ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
В какво си носите водата ?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Предишната тема
Следващата тема
В какво си носите водата ?
Автор Съобщение
slavei

Мнение Отговорете с цитат
mircho написа:
Водата я нося в това , това , това и това Не съм ходил зимно време толкова дълго за да ми замръзне водата. Като сгъваемите шишета са най-удобни.

Какви са предимствата на първите три? Как се почистват?
Сря Окт 19, 2011 11:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joropc

slavei написа:
mircho написа:
Водата я нося в това , това , това и това Не съм ходил зимно време толкова дълго за да ми замръзне водата. Като сгъваемите шишета са най-удобни.

Какви са предимствата на първите три? Как се почистват?

Ами то второто си е пластмасова бутилка.Точно за нея говорих по-горе.
Чет Окт 20, 2011 12:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mircho

Второто е просто по-здраво шише доста здраво ако трябва да съм точен. Първото и третото шише са за ултра лека екипировка и най вече сгъваш и прибираш в раницата или джоба. Избягваш момента с това шише (мин. вода) вече не ми трябва и го хвърляш и малко по-късно нямаш в какво да си налееш вода. Бутилката на Nalgen е тежичка но най-много и харесва на жената. Когато ходя някъде с кола или така просто за малко се разкарвам (2-3часа) взимам нея че се пълни лесно и малко се завива в сравнение с алуминиевата. При разходки в балкана с фотоапарата статива и т.н. взимам сгъваемите. Както се вижда не заема място и цената е поносима. ~22лв за тази на снимката https://plus.google.com/u/0/photos/117719967925604434979/albums/5662563290620074401/5665628339709932914
Чет Окт 20, 2011 8:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
boxeriyi

Местожителство: гр.София

Фен съм на бутилките от минерална вода от 0,5л.Има няколко причини за това-1во:носиш 3 или 4 бутилки на различни места в раницата,което позволява по -добро разпределение на тежестта;2ро:ако се спука някое от тях не оставате без съд за вода;3то:могат спокойно да се мачкат след като са празни и се намалява обема в раницата;4то:не се вмирисват;5то:ултра леки са и на практика не струват нищо.
Нед Фев 02, 2014 1:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rincewind

ZCEZBPM написа:
Ако ти свърши тоалетната хартия ...

Мисля, че ти заключи темата ... Respect
Нед Фев 02, 2014 2:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
boxeriyi

Местожителство: гр.София

Rincewind написа:
ZCEZBPM написа:
Ако ти свърши тоалетната хартия ...

Мисля, че ти заключи темата ... Respect

Защо трябва да се срамуваме от нормалните си биологични нужди.
Нед Фев 02, 2014 2:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
torah

Зимата термос 1 литров Примус. Другите три сезона, шишета от минерална, 3-4 по 0,5 литра. Отделно нося бутилка с филтър за пречистване. Wink
Нед Фев 02, 2014 3:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
баир_будала

Мнение Re: В какво си носите водата ? Отговорете с цитат
Old

И една малка съдинка, примерно пластмасова чашка с дръжчица (да си я закача някъде ) с която примерно пиивам водица от някое изворче или когато по пътеката има начесто вода и няма смисъл да се пълни бутилка или пък струйката вода е ,,къса,, и на става да се пълни бутилка .
Пон Фев 03, 2014 1:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
JoroS

Местожителство: София

Потърсете из нета, колко е вредна пластмасата! Вярно, че пластмасовите шишета и кутии са леки и удобни, но когато разберете какво отделят във водата и храната ви, няма да се докоснете повече до тях. Това, което се случва не е просто "вмирисване", а цял коктейл канцерогени...
Затова аз лично ползвам стъклени и метални съдове Smile
Пон Фев 10, 2014 12:18 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

JoroS написа:
Потърсете из нета, колко е вредна пластмасата! Вярно, че пластмасовите шишета и кутии са леки и удобни, но когато разберете какво отделят във водата и храната ви, няма да се докоснете повече до тях. Това, което се случва не е просто "вмирисване", а цял коктейл канцерогени...

Не е зле човек да ръзсъждава по-философски.
Инак ако се замисли какво диша, пие и яде, постоянно ще търси подходящ здрав клон.

По темата - в шише от минерална вода, и/или от айзостар или термос от неръждавейка. Според сезона.

Пон Фев 10, 2014 12:32 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЯворН

JoroS написа:

Пластмасата не е ли инертен материал? Стъклото със сигурност е инертен материал.

http://rechnik.info/%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BD

"• Инертни материали. Спец. материали, които не влизат в химическо взаимодействие с други вещества."

Ако това е факт, и пластмасата също е инертен материал, как може да отделя нещо? Даскалката по химия твърдеше, с голяма сигурност, че пластмасата(за чашки, бутилки и т.н.) е точно такъв материал.
Пон Фев 10, 2014 9:32 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
JoroS

http://back2nature.me/%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0/

В моите представи планинарите са хубави хора, които живеят здравословно и носят мъдрост в душите си. Да, философията е хубава наука, но не и когато е дървена Wink
Ето един материал относно пластмасата, при интерес в нета могат да се намерят още много подобни. Хубаво е човек да мисли за здравето си навреме Smile
Пон Фев 24, 2014 12:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

JoroS написа:

В моите представи планинарите са хубави хора, които живеят здравословно и носят мъдрост в душите си. Да, философията е хубава наука, но не и когато е дървена Wink

Хубави хора,а не маниаци!Водата която пием в града стои с месеци в същите пластмаси а ние държим тази в планината да не е за няколко часа в тях...примери-пълно
Същото вманиачаване се наблюдава и при екипировката....
Пон Фев 24, 2014 1:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЯворН

JoroS написа:
http://back2nature.me/%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0/

Ето един материал относно пластмасата, при интерес в нета могат да се намерят още много подобни. Хубаво е човек да мисли за здравето си навреме Smile

JoroS, жалко, че си приел толкова лично един обикновен въпрос. Мая Ангелова - авторката на статията, която си копирал, не я познавам и въпреки, че пише интересно и увлекателно, винаги ще се усъмня и ще задам още куп въпроси преди да приема информацията.

За още по-голямо съжаление обаче не ми отговори на въпроса дали този материал е инертен. Аз търсих по темата и не намерих инфо "в нета". Ако имаш идеи за алтернативни източници на информация - моля сподели, заинтригуван съм.

Очаквах отговора ти с нетърпение, JoroS, но той малко ме разочарова.

P.S. А на тема дървена философия, даже не ме зачеквай... Особено, ако сме на някоя хижа след ракия-две. Ойде си цялата вечер Smile
Пон Фев 24, 2014 3:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
JoroS

Още за любознателните:

http://btvnews.bg/article/bulgaria/opasna-li-e-plastmasata.html
Чет Мар 06, 2014 10:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 3 от 6

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.