Автор |
Съобщение |
natam-nasam
|
|
Кръг между Скобелево и Мазалат през Кадемлиите |
|
Това са снимки от прехода, който миналата седмица mirosllaw беше предложил в "срещи и уговорки":
https://picasaweb.google.com/117502910611981447392/sEBHtB?noredirect=1
В крайна сметка това направихме:
1-ви ден:
с.Скобелево - вр.Танас Тепе - Кадемлиите - х.Мазалат (пропуснахме вр.Мазалат и вр.Голям Кадемлия)
2-ри ден:
х.Мазалат - вр.Корита - вр.Сечен Камък - с.Скобелево
Прекрасен преход се получи! Времето ни поглези. Беше слънчево с живописни облаци под нас. Планираното замръкване на лунна светлина също беше удачно. Луната толкова силно светеше, че изобщо не си извадихме челниците. Общо взето, като се изключи грипа, който ме мъчеше, не можеше да бъде по-добре по това време на годината.
Последната промяна е направена от natam-nasam на Вто Ное 19, 2013 7:41 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Вто Ное 19, 2013 10:26 am |
|
|
mislesht
|
|
|
Как напират мъглите през билото!
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Вто Ное 19, 2013 2:59 pm |
|
|
staria
Регистриран на: 13 Ное 2010 Мнения: 218 Местожителство: гр.Ботевград |
|
|
|
Хубав преход и разкошни снимки! Благодаря за удоволствието от тези фотоси. Много странен начин за лечение на грип ?!
|
|
|
Вто Ное 19, 2013 3:46 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Линкът към Пикаса не е наред - вероятно албумът не е публичен.
|
|
|
Вто Ное 19, 2013 3:49 pm |
|
|
natam-nasam
|
|
|
Вто Ное 19, 2013 7:42 pm |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Ее минали сте покрай Курт кая...много готин връх,макар и не висок!Също и Демир капия-видяхте ли каменната арка??
|
|
|
Вто Ное 19, 2013 9:25 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Явно този уикенд ще да е бил много благодатен за снимане. Поредната порция супер снимки!
|
|
|
Вто Ное 19, 2013 10:23 pm |
|
|
t.hristov
|
|
|
|
Поздравления за великолепните снимки
|
|
|
Вто Ное 19, 2013 10:37 pm |
|
|
natam-nasam
|
|
|
|
|
|
Ее минали сте покрай Курт кая...много готин връх,макар и не висок!Също и Демир капия-видяхте ли каменната арка?? |
Хъм, не си спомням нищо като арка. Да е била забулена от облаци?
|
|
|
Сря Ное 20, 2013 9:49 am |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Не вярвам...остава малко в страни от пътеката(в ляво,отдолу) и ако не я търсиш МАКСУС може и да я пропуснеш,особенно ако се качваш нагоре...карай-другия път-специално
|
|
|
Чет Ное 21, 2013 9:24 am |
|
|
Plamen К
|
|
|
Демиркапия /Железни врата/ - арката остава западно от пътеката. Има изветрял надпис със сини букви на един голям камък до пътеката, но е трудно забележим, много е избледнял:
Още снимки на Арката /ПОРТАТА/
..
.
|
|
|
Чет Ное 21, 2013 7:43 pm |
|
|
ieronimus
|
|
|
|
Къде оставяте колите в с.Скобелево. От къде се тръгва за маршрута? Има ли маркировка пътеката? Има ли вода по маршрута и къде? В посока хижа Соколна и над нея ли върви маршрута? Предварително благодаря .
Всъщност видях картата в албума на Пламен К, но разяснения няма да са ми излишни. Благодаря .
С риск да разводня леко темата, ще си позволя да добавя и следното - Пламен К, не Ви познавам, но от години ползвам фотоалбумите Ви като карти и пътеписи, за което благодаря. Имате качеството да описвате подробно и разбираемо, като Чорчопов. Все пак допълнителна информация за маршрута няма да ми е излишна.
|
|
|
Нед Ное 24, 2013 1:32 pm |
|
|
Лари
|
|
|
Привет! Моята гледна точка от пълнолунния Старопланински преход от изминалия уикенд.
Чудничко си изкарахме.
снимките
|
|
|
Нед Ное 24, 2013 6:44 pm |
|
|
Whitestar
Регистриран на: 19 Ное 2013 Мнения: 523 Местожителство: Велико Търново |
|
|
|
И двамата сте направили страхотни снимки. Гамата наистина е уникална по това време на годината.
На така заскрежена растителност, каквато сте видели към Танас тепе съм попадал и аз, само че храсти. Със затоплянето през деня скрежът се топи и звъни, падайки по твърдата повърхност.
|
|
|
Вто Ное 26, 2013 1:43 pm |
|
|
Plamen К
|
|
|
|
|
Къде оставяте колите в с.Скобелево. От къде се тръгва за маршрута? Има ли маркировка пътеката? Има ли вода по маршрута и къде? В посока хижа Соколна и над нея ли върви маршрута? Предварително благодаря .
Всъщност видях картата в албума на Пламен К, но разяснения няма да са ми излишни. Благодаря .
С риск да разводня леко темата, ще си позволя да добавя и следното - Пламен К, не Ви познавам, но от години ползвам фотоалбумите Ви като карти и пътеписи, за което благодаря. Имате качеството да описвате подробно и разбираемо, като Чорчопов. Все пак допълнителна информация за маршрута няма да ми е излишна. |
В Скобелево някои си оставят колите на центъра, други до бариерата, откъдето тръгва маркираната пътека по река Габровница към хижа Мазалат. Там има охрана на розоварната и сякаш е по-сигурно.
Обаче пътеката към Курткая се хваща по-назад, вижда се на картата, там съм писал, под един железен стълб започва, има епизодична маркировка нейде над селото. Има и други пътеки, не съм ги минавал, не са маркирани. Просто първия път сме държали реброто и посоката - северозапад, докато стигнем до поляните на Аланжик. След това се прехвърляме на запад на съседната поляна , в близост до Мечи гроб, после оттам пътеката е добре видима и води на север към Демиркапия. сега със снежеца няма да е толкова видима. Ако ползваш джи пи ес, има трак от онзиденшното ни ходене, иначе Миро, който е бил с колежката natam-nasam със сигурност е направил трак на техния преход. На лично съобщение може още да дам информация, но маркировка няма. Маркировка има от барата на Габарево към хижа Соколна, Атанас тепе, Малък кадемлия - Росоватец.
Вода има при Кошарите на Синаница и при изворите на Кюйдере.
|
|
|
Сря Ное 27, 2013 12:42 pm |
|
|
|