ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Моля за информация относно маршрут

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Моля за информация относно маршрут
Автор Съобщение
corrector

Мнение Моля за информация относно маршрут Отговорете с цитат
Става дума за(гледайки gps-a)където пътя за Р.манастир точно преди него(~3км.)завива 45°наляво,там се отклоняват 2 пътеки надясно.Едната тръгва през върхове,а другата-по р.Илийна.По втората пътека мисля да тръгна и да изляза на Кадиев гроб,оттам на ЮИ има пътека,която се включва към друга,излизаща на Семково.С пълно бойно снаряжиние съм-снегоходки,палатки...и тежък,но не бързам.Ден-два.Три?!С кеф.Искам да пиам-зимно как е,и въобще уходен ли е добре този маршрут.
Тръгвам утре,живот и здраве.
Мерси.
Вто Дек 17, 2013 9:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Яко трамбоване по черен път към 16 км до края на пътя, след това стръмно качване към Кадиев гроб без пътека. От там предполагам към хижа Македония по стандартната пътека и слизане към Семково. Мазохизъм ще е, все още не е зима, но газене тук там, навявания. За уходен - не мисля, че е уходен изобщо.

ПП: сега виждам на ОФРМ карата, че има пътека от Кадиев гроб дирекно към долината на Карааланица. Не съм минавал от там. Всъщност не вярвам и на показаното на картата и не мисля, че е добра идея да се забиваш в клека там, дори и пътеката да съществува.
Вто Дек 17, 2013 11:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
corrector

Една от особеностите на палаткуването,че можеш да набележиш леко странни маршрути.А кефа,че с няколкото кила екипировка,които сам си довлякъл в нищото-си осигуряваш не просто оцеляване,а да усетиш тишинати и /или звуците на природата,пък дори и студа...Да се изкефиш на гледките,пък дори и само на замръзналите борови игли...докато си на топло в чувала и сръбваш чай...и се наспиш и починеш,и си продължиш на другия ден.Естествено,без трайни следи,без огън,лов,сеч,дълбане на сърчица по дърветата.Влюбен съм в този вид туризъм Smile
Извинете,отклоних се (shame).
Та,ако има и други мнения или наблюдения за този маршрут,моля,споделете.
Нощувка е заложена отсега.Не съм кон,пък и ква файда,ако само профуча,нали.Еваж-еваж,с кеф Smile (е-егати романа,сори)
Сря Дек 18, 2013 1:21 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
corrector

Само за информация:
След като пътя свърши,нощувах и сутринта се изправих срещу склона.
Остър наклон,първите 30-40 м.бих пъртина с лопатата нагоре.След това се продължи със затъване м/у 30/40 см.и целия крак.С котки,за да захапи долу почва/клек,иначе лъзгане.Понеже "пътеката"(по gps-а)се качва странично,подсичайки-се редуват ребро(по-добре за ходене) и улей(до кръста в сняг,ужас,мъки),накрая ми писна и хванах 1 ребро -право нагоре,понеже горе е още по-стръмно а и напича,снега намалява,а след това ще изравня.На 2300 м.нощувах 2-ир път,едвам се уредих с местенце,свлякох сняг м/у 2 едри клека,и го подравних.3-ти ден,днес-право нагоре-над 200м.над моя разклон,но не мога да подсека-улеи със сняг.С много зор и 2-3 бели косъма подсякох горе-остър наклон и коварни скали-плочи.А оттам надолу...добре че снегът е слегнат и в основата-клек,че не се свлече.Снегоходки,после по задник понеже е стръмно.Следва мощен клек и яко сняг.Бавно и трудоемко,и днес-3-та палатка,на 300 м.от пътя.
Извод-абсолютно лавиноопасен и много трудно преодолим при зимни условия маршрут.
Very Happy
Пет Дек 20, 2013 7:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

Аз нищо не разбрах. Можеш ли да пуснеш схема на това, което си направил.
Пет Дек 20, 2013 8:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
corrector

Нямам достъп до РС,пиша през телефона.
Лавиноопасно-имам предвид при още сняг,сега само едно стръмо навято склонче ме притесни-спускането след Кадиев гроб.
Но е мноого тегаво и сега,после ще е и изключително опасно.
Пет Дек 20, 2013 9:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
corrector

igurbev написа:
Яко трамбоване по черен път към 16 км до края на пътя, след това стръмно качване към Кадиев гроб без пътека. От там предполагам към хижа Македония по стандартната пътека и слизане към Семково. Мазохизъм ще е, все още не е зима, но газене тук там, навявания. За уходен - не мисля, че е уходен изобщо.

ПП: сега виждам на ОФРМ карата, че има пътека от Кадиев гроб дирекно към долината на Карааланица. Не съм минавал от там. Всъщност не вярвам и на показаното на картата и не мисля, че е добра идея да се забиваш в клека там, дори и пътеката да съществува.

Евала!
1:1 всичко си беше така.
След 16-те км."черен"(бял)път,преспах и към 10:00 на другия ден хванах пътеката.
Да,беше мазохизъм,газене не тук-там,ами постоянно,нямаше човешки следи почти до Семково.
Точно пътеката от Кадиев гроб хванах,минаваше се през козирка сняг,и като цяло склона там беше навят и стръмен,та по г*з го взех.
Оттам-мощен навят клек,скорост ~100 м./час,и към 16:00 ч.нощувах за 3-ти път на 400 м.от "пътя"(2-ра нощувка имаше на около 2300 м.на склона.
През този едър клек,със снегоходки(жълти)и голяма раница,приличах на избягала от цирка патица-мутант.Имах случаи да правя по 4-5 поредни подскока от клек на клек(подаващи се клони),без щеки.
Абе цирк... Very Happy
Това е клипче от втория ден,към 16:00 нощувах горе на склона-не преминах този ден:

View My Video
Чет Дек 26, 2013 6:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.