|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
Todor
|
|
Въпрос за Алабак |
|
Между Юндола и х.Кладова са показани 2 заслона - Антонов кладенец и Локвата. Някой може ли да даде инфо за тях, а по-добре и снимки. Кой от двата е по-добър за нощувка?
Благодаря предварително!
|
|
|
Пон Фев 24, 2014 4:32 pm |
|
 |
ivailo.hr
|
|
|
Май пак ти ще си първият дал актуална информация. 
|
|
|
Вто Фев 25, 2014 10:41 pm |
|
 |
Todor
|
|
|
|
 |
 |
Май пак ти ще си първият дал актуална информация.  |
То аз така или иначе ще нося палатката .... ама ми се ще пейка, маса, завет, огнище, чешма... Щото знайш' колко пъти се е случвало да се сложим нейде, а на другия ден след половин час сме на два пъти по-хубаво място 
|
|
|
Сря Фев 26, 2014 1:27 pm |
|
 |
ivailo.hr
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Май пак ти ще си първият дал актуална информация.  |
То аз така или иначе ще нося палатката .... ама ми се ще пейка, маса, завет, огнище, чешма... Щото знайш' колко пъти се е случвало да се сложим нейде, а на другия ден след половин час сме на два пъти по-хубаво място  |
Така де, така - и ние миналото лято като трябваше да нощуваме някъде в района на застава Ге*зовица имахме подобен проблем. Единият район избягвахме, защото от водата там след време почваш да светиш , хубавото изворче пък е ачик до пътя и ония новите "правоимащи" ще вземат да ни изметат от там. Излязохме на пътя Смолян-Мугла и на първото заслонче с чешма имаше тенекия сирене под чешмата, та чак след превала се спряхме, макар че и там под чешмата имаше диня. Таман разпънахме панаира и минават двете стада (говеда и овце). Единият от пастирите си все динята и ни каза, че половин километър по-надолу към Мугла има хубава беседка с барбекю, дърва и т.н. Абе не ни беше много яд, щото на другия ден пак трябваше да се връщаме назад по асфалта почти до мястото, откъдето излязохме извън съоръжението, за да ходим към Бал*ъзини поляни.
|
|
|
Сря Фев 26, 2014 10:08 pm |
|
 |
Todor
|
|
|
|
Не стават! Заслон "Локвата" - не съществува. Антнов кладенец - ... като спирка е - за нощувка ти трябва палатка или поне нещо да постелеш на пода и стабилен чувал.
|
|
|
Пон Мар 03, 2014 11:22 pm |
|
 |
Киримов
|
|
|
|
Есента бяхме в района.Голямо прикючение беше,първия заслон е горе-долу добре но е много мръсно(имам предвид фекалии),втория е още по зле ние го подминахме и продължихме за х.Кладова.Бил съм по този маршрут през 1994 г. в момента е много зле маркировката е химера ,както и да е след дълго лутане към 6-7 вечерта стигнахме до ограда в гората на която пише че влизането е забранено а заобикаляне няма.От там нощувка през гората до асфалта и за Белово тъпа работа е в района а е толкова красив преход Юндола-Кладова-Милеви скали-Равно Боре-Варвара-Септември.Като цяло Родопите за мен са най-занемарени от към маркировка.
|
|
|
Вто Мар 04, 2014 1:16 pm |
|
 |
Todor
|
|
|
|
Маркировката си е добре с изключение района на сечището под Арапчал. Заслонът на Антонов кладенец е доста чист, както и районът около него. Просто не е подходящ за нощувка, а по-скоро за престой за някоя лятна буря.
Мисля, че трябва та се изключат от местата за нощувка но темата е заключена за да пиша в нея.
|
|
|
Вто Мар 04, 2014 3:55 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|