Автор |
Съобщение |
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3375 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
Re: . |
|
|
|
Стефане , тези нощни снимки са невероятни - като вълшебното царство . Само не схващам как спите в този студ на снега ??? |
Нищо особено не са ми нощните снимки, както обичам да казвам - фотоапаратът толкова си може, фотографът - също.
Ето така спим "на снега":
"Мумията":
"Мумията се събужда":
"Мумията е гладна":
|
|
|
Чет Яну 16, 2014 4:45 pm |
|
|
НИКОЛАЙ Т.
|
|
|
Стефко не се оправдавай,снимките наистина са хубави,а и това с чувалите ми хареса.
|
|
|
Чет Яну 16, 2014 5:37 pm |
|
|
Rain
Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 652 Местожителство: Стара Загора-София |
|
|
|
И на мен много харесаха нощните снимки
Сега може да е било топло,но на Нова година не беше.Беше -9,а той спа навън,също когато имаше ураганен вятър.Пак спа навън.С един чувал.
И нищо му няма!
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=edqH0ofRQrM |
|
|
Чет Яну 16, 2014 7:09 pm |
|
|
Pagane
|
. |
|
Благодаря за "спалните " снимки , и това е оригинално както нощните . Като ви гледам и замръзвам .
|
|
|
Чет Яну 16, 2014 11:12 pm |
|
|
dandan
|
|
|
|
Извинявам се за глупавия въпрос - къде си оставяте колите?
Утре смятам и аз да се насоча натам.
|
|
|
Пет Яну 17, 2014 5:03 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
къде си оставяте колите? |
Към трака съм добавил точката къде точно е била паркирана колата.
Може да се види и от линка към Wikiloc, където маршрута е показан на карта.
|
|
|
Пет Яну 17, 2014 5:38 pm |
|
|
tzezko
|
|
|
|
|
къде си оставяте колите? |
В гаражите.
|
|
|
Пет Яну 17, 2014 6:15 pm |
|
|
Mariana1000
|
|
|
Ние оставихме колите там където пътеката се отделя от пътя. При завой, има уширение (може би паркинг). Има и някаква сграда с лаещо куче. На връщане освен нашите имаше паркирани и други коли.
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!... |
|
|
Пет Яну 17, 2014 6:30 pm |
|
|
alexvan
|
|
|
|
|
... На връщане освен нашите имаше паркирани и други коли. |
Мда нашите 4.
Паркингчето е много удобно.
Дандан.
На 1км.от центъра на селото във вилната зона на с.Говедарци по главния(нов)път за х.Мечит и до ски-пистата.
Който и да питаш от селото всеки ще те упъти за посоката.
|
|
|
Пет Яну 17, 2014 7:08 pm |
|
|
dandan
|
|
|
|
Благодаря!
|
|
|
Пет Яну 17, 2014 7:10 pm |
|
|
todor__x
|
|
|
|
Че си оди, оди си,па си и спи и у жегата!
Обаче снимките са супер!
|
|
|
Пет Яну 17, 2014 7:52 pm |
|
|
Slav
|
|
|
|
Здравейте,
Реших да не отварям нова тема и да попитам за съвет тук. Предварително се извинявам ако въпросите ми са много лаишки. Двама все още пишман туристи (аз и съпругата ми) ще прекараме от неделя до вторник в района. Планираме в понеделник да тръгнем от почивните станции в подножието на пистата и да се разходим до х.Мечит и обратно. Екипирани сме добре откъм дрехи, щеки. Тя има зимни обувки, аз ще трябва да карам с летните трисезонки. Нямаме котки и снегоходки и нямаме GPS - дори на телефоните. Никога не сме ходили по този маршрут.
1. Предвид че е понеделник, трябва ли да се притеснявам, че може да е валял сняг и в работния ден няма да има пъртина - то въпроса е риторичен малко. Събота и неделя в Самоков го дават лек снеговалеж, но горе е по-различно.
2. Колко дълъг е прехода от хижата до в.Мечит? Зная че това е индивидуално и искам да преценя дали ще имаме шанс да издрапаме до там в следствие на съветите ви как го минавате вие. Решението ще си е наше. Чета форума внимателно и мисля че разпознавам добре подготвените колеги и ще взема адекватно решение.
Предпочитам излишно да внимавам и отново се извинявам ако невежеството ми ви идва в повече.
|
|
|
Чет Яну 23, 2014 7:22 pm |
|
|
dobrifin
|
|
|
|
|
Здравейте,
Реших да не отварям нова тема и да попитам за съвет тук. Предварително се извинявам ако въпросите ми са много лаишки. Двама все още пишман туристи (аз и съпругата ми) ще прекараме от неделя до вторник в района. Планираме в понеделник да тръгнем от почивните станции в подножието на пистата и да се разходим до х.Мечит и обратно. Екипирани сме добре откъм дрехи, щеки. Тя има зимни обувки, аз ще трябва да карам с летните трисезонки. Нямаме котки и снегоходки и нямаме GPS - дори на телефоните. Никога не сме ходили по този маршрут.
1. Предвид че е понеделник, трябва ли да се притеснявам, че може да е валял сняг и в работния ден няма да има пъртина - то въпроса е риторичен малко. Събота и неделя в Самоков го дават лек снеговалеж, но горе е по-различно.
2. Колко дълъг е прехода от хижата до в.Мечит? Зная че това е индивидуално и искам да преценя дали ще имаме шанс да издрапаме до там в следствие на съветите ви как го минавате вие. Решението ще си е наше. Чета форума внимателно и мисля че разпознавам добре подготвените колеги и ще взема адекватно решение.
Предпочитам излишно да внимавам и отново се извинявам ако невежеството ми ви идва в повече. |
1. Поне до хижата не би трябвало да имате проблем , защото и пътя е широк , и може би все някой ще е минавал уикенда .
2. До върха е много относително , особено ако навали повечко сняг и сте без снегоходки , може да ви отнеме 4-5 часа до горе , че и повече дори .
|
|
|
Чет Яну 23, 2014 7:33 pm |
|
|
alexvan
|
|
|
Дават го, че ще вали.
От хижата до върха ние го взехме за 2,35ч.
Но си имаше пъртина - ако е наваляло ще ви трябват снегоходки.
За около 2000м н.в. около Мусала прогнозата
http://www.mountain-forecast.com/peaks/Musala/forecasts/2000
Последната промяна е направена от alexvan на Чет Яну 23, 2014 8:41 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Чет Яну 23, 2014 7:35 pm |
|
|
Slav
|
|
|
|
Благодаря, това ми е достатъчно. Върха ще е за друг път
|