Мдааа ... врътката Боровец-Чакъра-Заврачица-Манчо-Мусала-Боровец си е класика.
При сравнително добра подготовка и екипировка може да се врътне за един уикенд зимно.
Аз съм я правил почти всяка зима..дори някога и по два пъти. Най-често около Нова година.
Спомням си как преди 4-5 години някъде в рамките на две седмици, януари месец, я завъртях два пъти - единия път с Павката и Стефан (SPI) през Алеко (тук беше голям кудош - с една котка и снегоходка по ръба) и Безимен към Мусала и спане на Заврачица..и след 1 седмици наобратно. Славни времена бяха ... хаха.
Тия дни новогодишно пак мисля да наобиколим района. Румене - може да се засечем нейде по трасето Кобилни-Рибни-Чакъра-Заврачица ... живот и здраве само.
П.С: Много рядко влизам вече във форума...та затова час сега отговарям.
По-здрави ... и до-скитане.
Люси, и тва през Сфинкса и Дено става ... макар и не баш. Правили сме го пред време пак..ама по-точно през Студения чал ... и спускане в долината на Марица. От там вече кеф ти Заврачица, кеф ти Чакъра.
Но не се препоръчва на всеки ... спускането от Студения чал до Марица си си е дивотия.
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу.
Сря Дек 25, 2013 6:12 pm
rumen radev
Я, познавам хора в този форум
Никси, утре тръгвам, маршрутът съм го писал, ще се радвам да се срещнем.
Относно дневната врътка Б.-вр.М.-вр.М.-х.З.-х.Ч.-Б., спокойно я свърших по светло при тези условия, като реално можех по светло да си ида и в София, но с кеф си бъбрихме към час и половина с Пламен (да са ти честити имениците, Пламене!), а и с двойните чепици през цялото време не ми бе харно
До Ристо Туристо (ако не бъркам) - моля, предайте поздрави на Петър Д.! Впрочем, дали не сте били на челници около автомобил до чешмичката в началото на Мусаленска към 6:15-30?
Пет Дек 27, 2013 7:42 pm
rumen radev
Никси, разминахме се
Ама каква траншея направихме надолу от Овчарец и из Джанка ...
Все някъде ще се срещнем (днес към 11ч. на Черни връх?) или поне ще се разминем (което пак си е нещо според едно стихче на Бл.Димитрова).
ЧНГ!!!
Вто Дек 31, 2013 9:36 am
Niksi
Мдам...и аз усетих, че се разминахме - щом в участъка Горни - Долни Куки нямаше никакви следи, освен нашите.
Значи ваше дело е била тази бразда по склона на Юрушки чал - и аз, макар със снегоходки, голям зор видях в този клекарник там на 02.01 по пътя от Рибни към Мусала.
По-здрави ... и до-скитане !
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу.
Вто Яну 07, 2014 7:36 pm
rumen radev
Поду се лошо счупеният крак на един приятел от компанията и срочно евакуирахме към Якоруда вместо по Рилска ...
Е, на следващия ден пак се случихме по билата
Чувате ли се и другаде освен в този форум?
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети