Инфо-спешно!х.Вада-х.7-те езера или х.Рилски езера ...
Моля за съвет!
Първо,ситуацията е такава-на х.Вада съм,и искам утре да се кача на х.Седемте езера.
На хартиена карта-Рила,от 2010г.ми дава маршрут за х.7-те с колова марк.,тръгващ от Старевска вада и излиза право на обекта.На gps-а,обаче,същото ми го дава като проста пътека.
Питам,понеже съм сам,с тежка раница(~28 кг),нов сняг,и е делничен ден.
Има ли нещо кофти,освен че на картата там пише "Душегубката"?
Ясно,че ще е наклон,но при сняг(~20 см на х.Вада,там да кажем 35см.)?
Пътека или път е,лаиноопасно или не,гора или оголява ?
Да пера ли нагоре,или през х.Ловна,че през х.Рилски езера,че на х.7-те езера?...
Батерия за гсм-а има колкото да отворя сутринта за прогнозата и тук за съвета.
п.п.а,имам котки и пикел,снегоходки-не.
Хъс-яко,и съм във форма чат-пат,но и багажа е за многодневно щъкане и тежи...
Мерси много
Сря Ное 27, 2013 10:17 pm
Liubitel
Не знам каква е обстановката горе, но пътеката през х.Ловна е по-лека, а другата, директната не случайно се нарича Душевадката - по мои сметки 450 м денивелация, по друга - 600м. И двете са маркирани. Тази директната в началото минава през няколко поляни, навлиза стръмно ( през гората) вляво и неусетно излиза от нея. Пътеката вие на серпентини. После се излиза на по-равно място. Предвид, че си с тежка раница по-добре мине през х.Ловна.Успех и умната!
_________________ Всичко е възможно.
Сря Ное 27, 2013 11:17 pm
igurbev
Това с "душевадките" и "душегубките" е много относително и по-скоро смешно; на мен ми се е случвало пред хижа Безбог да ме спират и да ме питат "Къде тука тръгва подсичащата пъте за Попово езеро, че да си спестими Душевадника?"
Реално тези споменати 800(или малко по-малко) метра качване няма да станат по-малко ако се избере заобиколната пътека, така че - както си прецениш. Малко вероятно е и по двете пътеки да е минал някой да направи партина. Аз бих избрал по-късата. Котки и пикел и в двата случая няма да ти трябват, нито пък е лавиноопасно.
Също вариант е да се тръгне по пътя за х.Ловна и малко по-късно (след 1,5 км горе долу), където пътеката преваля и започва д се спуска, да се отклониш за 7те езера.
Не се занимавай да минаваш през "Душевадника" в зимни условия. Няма никаква лавинна опасност, но ще бедстваш в клека - правил съм го. А пък с 28 килограмова раница ептен. Там се ползва само лятната пътека, колците от зимната маркировка са сложени в най-гъстия клек - и като го налегне снега, става страшно. Отдавна този зимен маршрут не се ползва.
Мини през х.Ловна и после по зимната маркировка по р.Джерман. Съмнявам се на х.7-те езера да има къде да спиш... хижата я заключват, освен ако не е горе онова "гостоприемното" бабе.
За сигурно - качи се до х.Рилски Езера - кеф ти директно от Ловна, кеф ти по зимната по долината на Джерман и в дясно към хижата - има си колци.
Така ,като гледам имаш повече информация отколкото ти трябва!
Ясно е ,че трябва да идеш до Ловна.От там до Зла бара. И после по широкия път нагоре.
До където стигнеш.Май не си минавал лятно от там? Иначе щеше да знаеш.
Колкото за 7_езера - ти първо стигни Рилски езера и после ще прецениш.
Пожелавам успех!
И да споделиш после!
И какво носиш -28 кг?
До среща !
Чет Ное 28, 2013 12:35 am
corrector
Благодаря ви!
Вероятно от Зла бара нагоре ще е.
Но до сега изкусурявах по екипировката,и дано спа малко,иначе за утре.
чао
Чет Ное 28, 2013 6:45 am
баир_будала
Re: Инфо-спешно!х.Вада-х.7-те езера или х.Рилски езера ...
corrector написа:
.......................................
Пътека или път е,лаиноопасно или не,гора или оголява ?
.......................................
Гледай да се движиш през гората ,щото ката зафучи на открито си е опасно пък и няма къде .
Не поемай по Душевадника,ще видиш зор сега!Недей слуша драскачите дет се присмиват на това име и са опозиция на всяко едно разумно мнение и препоръка щото тея 28кг ти ще ги носиш и то на 4 крака оттам
Както си прецениш-успех!
Чет Ное 28, 2013 9:16 pm
igurbev
Вардаров написа:
Недей слуша драскачите дет се присмиват на това име и са опозиция на всяко едно разумно мнение и препоръка
Хе,хе, мерси!
Чет Ное 28, 2013 9:53 pm
corrector
Мерси на всички.
Минах през Зла бара и нагоре,всичко е нормално,х.Вада-х.Рилски езера за 3 ч.
Бях първия минаващ,особено по-долу в гората беше като омагьосано,много красиво.
Горе подухва и навява,като последните 300 м.вече имаше 60-70 см.затъвания,но ОК.
Много кофти първи ~30 мин.,понеже първо ходене по сняг,и компютъра бърка командите,кога колко и как,при какваа неравност как да се разпределя тежеста,и др...
Имаше и изтърсване,и след това като балерина,докато се настроя.
Понеже до миналия ден само на сухо и сега... Все едно прохождах.
както ида е.Мерси
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети