Автор |
Съобщение |
SnowLeopard
|
Относно черния петък |
|
Здрасти бацета,
ръчках да потърся подобна тема, ама не намерих. Ако има, за да не се спами излишно моята да се изтрие, или да ми се пренасочи мнението към съседната, та...става въпрос за тъй наречения черен петък, или уикенда в който в Щатско се генерират 1/4 от продажбите за цялата година, поради адските намаления които се правят.
Някой от вас мисли ли да поръчва разни неща, че ми е интересно. Ровя вчера и днеска, и изкачат интересни дискаунти тук-там.
Споделете 
|
|
|
Чет Ное 28, 2013 7:03 pm |
|
 |
torah
|
|
Re: Относно черния петък |
|
 |
 |
 |
 |
. Ровя вчера и днеска, и изкачат интересни дискаунти тук-там.
Споделете  |
Тук в България повечето търговци първо предпразнично вдигат цените и после баш по празниците правят някакви уж големи отстъпки като в крайна сметка се оказва че ще дадеш повече пари.
Дори и да не правят тези мурафети отстъпките им пак са символични.
Има да си мечтаем за истински черни петъци тук.
Нека смъкнат цените наистина наполовина и още в събота, пардон в петък отивам да меря едни нещица. |
Няма как да има големи отстъпки, защото сме прекалено малък пазар / малко сме като народ, а и сме сиромаси /. "Черен петък" е възможен единствено при търговци с много голям оборот. Затова няма какво да обвиняваме нашите, а и цените тук винаги ще са по-високи поради това, че поръчват по малко от стоките, защото не се продават. 
|
|
|
Чет Ное 28, 2013 7:45 pm |
|
 |
torah
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Няма как да има големи отстъпки, защото сме прекалено малък пазар / малко сме като народ, а и сме сиромаси /. "Черен петък" е възможен единствено при търговци с много голям оборот. Затова няма какво да обвиняваме нашите, а и цените тук винаги ще са по-високи поради това, че поръчват по малко от стоките, защото не се продават.  |
А бе мисля си, че главната причина е манталитета на търговците по тези географски ширини. |
Причината е в манталитета на хората по тези ширини и елементарни търговски правила. 
|
|
|
Чет Ное 28, 2013 7:56 pm |
|
 |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4323 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
Е то у нас инициативата е поета само от един магазин - емаг, доколкото знам.
Регистрирах се пробно там - да видим, че ми е интересно. Дано да може да се отрегистрирам, че директно ги слагам в СПАМ филтъра.
Моето писмо до Дедо Мраз вече го пратих към базата му на о-в Врангел. 
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Чет Ное 28, 2013 9:34 pm |
|
 |
promis
|
|
|
Доколкото знам Лидл правят черен четвъртък всяка седмица 
|
|
|
Чет Ное 28, 2013 11:15 pm |
|
 |
Ристо Туристо
|
|
|
Не бил само емаг, има и други.
Ето на споменатия онлайн версията с намаленията - ЕМАГ
Не ми се рови и сравнява, но цената на eBook четец Kindle 6", Wi-Fi, Черен /беше ми в интересите за в писмото до дядо Мраз, но си поръчах Кобо Аура ХД/ е на цена, каквато намерих най-евтино в нета - в Амазон.де
Естествено, намалението е преувеличено. Нерде 199, нерде 139
Но за 99лв., с безплатна доставка и гаранция от Бг, определено си заслужава.
|
|
Пет Ное 29, 2013 8:44 am |
|
 |
Gamina
|
|
|
|
Гаранциите, фактурите и всичко на emag са румънски... имах драми с гаранцията на фотоапарата ми 
_________________ www.summitsweb.com |
|
|
Пет Ное 29, 2013 9:58 am |
 |
 |
баир_будала
|
|
|

Последната промяна е направена от баир_будала на Сря Ное 28, 2018 11:31 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Пет Ное 29, 2013 11:49 am |
|
 |
Stefak
|
|
Пет Ное 29, 2013 11:59 am |
|
 |
Ристо Туристо
|
|
|
 |
 |
http://www.standartnews.com/biznes-biznes/kzp_predupredi_na_cheren_petak_vnimavayte_s_emagbg-216064.html |
Показателно е следното мнение отдолу /за Киндъл-а също се отнася/:
 |
 |
Потребител
· 11:01
· 29.11.2013
@Потребител Забравих да спомена още нещо:
В 10 часа, почти всички "промоционални" стоки са със знак РАЗПРОДАДЕН. Нали се сещате, че целта е да влезете там и понеже сте "позакаснели" - да си купите от останалите стоки на нормална цена. То промоции имаШЕ, ама вие не сте улучили момента. |
Отново се опитват да ни метнат. от мен.
|
|
Пет Ное 29, 2013 12:07 pm |
|
 |
SnowLeopard
|
|
|
Сега, много се извинявам, че с поста си съм ви въвел в заблуждение явно, което нямах за цел. Нито за миг не ми е минавало през акъла да говорим за български черен петък Изцяло визирах външнотърговските онлайн оферти, било то от поместените тук сайтове, или други подобни предлагащи повсеместни намаления 
|
|
|
Пет Ное 29, 2013 7:20 pm |
|
 |
mislesht
|
|
 |
 |
Причината е в манталитета на хората по тези ширини и елементарни търговски правила.  |
Присъединявам се! Тук са готови да изхвърлят развалена продукция, отколкото да намалят цената преди да се развали, за да се продаде.
Просто тук търгашите живеят в собствен свят, те никога не са произвеждали нещата които продават, за това имат такова отношение към тях.
Черен петък тук е Черен Петър, също както понятието "промоция" в България има съвсем друго значение.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Съб Ное 30, 2013 12:02 pm |
 |
 |
Ристо Туристо
|
|
Нед Дек 01, 2013 7:53 pm |
|
 |
Twoo
|
|
|
|
Емаг специално отнесоха сумати глоби през годините за фалшивите промоции които пускат на принципа с надуването на цените предварително и пускането на прекалено малко или никакви бройки от някои артикули за които хората влизат с надеждата да хванат голямата промоция.
|
|
|
Сря Ное 21, 2018 10:09 am |
|
 |
mislesht
|
|
|
Напълно подкрепям мнението си от преди 5 години.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Сря Ное 21, 2018 4:33 pm |
 |
 |
|