ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Зимна сбирка на форума - х. Козя стена 8-9 февруари 2014
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 20, 21, 22, 23, 24  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Зимна сбирка на форума - х. Козя стена 8-9 февруари 2014
Автор Съобщение
Balkandjiq

Мнение Отговорете с цитат
fena73 написа:

Тоя пак почна....май убу че не съм дошъл....дано не ме накара(трикс и пешко не успяха)да спра да разглеждам и форума Evil or Very Mad

"Тиква" ще викаш на хората когато си им на един шамар разстояние-та да можеш евентуално да си понесеш последствията.

http://hubavetz.com/
Съб Фев 22, 2014 12:01 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Balkandjiq

Emil написа:
много постове, обещания и намерения, но изпълнение = 0.

Някога да съм организирал сбирка аз?
Аз тук не съм обещал на никой нищо-обещал съм една анасонлийка-всеки който е искал е могъл да дойде да си я получи.Доколкото разбрах някои хора ми имали телефона.Ми аз съм достатъчно публична личност и телефона ми го има на сумати места в интернет-който е желал е могъл да дрънне и да си я получи.Никога не съм обещавал че ще дойда аз самия непременно,нито че ще направя каквото и да било...Както виждаш и намеренията които упоменах за агнето-даже ги и не бях казал предварително.Не обичам да давам големи очаквания на хората-предпочитам квото се получи-такова...Гърбев кат гледам все я споменава тая ракия-да драсне едно лично с адреса и утре има кило по Еконт от мене-само да си покрие транспорта...За страх и ужас на любителите-ракиджии преди 2седмици намерихме в старата къща още едно 2литрово шише (освен старата,която си седи)-и паднаха едни керемиди и го сторшиха. Twisted Evil Но към 2-3литра все още си седят от прежната...
Така че не мисля че на някой тук с нещо съм длъжен.А и както вече казах-от хора като тебе ръсещи негативизъм и хвърлящи на ляво и надясно храчки,злоба и плюнки-та от такиви хора гледам и да страня...Нещо имам алергия към такивата...И както вече казах в ценностната ми система там дето претеглям човеците седиш нейде далеч под боровинкаджиите и краварите...
Ти си планинар точно толкова,колкото аз съм Юрий Гагарин.Пък ако щеш се качи и на Кан Тенгри.Не е важно къде си се качил,а какво носиш със себе си...За такива кат тебе Гогол и произведение с едноименно заглавие има... Twisted Evil
Повечето хора къде осъзнато,къде неосъзнато ходят по планините не да се наслаждават на природата,не за да дишат чист въздух а именно за да се оттърват от негативизма и простащината които се леят на талази долу в Мордор.Проблема долу е не толкова мръсния въздух колкото мръсните души.Последния път като си слизах още 100метра под синия гараж двама се биеха,че единия засякъл другия с колата...Ей затва сме горе.И мъката ми е че такива кат тебе почнаха да се явяват и горе.Такива кат тебе,кат Делчо и още 2-3 "криви колелета за които прав път няма"-сте много по-големи замърсители и от АТВтата и от моторджиите и от кое ли не. Razz Twisted Evil

Последната промяна е направена от Balkandjiq на Съб Фев 22, 2014 1:01 am; мнението е било променяно общо 1 път
Съб Фев 22, 2014 12:19 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Balkandjiq

boxeriyi написа:
За мен форума е място за разтоварване...

Точно това е проблема-че форума се превърна в място за разтоварване...ама на чревния тракт на някои хора...
Преди 5-6години ще да е било-един поляк-запознахме се в bulgarian-mountains-примоли се-води ме там и там-грам не знае български,английски-също толкоз.Ходихме-Купени,Амбарици,Ботев...
2008ма един приятел ми трупна 4ма португалци-води ги там и там,уйдисвай им на акъла.Едната мома дебела,грам не може да ходи...Изтраяхме я.На никой не съм му отказал да му бъда компания...

И сега в един момент ще се яви някъв дето ще тръгне да се плюнчи че ако едикойси дойдел той немало да идва.Къв си ти бе?И отде се взе с такива претенции?Да не си на Буров син че ще поставяш улптиматуми кой да идва и кой не!?Другия-силният спартански войн тръгнал да разквартирова-който бил кат него да идва.Другите да чакат лятото и с пенсионерите на Бузлуджа...Третият тръгнал да обяснява кой бил кулинар и кой готвач...Да ви имам планинарството.

Съб Фев 22, 2014 12:53 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Pagane

Местожителство: София

Мнение . Отговорете с цитат
В нашият форум пропълзява змията на състоянието на обществото в страната ни .
За съжаление процесът е като метастази срещу които трудно се намират средства .
Ако се опитаме да се придържаме само към темите за планините , пътеките , маршрутите , красивите снимки и споделяне на
обстановката , би било по-приятно за всички .
Съб Фев 22, 2014 2:29 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

Здравейе,

Това са (почти) всички мои снимки от третата форумна среща на хижа "Козя стена" - 08-09.02.2014 г. (ако случайно някой е забравил за какво е настоящата тема Very Happy ).

За впечатленията си от срещата ще пиша по-късно. Може би ще публикувам и кратък фоторазказ, особено ако ми дойде вдъхновение за това.

Предвид облачното време и късия ден, снимките не са нищо особено. Както обичам да казвам - фотоапаратът толкова си може, фотографът - също. Smile

Ако някой има забележки или възражения към дадена снимка - нека пише, ще бъдеш изтрит от същата без въпроси.

Общи условия: Smile
Снимките могат да се свалят и да се ползват за некомерсиални цели при следните условия: Първо: Да не се преиначава информацията от тях (например да се пише, че е било пролет, докато всъщност е било зима). И второ: Ако на снимката има хора - да се иска разрешението на същите, ако снимката ще се публикува някъде другаде - например във Фейсбук. Логично е - ако на снимката не присъстват хора и туристи - същата да може да се ползва и без одобрението на останалите. В полетата на Properties/Details (извикват се с десен бутон на мишката - най-отдолу, но след като снимката вече е свалена на компютъра, а не в Гугъл Снимки) съм поместил кратка информация за събитието, целите, участниците и кратко описание на маршрута.

1.Stara planina - 08-09.02.2014g.- HristoDanovo-Damladere-h.KozyaStena-h.Eho-v.Yumruka-Daml.(otStefan - 1-va chast)

2.Stara planina - 08-09.02.2014g.- HristoDanovo-Damladere-h.KozyaStena-h.Eho-v.Yumruka-Daml.(otStefan - 2-ra chast)

Това е засега от мен.

П. П. Тези дни се сетих за темата за първата форумна среща на любителите на екстремната зимна планина, но не мога да я открия. Явно сегашната зима не е достатъчно екстремна за тях и очевидно срещата се отлага за догодина. Smile
Съб Фев 22, 2014 2:38 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Balkandjiq

Мнение Re: . Отговорете с цитат
Pagane написа:
В нашият форум пропълзява змията на състоянието на обществото в страната ни .

Делене е имало в обществото ни,има и ще има.Това е неизбежно.Не е красиво обаче когато има делене на туристи първа категория и туристи втора категория-прогнило качество дето да заминават на Бузлуджа....
В обществото ни винаги е имало и нагласата че всеки член от него трябва да може да си оправя някакси сам и "всяка коза за свой крак".И тук е същото-няколко пъти беше натякнато в темата че всеки има глава на раменете да мисли че "спасението на давещите се е дело на самите тях" и койт не може да плува да не ходи в гората,а който го е страх от мечки-да се не съблича Twisted Evil.Нещо което е много далеч от принципите на планинарството,такива каквито ги знам.Добрата група се познава по това че най-силните и членове са готови да помогнат на най-неподготвените и най-слабите,дори и с риск за собствените си резултати,времена и т.н....Кат си тръгнал в група-съобразяваш се.То затова се вика-сбирка-демек ще се събираме.Иначе всички да тръгнат да си ходят сами и лесна работа-на никой няма да му се налага да се напасва към другиго и към "прищевките" му...Да не говоря и че цялото това нещо за давещите се е и смешно.Ние сме в Планината само и единствено благодарение на това че тя е благоволила да ни допусне в обятията си.Планината може с един замах да те прогони или убие...Да се чувстваш по-велик от останалите спътници или недосегаем в планината е смешно и крие сериозен риск името ти да седи после на някоя табела по скалите.Няма велики хора в планината.Казвам го като човек който на два пъти пъти е бил на косъм в планината-единия път със спукан апендицит.И никога не се знае как ще се извъртят събитията и кой от кого ще има нужда от помощ-дали най-неподготвения от най-подготвения или обратното...Щото съдбата някои пъти е доста иронична...

Последната промяна е направена от Balkandjiq на Съб Фев 22, 2014 3:37 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
Съб Фев 22, 2014 3:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Pagane

Местожителство: София

Мнение х.Козя стена - 08.02.14 вечерта Отговорете с цитат
Пред хижата :

Светещото прозорче с нищо не показваше какво става вътре

Ето каква беше действителността :

Една от причините за раздора :

Живи и здрави в очакване на следващата хижа и среща Cool Arrow
Съб Фев 22, 2014 3:29 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rincewind

Балканджията кефи.
Казвам го без капка ирония.
Съб Фев 22, 2014 9:24 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Irha

Местожителство: БГ

Снимките на Стефан Илиев дават най-пълна визуална представа за прехода с.Хр.Данова -х.Козя стена Very Happy
Гледам тука двама от участниците си разменят бутилчица с накакъв течен стимулант ръкопляскания

Последната промяна е направена от Irha на Съб Фев 22, 2014 1:37 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Съб Фев 22, 2014 11:25 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

Браво, Pagane! Много хубави снимки! Сега остава да дадеш връзка към тях в пълен размер и качество.

Rincewind, може би си прав, но трябва да уточниш потребителя Balkandjiq във форума ли имаш предвид. Smile

Balkandjiq, разказаха ми малко що за човек си в действителност. И нямам нищо против да се видим и да осъществим някой преход заедно.
На следващата форумна среща защо не дойдете с жена ти? Вместо ракия можеш да носиш гъби, много ги обичам. А аз ще донеса каквото вие харесвате. Smile

П. П. Що се отнася до потребителя Balkandjiq във форума, отдавна спрях да чета написаното от него. Може би не съм прав, но е факт. Sad
Съб Фев 22, 2014 11:41 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Balkandjiq

Стефане,аз съм същия наживо къвто съм и тук.Виждаш откога съм регистриран-малко след тебе-вече ще станат 5години.И навремето тия неща ги нямаше и ми е болно че форума върви натам накъдето се е запътил.Грозно е.Тук съм се запознал с много свестни хора-като Мартин,карнобатската група,Мечо,Живота,Ancient-да не изреждам щото някои ще ги и пропусна...Само че напоследък дойдоха и доста хора дето тровят атмосферата.И аз за разлика от повечето хора тук аз не си мълча и ги соча директно с пръст и им казвам кривиците.Не можеш да дойдеш тук и да обясняваш че видите ли заради мене хората по сбирките се събирали на групички и си шушукали.Ми такива са-кво да направим.Аз когато съм ял и пил и с въпросните цитирани от мене кравари и боровинкаджии сме седели на една маса сичките-без значение, кой циганин,кой българин,кой квото има-слага на масата и ядем всички...Тук това нещо го виждам за сефте.И аз нямам никва вина за него че да ми се приписва такава.Както нямам вина и за глобалното затопляне.Когато беше първата сбирка на Левски аз почти не участвах във форума-пък пак ги имаше тия групички и шушукането.Живота ме зарънчи тогава-"влизаш често пък що не пишеш вече".Доколкото си спомням при дебатите за сбирката на Коозята аз писах само докато се определи хижата.После спрях-не щото не съм имал кво да кажа а щото си имам работа и не пиша ежедневно тук.Да ама си спомням много добре,че тука пак и за определянето на датата имаше караници.Пак аз ли съм виновен за тях кат по тва време не пишех?
И още нещо-не можеш да дойдеш тук и да изискваш хората да имали снимки на аватарите(тва бяха пак думи на Emil).Чакай сега-тука комунизъм ли е кво е-земем да си сложим и по едно ЕГН.Кат един карловски кадровак дето си беше сложил за ник-номера на калашника. Twisted Evil
Ми може да съм грозен и да уплашим ората.Да не говоря и че както вече казах съм достатъчно публична личност-има ми и телефони из интернет и с какво се занимавам и кво ли не...
Не можеш да изискваш от човек доказателство снимки че бил ходил по планините(пак Emil)-щото видите ли останалите публикували пътеписи пък аз не съм.Ми не ми е интересно да снимам скали и дървета.Снимам гъби-това ми е интересно-това правя-имам една от най-големите колекции от лични снимки на гъби-над 50хиляди снимки...

Съб Фев 22, 2014 12:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
stefan_iliev38

Balkandjiq, прочетох последния ти пост. Може би си прав.

Значи се уговорихме - на следващата среща на хубави хора в Балкана от тебе ще са гъбите.
От мене - каквото определиш, стига да е по силите ми.
Съб Фев 22, 2014 1:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Balkandjiq

Гъби няма-Мечо не донесе...И той беше обещал кладница-и тя отиде при мойта анасонлийка.... Twisted Evil
Иначе става ама преди първи юни-трудна работа...
Тогава тръгва Marasmius oreades-обикновената челядинка.И тя за сбирка не става.Едва ли някой на мохабет яде супа...Става на сос към пържоли.Ама то като има пържоли-гъбите може и да ги пропуснем.
Преди това от 25ти април евентуално Macrolepiota procera(сърнела) но много малки количества.Amanita Rubеscens(бисерна гъба)-чак пък юли.Повечето хора не знаят но гъбите си имат определени дати буквално фиксирани до ден от които почват да растът.Всичко това може да се сметне по точна математическа формула,която включва количеството валежи от първи януари до въпросната дата,средно аритметично от температурата от първи януари до датата и бройката дни с определена температура(която за различните гъби е различна) плюс коефициенти.И разбира се освен математическите формули на гъбите им трябва дъжд и слънце иначе и формулите не важат...
Аба гъби-мохабет и гъби....Ти да не си вегетарианец?Навремето ходим с един младеж-ама абсолютно непознат и се поведохме-отива на заслон Ботев-щели да чистят...Из пътя към Хубавец се срещнахме...И кат тръгна да обяснява-как щели да седят 3-4дена,къде щели да чистят,кво щели да правят-и почти ме беше запалил да продължа и яз с него и кат каза,ама с една гояма гордост-"И довечера ще си направим вегетарианска храна" и аз се отказАх от ходенето.Без сланина поне кило на Балкан не тръгвам,мръвки,русенски варена и кво ли още не...

Съб Фев 22, 2014 1:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Irha

Местожителство: БГ

Някой може ли да каже каква е тази тухлена постройка ?
Заслон ли е или е нещо на военните ?

Съб Фев 22, 2014 1:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Живота

Irha написа:
Някой може ли да каже каква е тази тухлена постройка ?
Заслон ли е или е нещо на военните ?

Било е склад за провизии към хижата,останал от доброто старо време когато събота и неделя хижите се пукаха по шевовете от народ и думичката няма не беше позната на никой.
Съб Фев 22, 2014 1:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 20, 21, 22, 23, 24  Следваща
Страница 21 от 24

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.