Ето така изглеждаше южна България докато набирахме височина по рид Ортаборун, събуждайки се с интересната гледка от море и острови.
Мъглата бързо пълзеше и скоро ни погълна с влага и студ.
Сякаш надеждата за пореден път се изпари, видимостта беше отчайваща.
Още преди премката между малък и голям Купен времето ни даде да разберем, че вятъра ще се памайтапи с нас. Скрити на завет до едни скали сложихме маски, шлемове, шапки, качулки и подготвихме ледокопите за действие.
Прозорец на видимост показа скритите тайни на Балкана.
Нямаше майтап, беше си ветровито.
И мъгливо.
Мнооого мъгливо.
Минути по-късно небето просветля и с радостни възгласи настроението се промени.
Катя по западното въже.
И видимостта, която явно реши да подари гледки за упоритостта ни да излезем над премката, където все още си беше мъгла.
Вниманието е подострено.
Купена през зимата е особено красив и впечатляващ връх. Фееричните изгледи са кът, сега обаче надежда имаше.
Излязохме и на котата - 2169 м.н.в.
Драснахме два реда и в тетрадката.
Катя на Купена.
Делчо бори облаците, които видимо искаха да го съборят с ветровете, които носеха.
Амбарица на преден план вихреше страхотии, Вежен също се показа, макар и леко забулен.
Слязохме по Южен ръб, скалите нямаха край.
И безвремието подхранено от облачното море стелещо вълни над южна България.
Някъде след осем вечерта на челници се докарахме под маранята и задушливият пушек от печки и снежният епизод завърши. ****************
Браво юнаци,позабавлявали сте се.Само не ми стана ясно Катя защо сте я окичили с тия антени,да не чака връзка с извънземните,а Делчо с противогаз ли е?Хубави снимки са станали.А можи би това не е Делчо а извънземното което Катя чака?Все едни такива въпроси ме напъват
Последната промяна е направена от НИКОЛАЙ Т. на Пон Дек 02, 2013 2:59 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Браво юнаци,позабавлявали сте се.Само не ми стана ясно Катя защо сте я окичили с тия антени,да не чака връзка с извънземните,а Делчо с противогаз ли е?Хубави снимки са станали.
Бат ти Дончо чака извънземни, от него те е прихванало!
Браво юнаци,позабавлявали сте се.Само не ми стана ясно Катя защо сте я окичили с тия антени,да не чака връзка с извънземните,а Делчо с противогаз ли е?Хубави снимки са станали.А можи би това не е Делчо а извънземното което Катя чака?Все едни такива въпроси ме напъват
Ники , горе си беше ебано...както казва твоя градски....аѝде като навее и фирнова да захапим заедно и с теб целия траверс от Купена до Костенурката...ти как изкара
а тука си беше истинска хурка...по южен ръб
Пон Дек 02, 2013 11:04 pm
Plamen К
Много хубаво!
Катя да пише едно писмо на дядо Коледа да и донесе пикел, защото методът "С антени по Купени" е все още недостатъчно познат.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети