ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Зимна сбирка на форума - х. Козя стена 8-9 февруари 2014
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 22, 23, 24  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Зимна сбирка на форума - х. Козя стена 8-9 февруари 2014
Автор Съобщение
t.hristov

Мнение Отговорете с цитат
Яница една голяма похвала за твоите фото-разкази от сбирката на х.Козя стена Smile
Очакваме с нетърпение продължението.
Пон Фев 24, 2014 8:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Balkandjiq написа:
fena73 написа:

Тоя пак почна....май убу че не съм дошъл....дано не ме накара(трикс и пешко не успяха)да спра да разглеждам и форума Evil or Very Mad

"Тиква" ще викаш на хората когато си им на един шамар разстояние-та да можеш евентуално да си понесеш последствията.

Земи са научи да четеш,а!!!Тиква не съм наричал никого а за шамарите-май наистина почват да ме сърбят ръцете...
п.п.не си играй да отговаряш(освен ако го правиш само заради аудиторията си)-няма да вляза повече в тая тема!!!
Пон Фев 24, 2014 8:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Местожителство: София

Мнение Моят мини пътепис за срещата - 4 част :-) Отговорете с цитат
И така останахме четиримата смелчаци... или глупаци Laughing
Далечната ни цел беше това:

Но преди това трябваше да минем оттук:

Междувременно видях една от любимите ми червени марки.

Обзе ме носталгия по лятото, зелената трева и се размечтах как ще дойда пак да търся еделвайси през юли, как няма да бързам и може би точно на това място ще си постеля шалтето, ще лежа и ще гледам как облаците лениво преминават над мен... А до едната ми ръка ще има плик с баница, до другата ми ръка - шише с вода... Laughing
И докато така си лежа, хапвам си баница и гледам облаците... стигаме разклона за х. Васильов и Хайдушка песен. Поне така пише на табелките. Мъча се да си спомня какво предстои от картата и беглите спомени, които имам от лятното минаване. Чегъртането в стомаха ми заглушава всеки опит за мисъл. Въздъхвам примирено и тръгвам след Стефан...

Като излязохме на поляната преди Кавладан направихме малка почивка за пиене на вода, мазане с крем и "нелегално" прихапване на ядки и вафли Smile Дотук ми се струваше трудно, но разбирам какво ми е било спестено, когато решавам да отменя малко Стефан и минавам начело на колоната. Леле! Защо ядох толкова много снощи... и онзи ден... и по-онзи ден... и миналата седмица... и преди това? Заричам се, че няма да слагам нищо в устата си освен салата, обезмаслено мляко и ябълки. Ще стана толкова лека, че ще пърхам над снега, вместо да затъвам на всяка крачка Laughing
И тъкмо тогава се сещам, че предишната вечер Никси ми каза, че на Ехо ще има някаква група, която ще се качва от различни посоки. Значи около Ехо със сигурност ще е утъпкано Very Happy Хм, хм, значи може да махнем ябълките и млякото. Остана салатата.... "А към салата за притурка, че тя е само гарнитурка, ще трябва и месце да сложим." Very Happy
И след разклона за Рибарица наистина се появиха стъпки.
Нещата почнаха да изглеждат по-розови. Тоест, изглеждаха си все така бели, но поне ни оставаше само Кавладан преди х. Ехо Smile

"Е десет, де!"

Уж нищо и никакво връхче, уж даже нямаше сняг по него и ходих по трева, а едвам го качих Sad

Меги и Стефан припкаха напред покрай въжето, Руми зад мен изглеждаше свежарче, все едно сега е тръгнала от хижата, а аз криволичех след тях и се мъчех да върна в съзнанието си образа на шалтето, облаците и баничката. Уви, таз планинарска медитация все още не съм я усъвършенствала и не проработи. Вместо това се мъчех да преброя колко колове са минали от десетия насам и колко ми остават. Провалих се и с аритметиката. Не помогна и проклетисването на вятъра, който се усили с приближаването на върха.
Срещнах момче и момиче, които слизаха, на устата ми беше да ги питам има ли още много, ама го преглътнах. Вярно че задавам множество тъпи въпроси, ама толкова тъп... засрамих се и стигнах до горе Very Happy О, чудо на чудесата, хижа Ехо Clap

Меги потвърди, че не е халюцинация. Wink Вятърът беше силен, но не бързахме да слизаме към хижата. Снимахме, качихме се още малко нагоре, пихме вода...

Метнах един поглед на изминатия път. Не е зле, даже хич. Понадух се малко, че съм минала оттам, защото за мен това си е постижение Cool

След малък спор относно общата снимка (Стефан, връх и фотоапарат на едно място са опасна комбинация, с която човек трябва да внимава) се смъкнахме към хижата. Коминът пушеше многообещаващо Smile

И в два часа, след петчасов преход бяхме на хижа Ехо, ура, ура, ура!

Тук заварихме Никси и неговите спътници, които тъкмо тръгваха. Поговорихме малко, аз разбира се разпитах за страшното въже (и пропастта Wink ) и се насочихме към вкусната леща и каквото имаше останало в раницата. Естествено обещанието за салата и ябълки удобно беше забравено и с чиста съвест прибавих поне едно килце, което да затъва в снега Wink
Цял час почивка...
Кееееееееееф! Very Happy
След това погледнах към Юмрука дружелюбно и даже любвеобвилно Wink
Колко му е, един Юмрук... за нула време ще го качим и ще го слезем.
Така и стана!
Но за това ще пише в продължението... Arrow

Пон Фев 24, 2014 9:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Pagane

Мнение Яница , Отговорете с цитат
недостижима си , и така пишеш , че аха и аз да мина на ябълки и салатка ,но ми се размина пред Юмрука Smile,
давай да видим какво ще стане нагоре Smile), страхотен преход сте си спретнали
Вто Фев 25, 2014 12:36 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rain

Местожителство: Стара Загора-София

Яни!Smile Много мили думи.Чак си представих Стефко,Меги,теб ,Руми и..себе си, с много тежката раница от 2-3 кг.,как мижайки и хленчейки ходя по ръбоветеSmile-към Юмрука!И на самия него! Very Happy;D;D
Но за следващата среща съм на линия!
Нямам търпение!

Вто Фев 25, 2014 12:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Спокойно Вили ,аз бях там и щях да помагам.От теб само се искаше присъствие. Very Happy
Вто Фев 25, 2014 2:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Niksi

Местожителство: софия

Леле-мамале ... колко тона клавиатура и снимки има ! Smile
За жалост и много глупости и плява също.. Sad - за което няма да си правя труда да чета всичко.

Ето и тук да постна моят скромен принос към снимковия мат'рял и мероприятието:
https://picasaweb.google.com/100945766607614725774/sGcBkH?authkey=Gv1sRgCL6-tLC1z7udYg

Като цяло прилична врътка се получи ... предвид безснежната зима тази година. Но колкото - толкова. Smile

В съвсем телеграфски стил:
Първи ден: София - Христо Даново - Секретно поделение; Там оставяне на возилата и нагоре...към реброто през Голямо Орозтепе, вр. Боба, ...Кучета и Котки разни...и на хижата. Вечерта както си му е реда: хапка, пийка, приказки до късно доби ...и пак с последните затворих "заведението". Спане има - няма 4-ри часа...и сутринта на линия. Smile
Втори ден: х.Козя стена - Старопланинските Триони - Ушите - х. Ехо - Юмрука - Самсаклълтепе и спускане по реброто към долината на Дамлъдере и Секретното поделение.
- За около 4-ри часа го завъртяхме от едната до другата хижа нашата 3-членна група (с почивките му, снимките и т.н.). На х. Ехо престой около час, час и нещо... и таман тръгнаха моите хора, и се появиха групата ( харема ..Wink ) на Стефан - направо му завидЕх ... с цели три жени. След известно помотване поех и аз да си гоня хората ... и поживо-поздраво без никакъв зор, таман на стъмване се свлякохме долу на черния път ...и оттам около 4-5 км. до колата при Секретното поделение.
Та те така...

По-здрави и до-скитане !
Cool

Вто Фев 25, 2014 4:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Rain

НИКОЛАЙ Т. написа:
Спокойно Вили ,аз бях там и щях да помагам.От теб само се искаше присъствие. Very Happy

Аахахаха.Тихоо...Че ти ми знаеш всичките балкански слабостиSmileSmile Laughing Laughing Laughing

Вто Фев 25, 2014 6:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Irha

Местожителство: БГ

Чудни са снимките на Niksi - ръкопляскания за фотографските му умения Smile
Лично аз не бих завидял на Стефан, че ако се беше развалило времето не знам как щеще да се оправи с 3-те жени на билото.
Вто Фев 25, 2014 7:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rain

Олеле! SadSad Видях какво е писано против хижарите. Sad Но тези момчета са така старателни!Останах с впечатление,че всички са много доволни от посрещането.А и като знаем колко е трудно да се изнесат продукти до там ,без коне,на гръб. по стръмното...в снега... Sad

Вто Фев 25, 2014 9:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Мнение Моят мини пътепис за срещата - 5 част :-) Отговорете с цитат
Irha написа:

Лично аз не бих завидял на Стефан, че ако се беше развалило времето не знам как щеще да се оправи с 3-те жени на билото.

Хаха, и как точно се очаква да постъпи Стефан с жените при разваляне на времето на билото? Laughing Явно си има някаква процедура за справяне с нас, ама какво включва тя - успокояване, носене, млатване с пикела...? Wink Laughing

rain написа:
Яни!Smile Много мили думи.Чак си представих Стефко,Меги,теб ,Руми и..себе си, с много тежката раница от 2-3 кг.,как мижайки и хленчейки ходя по ръбоветеSmile-към Юмрука!И на самия него! Very Happy;D;D

Велинче, изобщо не ти слушам - т.е. чета - глупостите! Първо - ходенето до Ехо не беше задължително, можеше да дойдеш само до Козя стена и обратно, нито сняг имаше, нито ръбове и второ - аз също мижа и хленча по ръбовете и какво от това, важното е да ги минеш.
Както казах - никакви оправдания следващия път, защото аз и тези не приемам Wink

А ето и последната част на разказа за срещата Smile

След едночасова почивка тръгнахме към Юмрука. Бях отпочинала и ми беше леко и приятно да вървя, въпреки, че следваше изкачване Smile

А пред нас Юмрука се беше забулил в облаци. Сетих се за стиховете на Пенчо Славейков, които много по-точно от моите думи могат само с няколко реда да опишат суровата красота на Юмрука в онзи момент:
"Балкана виждам аз — в шеметни висоти
изтъпват връх до връх, и дивни и замайни,
и негли някакви тям поверени тайни
да скрият, те чела обвили са в мъгли;"

Наобиколихме параклисчето за да снимаме.

Не се бях отбивала до него. Опитах се да надникна през прозорчето и да видя какво има вътре. Пусто любопитство... Sad

А ето го и въжето. Smile

Доста се посмяхме по това въже Laughing

А Руми даже не се и държи...

Имаше едно-две по-стръмни места, дето се спирахме за поемане на дъх

Най-критично беше като се обади Емил, Стефан запуши пътеката, ние и трите висим зад него на по един крак както сме успели да спрем, а те двамата си говорят ли говорят... А после ние жените сме водили дълги разговори по телефона Confused С леко насърчение от наша страна - тоест подвикване и заплахи - телефонът беше затворен, кризата преодоляна и продължихме нагоре Very Happy

Въпреки надвисналия облак фотографите май не прибираха фотоапаратите

Гледките наистина не бяха лоши...

... докато не свърши въжето и не се качихме на равното. Вятъра стана по-силен, а облаците ни обгърнаха.

Не, не се оплаквам, и в това има голямо очарование. Щом крачим из облаците може да сме ангели... или поне не сме обикновени простосмъртни. Защото къде се е чуло и видяло ангели с пикели Laughing

Тъкмо стигнахме върха с кутията и Слънцето се опита да се покаже Smile Нищо че опита беше неуспешен Wink

Ние пак си бяхме щастливи Very Happy

Качихме го Юмрука за около час. Но дотук беше лесното, оттам нататък предстоеше слизането Sad
А на слизане много табелки, много нещо... Laughing

Руми ги снима Smile

А Меги и Стефан вече са дръпнали надолу.

Ето това трябва да минем - Дългата поляна.

Естествено все по зимния път.

Отсреща се вижда хижа Козя стена, откъдето тръгнахме сутринта.

Не преставаме да се чудим защо ни беше да се въртим цял ден като гламави и пак да се върнем откъдето сме тръгнали Laughing Това че виждаме цялото изминато разстояние не прави чуденето по-малко, а даже затвърждава мнението ни че не сме наред с главите Blink

Още повече че Дългата поляна наистина се оказва дълга и има освен слизане и известна доза качване Sad И времето напредва и въпреки че замръкването е очаквано, това не го прави по-желано.

При информационните табла на входа на парка извадихме вече и челниците. Понеже се страхувахме да не изпуснем отбивката за към Секретното, се надявахме че на таблата има означение къде сме и това ще ни помогне. Е, уж има, ама нищо не помага Laughing
Та оттам насетне почна едно гледане на картата и компаса през пет минути. Намерихме единствената жълта марка, която би трябвало да оправдава жълтата линия на картата на Домино Confused После пак с помощта на картата, компаса и интуицията на Стефан успяхме да стигнем до синята маркировка от Розино, която пресичаше нашия път и разбрахме че сме на правилното място.
Още малко влачене по калния път, кратка спирка край една чешма за утоляване на жаждата и скришно вадене на вафли от раницата Wink и мисля че в девет часа вече бяхме при колата Smile
Тука едни кучета от Секретното сума пъти се връщаха да ни нападат и лаят. Laughing Накрая ни и изпратиха като тръгнахме.
Оказа се, че Руми си изпуска влака от София и затова минахме през Пловдив, където я оставихме на гарата.
Прибрахме се в София посред нощите и с това приключението Трета форумна среща приключи Very Happy
КРАЙ

Сря Фев 26, 2014 9:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

Ам чИ то бивало да направите още една нощувка например на Ехо.
Макар,че и с още една нощувка сигурно пак щяхте да искате да използвате целия ден и пак по тъмно щяхте да се приберете, то умиране има насищане няма. Laughing

Сря Фев 26, 2014 9:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Йосарян

Местожителство: Димитровград

Яни, а по пътя на който сте видели една жълта марка имаше ли следи от хора?
Питам, защото би трябвало и ние да сме минали от там, но не видяхме нито една жълта марка.
Чет Фев 27, 2014 10:15 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Йосарян написа:
Яни, а по пътя на който сте видели една жълта марка имаше ли следи от хора?
Питам, защото би трябвало и ние да сме минали от там, но не видяхме нито една жълта марка.

За следи не знам, беше тъмно. Пък и нали Никси каза, че оттам ще слизат, те така или иначе са минали преди нас.
Вие също сте минали, но сте излезли на пътя доста след тази единствена жълта марка, няма как да сте я видели. Тя е съвсем в началото, там където пътя се отделя от пътеката за Розино.
Иначе ми се струва, че ние видяхме една от чешмите, за които ни разказа Христо. И със сигурност неговия разказ и разглеждането заедно на картата ни помогнаха да се ориентираме като засякохме синята маркировка, че сме на прав път Smile

peca написа:
Ам чИ то бивало да направите още една нощувка например на Ехо.
Макар,че и с още една нощувка сигурно пак щяхте да искате да използвате целия ден и пак по тъмно щяхте да се приберете, то умиране има насищане няма. Laughing

Трима от четиримата бяхме на работа в понеделник Sad
Пък и ако бяхме пренощували на Ехо, нали се сещаш че на следващия ден щяхме да "отскочим" до Вежен и замръкването пак щеше да ни бъде гарантирано Laughing

Чет Фев 27, 2014 3:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Niksi

Местожителство: софия

Ние жълта марка не видяхме...направо по реброто надолу..и в ниското засякохме синята марка при завоя на реброто (там имаше и табела, а леко встрани в ниското прозираше и водопад). После хванахме по синята, та се получи леко връщане, подсичайки склона наобратно (с малки качвания и по равно) ...и на стъмване малко преди тя да излезе на черния път хванахме по едно приточе (че ни писна да ходим по нея) и направо на пътя.
- Яница...или Марияна (апропо - я си сложи истинското име, че се чуди човек как да те пише Smile ), вие май не сте карали направо по главното ребро надолу, а сте продължили още надолу и надясно по колците в посока Розино...и някъде там явно сте засекли жълта марка, чешма и т.н (щом казваш за информационните табла на входа на парка).. понеже ние такива неща не видяхме.

Снимката с картата и марщрута, както и профила, ги има постнатия по-горе албум в Пикаса линка ... но ето го и тук все пак - за всеки, който иска и визуално да се ориентира:
[url][/url]

Та се вижда синята точка, където, спускайки се по реброто, засякохме маркирания в синьо маршрут от Розино за х. Козя стена.

П.С: Някъде малко към след като тръгнахме с колата, към 19,30-20 ч., взехме от Иван Гърбев тел. на Стефан, и ви звъняхме с Тони, да ви причуем и евентуално някакви инструкции да дадем, но нямаше обхват - че то пък точно тогава взе и да вали. Кофти стана, че не се сетих по-рано да обменим координати ... но добре, че сте се оправили в тъмното, и всичко е ОК. Smile
И те така...

По-здрави ... и до-скитане ! Cool

Чет Фев 27, 2014 8:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 22, 23, 24  Следваща
Страница 23 от 24

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.