ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
По върховете Безбог, Полежани, Газей и Трите гроба 14-15.02
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
По върховете Безбог, Полежани, Газей и Трите гроба 14-15.02
Автор Съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение По върховете Безбог, Полежани, Газей и Трите гроба 14-15.02 Отговорете с цитат
Семково. Петък, 13 февруари. 14.00 часа. Телефона ми светва /в режим Sleep е./. Някой ме търси. предния ден съм превъртял Call of Duty 5, от сутринта съм "ментално неразположен". Ски карах предния ден 2 часа и никакъв кеф. От сряда я няма гледката към Пирин. Гледам телефона - Дидо ми звъни. Вдигам. "Брато как е? - а времето? Видимост има ли? Пирин вижда ли се? Ще идваш ли с нас?" - засипва ме с въпроси. Отговарям чинно, някак вяло. Отказвам да отида, щото нещо не предчувствам хубаво време. Дидо някак уверен вика "времето ще се оправи" и "Добре" на моя отказ.....Сиво. Мрачно. Лягам, опитвам се да заспя. Дремя. Отвън се чуват потропвания, ахкания, ухкания от начинаещите скиорчета под прозореца, които на кръгчета се учат да карат ски. НИКАКЪВ интерес, никакъв мерак, никакъв нерв не трепва в мене.
Малко по-късно. Лежа и се ровя в лаптопа. Минават няколко часа. Става ок. 17 часа. Ставам вяло, поглеждам към прозореца - нещо по-светъл ми се види. Отивам до него, поглеждам напред и леко нагоре - ПИРИН, види се - облачността се дигнала!!! Laughing
Бре - продължавам да гледам и нещо зе да ми стопля душичката, да постопля настроението и гони облаците под косата.
Ма я требе да съм луд да седим тука! Я фащай и пуни раницата Ристе и у колата! Обхвана ме познатата и приятна еуфория от бъдещото приятно изкарване и усещане да си сред приятели горе при боговете. Clap Trampoline Jumpy
Съобщавам на Цвети добрата вест, че съм решил да ходиме с другите по Пирин - на нея също и огря кефа лицето - ходи и се и на нея. Изчаквам да му свърши работното време на Дидо и му звънкам да му кажа, че идваме. Звъня и на Петре - зарадва се човекът. Разбираме се - стиковката и програмата се изяснява. Обаждам се и на Албена - тя приготвя ранъта за "дЕцата" и "мъж ми" за два дена, щот ше я фане и нея липсата по Пирин. Стегнахме раницата и си лягам някак по-леко таз вечер.
Сутринта е студено, но ЯСНО. Дидо е разгадал метеорологичната математическа зависимост от и между цифрите от метеостанциите. Навън е студено МИНУС 12 градуса. Не пречат - колата пали от раз и се сурваме към Банско. Към 09.00 се срещаме с Албена в Банско, детето е връчено ва Дядо Пирин за наглеждане, а ние палиме гумите към Добринище-х. Гоце Делчев. Така горе на хижата се събираме сите - Дидо, Петре, Албена, Цвети, Ива, Гери и Аз.
Гепваме лифта и хоп - вече сме в хижата. Оправяме се, Ива и Гергана остават тук да се забавляват, а останалите дозомани се юрваме отдясно по реброто към вр. Безбог. След първото задъхване от първия баир усетих как ДОЗАТА потече във вените и утече....кеф. Петре е пръв - прави пъртината, ние отзад неотклонно го следваме. Показаха се Десилица, Каймак чал и Голямата Стража. Надзърна отдясно на Безбог и Полежан. Почнаха се гледките и снимките...

Качихме Безбог, Полежан, като на последния се застояхме, че нещо Дидо поизостана по био-химични причини май.
Снимки, снимки, снимки. Гледки, гледки, гледки:

Петре и Дженгала:

Петре вече е на 2851 метра височина и много му е кеф от дозата:

Планината и Човекът /Пирин и Дидо/:

След Полежан слязохме до Малък Полежан. След това слязохме до подината под Газей и го изкачихме и него.
Тоз връх много ме беше впечатлил от първото ми влизане в Пирин, га одихме до Тевно с Албена началото на октомври. Гледката към него е невероятно алпийска от долината на Демяница, малко преди едноименната хижа. Та с голям кеф и интерес го качих тоз връх, като стъпих първи на него от групата. Петре и Албена сложиха още преди Малък Полежан котки. Ние останалите си останахме със снегоходките.
Бях гледал Стражите и Ушиците на много снимки от пистите над Банско - сега имах чувството, че ще ги пипна:

Дамската част от групата почива в подстъпите към Газей:

Следва обратният път към Полежан, като идеята е да хванат залеза Дидо и Петре и да го отстрелят с гаубиците.
Петре междувременно реши да стигне до Полежан по реброто към междинния връх м/у Полежан, Стражите и Газей, като Дидо го предупреди за опасни участъци по ребрата. Пътят на Петре с червено, нашият в зелено:

Малко преди да стигнем отново до Малък Полежан зърнахме стадо диви кози в далечината. Кеф - не бях зървал това животно никога пред живота си в естествената му среда. дълго ги следих и им се любувах. Към дузина и повече беше стадото.

По рано видяхме лъжливите ореолни слънца около Райчо, които и Ани беше видяла от Рила.

Точно навреме бяхме на Полежан за невероятния цветен залез, който ни дойде оувър и се дозирахме ептен сите...

Последва прибиране към х. Безбог, където щеше да спим. Естествено по стар ДидоПирински обичай - на челници през 2/3 от пътя. Laughing

Петре се върна към хижата през Безбог - ние пияни от свръхдоза - минахме отдясно на върха и по стандартната пътека стигнахме до хижата. Петре хапна и си тръгна към колата и към София, че имал работа на другия ден. Изпратихме го със светнали очи.

На другия ден - оффроуд по Дидовски през вр. Трите гроба до долната част на пистите над х. Гоце Делчев. Там видяхме и огромната ела - дърво с пречупен връх и огромен дънер - над 1.50м. в диаметър.

Стигнахме до колите, ударихме по една преочесънена чорба и се метнахме към Банско.

След това - кой откъде и закъде е. Ние бак ту Семково - останалите - към София.

КЕФ на макс.

СНИМКИТЕ

Кой га стигне да поства снимките - Петре каза, че си отворил работа за 1 месец с това време и тия гледки. Laughing

Дозата Пирин - холивудско качество - само за ценители Cool

Вто Фев 17, 2009 11:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
albena :-)

Мнение Отговорете с цитат
чудно ги пишеш Cool

прекрасно беше, просто прекрасно, ама прекрасно на мах Very Happy
Сря Фев 18, 2009 12:16 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobrudjan4e

Местожителство: София

Газей много ме радва. Албена значи си походила вече, аз нещо се обърках от поста ти в Рила Smile.

Сря Фев 18, 2009 12:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
pepino_bg

Супер беше. Още повече, че уикендът почти го бях отписал заради недобрата прогноза за времето. За съжаление втория ден не успях да се влюча, но първият беше достатъчен. Shocked

Още няколко снимки от мен:

Последната промяна е направена от pepino_bg на Пет Фев 20, 2009 11:52 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Сря Фев 18, 2009 1:02 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
StarDriver

Местожителство: София

Пиша ти "+" в дневника ми за тази снимка, страхотна във всяко отношение !
Сря Фев 18, 2009 1:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
W_sjankata

Местожителство: Sofia

Наистина- УНИКАЛНА Е! Не писах само защото нямах думи Arrow
Ако бе фотофорум, щеше да е №1...
Да №1!!!!
Сря Фев 18, 2009 1:48 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dogi

Още с регистрацията във Форума и се натъкнах на тази тема. В събота дълго време наблюдавах групичка от 4-5 човека да катерят Безбог, навярно сте били Вие. БРАВО!!!!
Сря Фев 18, 2009 2:12 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
albena :-)

dobrudjan4e написа:
Газей много ме радва. Албена значи си походила вече, аз нещо се обърках от поста ти в Рила Smile.

о да, ходя във всеки свободен/възможен момент Smile

а преди 5 месеца идеята за зимна планина ме хвърляше в ужас Laughing
Сря Фев 18, 2009 10:16 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Брей, брей Ристе, изгазили сте сите тумби около Мангъра. Браво на вас, а снимките са чудесни.

Петре, ти не се спотайвай, а дай ощя няколко от тези кадри бе!? Surprised Respect

Сря Фев 18, 2009 11:29 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Kat

абе, Пешо, снимката ти е ... уникална Respect не разбирам защо пускаш другите със залезите, много бледнеят пред тази...
А Албена дето казва, че зимната планина я е хвърляла в ужас... ми то като не си ходил, първите мисли винаги са страшни, требе да се направи една крачка, после още една и всичко си идва на мястото Very Happy
Ристе... какво си му направил на апарата, та всички снимки са тъй тъмни? Като гледам галерията не си пуснал най-хубавите. За мен тези:

Тая у много убава, ама от средата на дясно:

Поздрави!

Сря Фев 18, 2009 2:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Kat написа:

Ристе... какво си му направил на апарата, та всички снимки са тъй тъмни?

Бе зех и аз напоследък да се съмнявам да не му се е прецакало нещо - я светломер, я матрица.
Не съм го изпускал... Де да знам. Па може и предапаратното устройство нещо... Laughing

Сря Фев 18, 2009 2:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
renesanz

Местожителство: sofia

чудесни снимки!!!!! снегът прилича на пухкава сметана Laughing а залезите са.... убийствено красиви! Smile

Сря Фев 18, 2009 3:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Kat

Задапаратно да не е устройството Wink че отпред няма устройство, а само гледки.

Сря Фев 18, 2009 5:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
dido

Ето малко гледки и от мене - в галерията. Бая снимки излязоха като от едно ходене - пускам 1/5 от всичките нащракани, което си е бая бройка като за мене Very Happy

Пепино - сега се загледах как си го отстрелял Муратовия връх. Далече ми идва на мене и усещам как ми се губи един дълъг обектив ...

Последната промяна е направена от dido на Нед Дек 17, 2023 5:38 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Съб Фев 21, 2009 1:31 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Снимките са размазващи! Punk Punk Punk Тия с виещия се ръб от сорта на IMG_6941 особено много. Браус! Croc

Последната промяна е направена от Speedy на Съб Фев 21, 2009 11:24 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Съб Фев 21, 2009 10:34 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 1 от 5

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.