Значи ще се тестваме на ханчето. Доклкото разбрах оттам тръгва и пътеката за заслона.
От там тръгват и двете пътеки(ако не се брои немаркираната - през Късия чамлък)-та вие дръжте синята,дето върви за х.Мъка(Пашова мъка) а не жълтата по Джафар дере,освен ако не сте мазохисти и екстремистипътеката е много обрасла и се следва трудно-не отричам че е живописна-гледки към Купена(местен,не оригиналния) и Червената скала с водопад(сух през по-голямата част на годината) и по-пряка на сичкото отгоре-излиза точно под заслона!
Има още една не-маркирана пътека,тръгва на 200м източно от Джафар дере,събира се горе на Кърнарската поляна със синята маркировка.
Значи ще се тестваме на ханчето. Доклкото разбрах оттам тръгва и пътеката за заслона.
От там тръгват и двете пътеки(ако не се брои немаркираната - през Късия чамлък)-та вие дръжте синята,дето върви за х.Мъка(Пашова мъка) а не жълтата по Джафар дере,освен ако не сте мазохисти и екстремистипътеката е много обрасла и се следва трудно-не отричам че е живописна-гледки към Купена(местен,не оригиналния) и Червената скала с водопад(сух през по-голямата част на годината) и по-пряка на сичкото отгоре-излиза точно под заслона!
Има още една не-маркирана пътека,тръгва на 200м източно от Джафар дере,събира се горе на Кърнарската поляна със синята маркировка.
То овчи и крави пътеки в района-валяло!и ше стават повече-имайки предвид за какво се използват неработещите хижи в момента...в случая мисля че говорим за една и съща-събират се преди Мъка на поляните-на картата поляната е дадена Късия чамлък/Галибега
Пет Окт 18, 2013 9:07 pm
12000
EXIIIT написа:
как са стаите за спане / брой легла/ щото ще съм с едно мрънкалоооооооо и каква е цената, някой ако е спал там да каже, че замислям една двудневна почивка.
- двойна стая - 30 лв. /ползва общ санитарен възел/
- спалня - 40 лв. /има собствен санитарен възел/
Тези стаи са на нивото на "столовата", ние позлвахме тях. Иначе има нарове над това ниво, и приземно ниво с четворка доколкото разбирам, но за тях цена незнам.
Както споменаха колегите има малко мухъл, но е никакъв проблем. Стаите са с ламинат, хубави завивки, хавлии. Парното е чудно, беше изключително топло цялата вечер. Има и топла вода.
Пет Окт 18, 2013 9:24 pm
Живота
fena73 написа:
То овчи и крави пътеки в района-валяло!и ше стават повече-имайки предвид за какво се използват неработещите хижи в момента...в случая мисля че говорим за една и съща-събират се преди Мъка на поляните-на картата поляната е дадена Късия чамлък/Галибега
Тази пътека въобще не е обозначена на картата,но минава през Карагьоз гарла и излиза на Късия чамлък.
Пет Окт 18, 2013 11:42 pm
EXIIIT
12000 написа:
EXIIIT написа:
как са стаите за спане / брой легла/ щото ще съм с едно мрънкалоооооооо и каква е цената, някой ако е спал там да каже, че замислям една двудневна почивка.
- двойна стая - 30 лв. /ползва общ санитарен възел/
- спалня - 40 лв. /има собствен санитарен възел/
Тези стаи са на нивото на "столовата", ние позлвахме тях. Иначе има нарове над това ниво, и приземно ниво с четворка доколкото разбирам, но за тях цена незнам.
Както споменаха колегите има малко мухъл, но е никакъв проблем. Стаите са с ламинат, хубави завивки, хавлии. Парното е чудно, беше изключително топло цялата вечер. Има и топла вода.
Благодаря за инфото.
Пон Окт 21, 2013 8:40 am
EXIIIT
Gamina написа:
тази долу четворката ми е любимата
спала съм и във вип стаята веднъж - ми, стая...
Горе също има двойки със спалня - срещу банята. Въобще за мрънкала е много подходящо Гнездото
Явно е станало голям лукс там стаи със самостоятелни сан. възли брейййййй. Тя и цената е хотелска но нищо карай мрънкалото ще е доволно. Хахахахах. А как си беше хубаво заслончето преди доста години ,когато нямаше нищо луксозно, липсва ми това време.
Пон Окт 21, 2013 3:58 pm
BAKHER
Здравейте, в работния съботен ден си спретнахме една малка разходка до з.Орлово гнездо, съчетана и с малко каране на ски на Беклемето. Времето беше прекрасно, слънце и безветрие и имаше много хубави гледки на където и да се обърнеш.
http://bakher.snimka.bg/mountain/orlovo-gnezdo.793560
Нед Дек 15, 2013 10:32 pm
EXIIIT
Има ли достатъчно сняг за каране на Беклемето. Голямата писта работи ли най- отгоре или от полвината.
Тази сутрин ,, случайно,, в 03.30 ч. се събудих на Беклемето. И понеже нямаше много време спретнах бърза разходка за сутрешния чай с мекици до Орлово гнездо. Прекрасно време и отлична видимост. Снимки тук: http://lodus.snimka.bg/mountain/orlovo-gnezdo.794383
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6
Страница 6 от 6
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети