Моята идея беше да ходим към Тевно, ама късно предната вечер ме застреляха с идея да се метнем към Спано поле - един вид да поемем щафетата от предния уикенд на едни БАССЕС-ци.
Логистичният център отново беше Дупница. Малко след като претоварихме багажа в Джони, Дидо почна да ме обработва както само той може. Информацията от Катерача, че Тевно ще се позапълни с хора от Сандански допълнително наклони везните.
Така вместо към епицентъра на зимата центробежните сили логично ни метнаха отново към периферията - заслон Спано поле.
Пътуването беше много приятно, майтапи, бъзици, абе с настроение.
Сняг на Попина лъка - тцъ - колата я качих до информационните табели.
Времето мръчкаво, аха да завали.
Там се почна една подготовка за тура - общо взето със скоростта на континентален дрейф...
По едно време от групата се чува въпрос "Абе, да си слагам ли кувертюрата на раницата" - смех 10 минути.
По-късно заапахме пътеката:
Сняг се появи чак горе, дето започва зимната колова маркировка - веднага се метнахме на сЧите.
Преди заслона - трасето клечесто, снег има колко да минат четирима с панти :
На заслона бяхме по светло, ама докат се помотаме и настаниме и изпуснахме шанса да се разходим малко наоколо. То и изпъстрените в тъмно от камъняците, скалите и хвойната склонове ни попариха мераците допълнително. Никой друг не се качи тази вечер - сами се ширехме.
В този заслон съм за първи път /минавал съм по спанополска река транзит/ и бях много впечатлен - прясно реновиран, печката гори, обстановката и стаите за спане на горния етаж - перфе, с уют:
Апнааме, пинааме, погледахме представлението ала БЧК,
и се пових с поръчката за снег като последна мисъл.
Е тя не закъсня - на сутринта отварям очи:
- СНЕЕЕЕГ , вали, ама яко. :woow: Вярно тежичък, мокър, ама трупа осезаемо... Излизам на вънка - верно, бе - не сънувам - вали с вятър от С, СИ.
Настроение хай, влизам с цъфнала усмивка - хижаря и той се кефи турил кафе. Абе, почуствах се , предчувствайки горе как ще е.
Бъзикам го - абе от къде дуа - он вика... епа от към Рила. Я му викам - ееее така е - кой квот` си носи, на това че кара. Смееееххх...
И пак като почна едно събуждане, събиране, ядене, екипиране... - вчерашната скорост на континенталните плочи По едно време гледам моите ски с коланите на тех:sho:, викам си баси тия от мерак сами са се налепили през нощта като са усетили СнегО. После се сетих, че за първи път предната вечер не свалях коланите, а ги оставих да се сушат в/у ските до вратата - далече от печката. Малко художествена измислица.
Както и да е - подпукахме Спаното поле /снега междувременно намаля и почти спря/ по тежка 10-12 санта "пудра" посока...
...посока превала над заслона м/у Башлията и Спанополския, демек към циркус Малко Спано поле.
Като излязохме на кота 2404 и се лъсна онямити чукар с два радващи окото склона - ЮИ и ЮЗ с Дидо си намигнаааме - опъваме дъъъъъългия ЮгоЗападен. Ми така, де - кой каквото си носи - на това кара
На върха интересни гледки - в посока към Бъндеришкия циркус, едноименния връх и траверс пазеше нашия от набезите на облачността, Гергийца и тя, надолу откъм Мордор мъгели идват, нашия склон с видимост. Пудричката по-ефирна и пухкава от тая при заслона... А такаааа - поръчката изпълнена и с видимооост.:woow:
Е какво да ви разправям - народо не можем да го сопрем - никой не чака да вадя фотката, да фокусирам, Че - сурная се като невидели. Чак на средата на склона ги настигнах поуморени и прегракнали да ги снимам.
Естествено на видео:
- http://www.youtube.com/watch?v=vrFe1kMs21g
карахме чак долу до Спанополска река.
Прибрахме се до заслона за нула време, влизам вътре - нема свободно место от народ.
Апнааме, пихме по бира, винце, виски - кой квото ни черпиха , скрепихме Компиро-Санданската планинарска дружба:
и се прибрахме към колата.
А, да не забравя - горе на заслона влажна мъгла, надухва дъждец, по-късно го обърна на сняг. Надоле в гората отново го обърна на дъжд, пак сняг и накрая отново дъжд - луда работа. До колата стигнахме като мачета.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети