А, чобаните са слезли, джипа и мотора ги няма, даже соларните лампи не виждам.
Мен ми направи впечатление, че са забравили една от въпросните лампи, скоро ще я издухат ветровете .
Иначе се получи приятно ходене, моят гпс записа следа от 32,5 км за двата дни.
Поснимах доволно, аз и Катя спахме на палатка над хижа Тъжа, че долу се вихреше съботен купон: кметове, адвокати, все музикални хора -"манджа от грозде" !
Пламен слезе малко на север да позяпа какво се случва из Джендема:
Северен Джендем си е класика от Марагидик:
Вековните гори, също:
Светлината се майтапеше от време на време и изригваше във вулкан от цветови феерии, облизвайки есенните склонове.
От Русалийската пътека се вижда също добре:
Ботев връх и Катя кацнала на една скала...
Пламен слезе малко на север да позяпа какво се случва из Джендема:
И аз през лятото исках да слеза доста на север, ама пустата мъгла непрогледна...
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Пет Окт 18, 2013 12:01 pm
tortomanin
Да попитам за малко информация, щом сте от района. Над село Тъжа има черен път през "Русалка", някакъв пост и покрай зарязаната хижа "Триглав". По-нататък не съм ходил, трябва да стига Априлци. Разрешено ли е движението на джипове и докъде? Колко е като време пеш от разклона за "Триглав" до хижа "Тъжа"? Ако се кара или върви по Русалийския проход, трябва ли задължително да се стигне хижата, или може по-рано да се отбие за Марагидик или Ботев?
Видях, че сте си разменяли някаква инфирмация, но ползвам прост телефон, нямам ГПС и нямам намерение да си купувам. Засега поне.
Вто Ное 12, 2013 9:25 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3384 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Отговор на някои от въпросите "от първа ръка":
По пътя Тъжа - х. "Тъжа" - Априлци е разрешено движението на моторни превозни средства, така казаха от Национален парк "Централен Балкан". Този път е отворен, за да има къде да карат офроудистите, но другите земни пътища в парка са затворени. До х. "Тъжа" пътят е добър за високопроходима кола, но от х. "Тъжа" до Априлци е по-лош и на места е само за джип, при това хубав.
Пътеката за връх Ботев се отбива стотина метра преди да се изкачиш до хижа "Тъжа", по-точно пътеката за хижата се отбива от основната Пътека за връх Ботев . Пътеката за връх Марагидик започва от хижата.
Вто Ное 12, 2013 11:09 pm
tortomanin
Информацията е повече от достатъчна. Много благодаря.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети