm
dido
W_sjankata написа:
Дидо, явно отговора на Слави е силно зависим от моделите, до които е имал контакт. Ти пък го прие сякаш лично . Не всички имат всичките екстри накуп???
Истината е в Истината- без всички тези екстри, а в усещането- "Усещането за Планина".
W_sjankata на Пиродата и Планината. ............. .........
А, ти пък - не е до лично разбира се. Коментирам надеждността на машинката само, то няма нищо общо с екстрите. То ГПС-а определено не намалява усещането за планина - виси на раницата и това е
_________________ Бутам след осмата бира
Пон Мар 02, 2009 8:20 pm
W_sjankata
Дидо, разкажи къде ходихте. Мен ме тръшна нещо на леглото- пиши,та покрай вашите ходения да поскитам поне виртуално и аз...
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Следваща
Страница 1 от 7
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети