Чумерка - района на Теодориана
Това е втората част на първомайското гръцко пътешествие. Е, така и не стигнахме до Катафиди, но пък направихме хубаво базово проучване наоколо, набелязахме местата за палатки, чешмите, убедихме се в проходимостта на пътя - все ценни неща за следващи посещения.
До Катафиди (Джумерка) - Септемврийска поправителна сесия
Предвид огромния интерес към темата тук, нямаше как да не се върнем в района и да довършим започнатото.
Този път случихме на време и маршрут, направихме хубаво кръгче, качихме се на най-високия в района, Катафиди (2393м), и останахме доволни. И преди съм го казвал, както и не пропускам случай да го повторя: в Гърция има страхотни планини.
Ето го и линка към пътеписа, ако някой все пак има желание да прочете повече.
Супер! Благодарско Ви за споделянето и да питам топографските карти на ген. щаба от 1984 г. могат си да свършат някаква работа за района?
п.п. гледам и пържоли се разхождат из гръцките планини
Чет Ное 14, 2013 12:53 pm
igurbev
Petya написа:
да питам топографските карти на ген. щаба от 1984 г. могат си да свършат някаква работа за района?
Не съм ги виждал. Принципно има и хубави хартиени карти за там, но трябва да се потърсят в някое по-населено и туристически ориентирано място - в малките селца е почти невъзможно да се намерят.
Аз основно използвам Гугъл ърт за набелязване на местата и намиране на тракове, и ГПС карта от тук. Картата е с някои отклонения, но върши работа за планините. Не е рутираща обаче, за шофиране е хубаво да се намери друга.
Супер! Благодарско Ви за споделянето и да питам топографските карти на ген. щаба от 1984 г. могат си да свършат някаква работа за района?
Здравейте!Преди две години като бях в Гърция проверих как са въпросните топографски карти.Не съм се качвал по планини,само следях пътя на автобуса по тях-привързани са изключително точно,точно както е и у нас.На които от познатите ми съм слагал тези топографски карти на навигациите им винаги са били доволни от тях...Същото се отнася и за Сърбия.Поздрави!
_________________ Не можеш да дадеш повече дни на живота си,но можеш да дадеш повече живот на дните си.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети