Не бих искал да заливам никому, това не бе реклама....
Последната промяна е направена от t.hristov на Чет Фев 27, 2014 10:34 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Сря Фев 26, 2014 9:32 pm
Niksi
Ей...заляха ни с този човек навсякъде последния месец.
То не бяха хвалби, то не беше чудо, то не бяха писаници къде ли не !
И трите конт. първенци са лесни технически и всяка година се изкачват от различен брой българи - но такъв шум не се е вдигал за "покоряването" им досега. Та дори и награди има човека ..
А това, че са изкачени за 12 месеца, зависи изцяло от финансите и свободното време ... което е супер рядка комбинация.
Така че определено това не е геройство ...
А относно следващата цел, Еверест ... пак изхвърляния ...прецедент било, и т.н.
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу.
Чет Фев 27, 2014 9:28 pm
netman220
Съгласен съм с Никси. Тъкмо щях да пиша, но той ме изпревари.
Колкото до Еверест не знам до колко си е преценил възможностите доктор Атанас Скатов. И как е толкова сигурен, че ще може да качи осемхилядник без кислород .... Та той не се е качвал над 7000 метра през живота си. Местата около Еверест са пълни с хора завинаги останали там заради куп причини една, от които е непреценяване на възможностите. Да си припомним трагедията с Петър Унжиев под К2. Темата е дълга и не искам да я подхващам.
Искам да пожелая успех на Атанас Скатов и дано добре е преценил своите възможности.
Чет Фев 27, 2014 9:51 pm
Svetlio70
Дърдоренето по форумите е много лесно особено за нас родените в БГ.
Експертите както винаги са доста.Колкото до трагедиите....та то ги е имало и по Витошките "магистрали" че дори и в градските паркове.
Лично аз му пожелавам успех пък с маска или без ми е все тая.
Чет Фев 27, 2014 10:53 pm
netman220
Здравей, Svetlio70.
Съжалява, че си приел моя пост като "дърдорене", защото той беше предвиден като предупреждение. Много хора си мислят, че всичко ще мине по мед и масло, но на тези височини вероятността нещо да се обърка е много голяма. Ако си прочел целия ми пост щеше да видиш, че пожелавам успех на Атанас Скатов.
Поздрави!
Пет Фев 28, 2014 9:22 am
Svetlio70
Krasy, ти пък най-малкото не би трябвало да се чувстваш виновен...и да съжаляваш че си пуснал темата (освен ако не си въпросното лице Скатов) Не ти заливаш нета в края на краищата.
Видял си, харесал си, преценил си че става...пуснал си я тук. Лошо няма.
Оттук натам всеки има правото да изразява своето мнение и виждания по въпроса.
Жалко е, че има далеч по-стойностни изкачвания...но не се шуми толкова за тях. Просто хората си правят това, което им носи удоволствие, и не се правят на "мъже".
Иначе ДА - Континентални първенци звучи гръмко...НО най-вече за незапознатите с материята.
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу.
Пет Фев 28, 2014 12:32 pm
Gamina
Аз предполагам, че целия шум е заради финансирането, иначе не виждам защо би гърмял толкова много навсякъде. Не е нещо непостигано никога (това с животинската храна и "изкуствения" кислород го оставям настрана)
Малко е комично, леко досадно, но пък е безвредно (за нас, дано и за него). Ако успее да си набере средства така - евала, а пък ако успее и да се върне жив и здрав ще е супер. Всеки има право на мечти и сам решава по кой начин и как да ги постигне. Едни си вършат нещата тихо и без да шумят, други заливат нета със себе си - хора разни, пътища всякакви. Явно е преценил, че тази подготовка му е достатъчна и иска да се хвърли направо на 8800 - ми, негов си проблем, не наш.
А Никси, който се е интересува - знае и за по-стойностните изкачвания, който не се интересува от тея неща - и да му ги навреш в очите, пак няма да разбере за какво му говориш.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети