По пътя на св. Яков вървях с Нокия Х2. Желязна батерия - 45 дни с едно зареждане. С изключване след всеки разговор.
Наскоро се изкелефещих и си взех смартфон. Че нещо все по - често ми трябва мобилен нет. Машината говори, слуша, пее, лови нетя и като вифи, и като триджи, слуша радио, чете книжки, прожектира филмчета, играе игрички. Ползва две сим карти. Ако я ползвам само като телефон, държи къде седмица. Иначе - ден до два (но то с всички такива гъзарийки е така, няма такава, дето да държи седмица на постоянна триджи връзка) . Струваше ми цяло състояние - 79 (седемдесет и девет) лева. С две години гаранция, при това читава гаранционна поддръжка.
ПП Не съм я бил, не зная колко издържа на удар. Черпих я с кожено калъфче за петнаесе пари, с него й няма нищо.
ППП Телефонът в планината ми е само за спешни случаи. Винаги тръгвам с напълно зареден и изключен телефон. Отивам горе, за да се откъсна от навляците долу, включвам само в случай на нужда.
Пет Яну 17, 2014 12:26 pm
НИКОЛАЙ Т.
Не е нужно да се изключва телефона,а само когато видите,че вече няма обхват да го обръщате в самолетен режим.Така след двудневно ходене батерията на моя самсунг s4 ,който иначе със зор изкарва два дни е на над 70%.
Пет Яну 17, 2014 2:26 pm
Rincewind
Това със самолетния режим още не ми е навик, нов съм в смартфонологията.
Ами то няма много смисъл според мен от офлайн режима...
Така и така като е в него уреда е без мрежа... Каква е идеята?
Че ще запали по-бързо ли?
А иначе докато е включен 3G задължително на офф...
Определено добавя часове автономност в повече.
Пет Яну 17, 2014 3:11 pm
EXIIIT
[quote="Esper"]Ами то няма много смисъл според мен от офлайн режима...
Така и така като е в него уреда е без мрежа... Каква е идеята?
Че ще запали по-бързо ли?
Идеята е , че не търси постоянно мрежа и с това пести батерия.
Мммм... В самолетен режим няма и Wi-Fi.
Предполагам зависи от тамагочито - някой може и да имат.
Без мрежа какво да правя с един смърт телефон ?!?
А като го пяла дали ще паля ОС-а или само мрежата ми е наистина все тая.
Разликата е минута повече.
ОК, разбрах идеята но аз съм привърженик на няколко уреда, които вършат конкретни неща.
Примерно да слушам музика от MP3 плеър.
Да ползвам телефона за разговори.
Ако се наложи да се се намеря да погледна GPS-a.
И ако нещо от тези неща умре за ток или по някаква др. причина да не остана на сухо със всичко!
Пет Яну 17, 2014 3:39 pm
НИКОЛАЙ Т.
Самолетния режим е по-добър вариант от спирането и пускането на телефона,защото цялостното стартиране е доста енергоемък процес.Другите предимства,са ги посочили колегите.
Пет Яну 17, 2014 3:45 pm
Gamina
Моят, освен самолетен режим, има и offline mode, в който wi-fi си работи. Просто изключва сим-картата.
Другото е, че никога не съм имала проблеми с Garmin и картите на BG Mountains, инсталира се от раз и работи почти без да забива (не че съм го ползвала много GPS-a, но ми е помагал при залутване).
Иначе телефонът е пълен шит, особено с тоя симбиан, но ми върши работа. И мога да го ръчкам и с най-обикновени ръкавици.
Другото е, че никога не съм имала проблеми с Garmin и картите на BG Mountains, инсталира се от раз и работи почти без да забива (не че съм го ползвала много GPS-a, но ми е помагал при залутване).
Иначе телефонът е пълен шит, особено с тоя симбиан, но ми върши работа. И мога да го ръчкам и с най-обикновени ръкавици.
коя програма си инсталирала за навигацията, че мен стария ми е ц5-00 и мисля да му взема една нова батерия и да го ползвам по планините ...
_________________ На кръгла маса, в хижата и в женско сърце винаги има място за още един!
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4Следваща
Страница 2 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети