ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Един поглед от Погледец

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Един поглед от Погледец
Автор Съобщение
Petya

Местожителство: София

Мнение Един поглед от Погледец Отговорете с цитат
Мястото, към което изпитвам най-силна носталгия, е там – „в дебрите на Рила”.
Още с навлизането в долината на Рилска река с ония отвесни скатове от двете й страни, започва да ме обзема някакво особено усещане, а с разкриването на внушителните скалните зъбери отляво след Рилския манастир, мощните плещи на Водния чал, красавицата Йосифица, Джендема и пленителните ледникови езерца, даващи начало на същата тази река, възхищението и омаята се засилват до екстаз.
Изобщо, тая централната част на Рила има някаква много голяма притегателна сила за мен…
А събота – 09.11.2013 г. - беше невероятен ден, такава видимост се случва рядко.
Всъщност в началото бяха мъгли, но към обяд, когато успяхме да се занесем дотам, започнаха да се вдигат и стана интересно:

Нагоре вече беше толкова ясно, че погледът опираше чак в планините на съседките.Smile И да – Погледец си заслужава името!

Просто не ми се тръгваше оттам, използвах всеки момент да се помотвам, взирайки се околовръст, докато слънцето не взе да залязва, а с тоя къс ден - това се случва много бързо. Тишина, безвремие и простор!
Не ми се прибираше, ама изобщо не ми се прибираше, а трябваше...

Това на заден план (на снимката долу) го оприличихме на Боздаг, а това - на Родопите. Дали сме се ориентирали правилно?

Всички снимки

Последната промяна е направена от Petya на Чет Ное 14, 2013 4:30 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Ное 14, 2013 12:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

Мнение Отговорете с цитат
Страхотно! Върна ме там.
Ние предната седмица /на 1-3.11/ бяхме по Скакавците и спахме в същия район на Маринковица. Ама мечки не идваха Smile /сигурно силно съм хъркал Wink/
Чет Ное 14, 2013 12:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
iozkan

Браво! Направо ви завидях! Защо не снимате повече? За какво ги носите тия фотоапарати Laughing ? Снимки през средата на ноември от Погледец не се виждат всеки ден. Clap
Чет Ное 14, 2013 3:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivjordan

^А, то има 250 снимки, ама не всички са за пред хора.
Чет Ное 14, 2013 3:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobrifin

Местожителство: Рилско

ivjordan написа:

Е , поне стотина може би има за пред хора ? Да се полюбуваме и ние на прекрасни есенно-зимни пейзажи от района ! Smile
Чет Ное 14, 2013 8:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Вардаров

Поздравления...бях там септември месец!Катеренето на Мариконвица си заслужава,както и спускането до черното езеро под върха-да сръбнеш водица и пак нагоре(или надолу) !Специални благодарности на Ристо Туристо,че ме посъветва да тръгна през маринковица за Погледец,колебаех се дали да не мина по Долна лева река от мала черква,но той ме разубеди Very Happy
Поздравления за излета Smile
Чет Ное 14, 2013 10:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Petya

dobrifin написа:
ivjordan написа:

Е , поне стотина може би има за пред хора ? Да се полюбуваме и ние на прекрасни есенно-зимни пейзажи от района ! Smile

Хаха, той Иван говори така, щото апарата цял ден беше в мое владение Razz Wink

В интерес на истината бях избрала повече, но после ги позатрих, защото:
Първо, доста от тях бяха подобни, снимани в една и съща посока, а някак си мисля, че разглеждането на почти еднакви снимки би било досадно... и
Второ, с ясното съзнание съм, че не притежавам фотографски умения, снимките са просто документални и предполагам, че за повечето не представляват интерес...
Уникалното в случая беше добрата видимост – затова реших да пусна тема - ако евентуално някой го интересува какво се вижда в далечината от върха, макар че с китовия буркан и за това не стават снимките...

п.п. Тодоре, кажи нещо повече за ходенето Ви до Скакавците, а ако може и да покажеш някоя снимка.
Пет Ное 15, 2013 10:50 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

То нашите снимки въобще са правени с едно апаратче дето няма обектив ама е здраво и подводно, т.ч. не са много за гледане ама съм ги сложил във ФБ.

снимки
Пет Ное 15, 2013 11:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dobrifin

Местожителство: Рилско

Todor написа:
То нашите снимки въобще са правени с едно апаратче дето няма обектив ама е здраво и подводно, т.ч. не са много за гледане ама съм ги сложил във ФБ.

снимки

Clap Хубави са снимките , нагледах се на красоти Скакавски , Погледецки и още .
Пет Ное 15, 2013 12:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vaskoo

Respect
... и Олица и всичкото Персенк по Родопите - мммм Smile

Вто Ное 19, 2013 1:06 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.