Значи си следваме маркировката и не се оглеждаме за черен път от Яворова Поляна към ЦПШ в случай,че се върнем по Зелени Рид.
Уф, не. От Яворова поляна към ЦПШ маркировката върви по черен път. В последния момент същата маркировка шорткътва стръмно към асфалтовия път, като се отделя от черния път.
Задавам тъпички въпроси и се възхищавам на търпението ти . Така или иначе и на отиване ще я минем тази отсечка, така,че връщането,ако е от там няма как да се сбърка.
Следваме маркировката, която си е по черен път и това е. Имам карта BGMоuntains на телефона+ OruxMaps. Вероятността за грешка е минимална.
Само да не се стъмни, че нищо не виждам и челник не ме спасява-някакъв вид кокоша слепота,мисля,че се казваше.
Пет Ное 08, 2013 2:30 pm
баир_будала
Момче младо,
купи си една карта на Рила и ще видиш как всичко ще ти са изЯсни.
Пет Ное 08, 2013 3:51 pm
Вардаров
Ако минаваш по Зелени и нагоре и надолу,остави колата на Гюлечица,на третия завой (почти е обратен) за ЦПШ започва пътеката за яворова поляна,добре очертана и утъпкана и много много пряка.... ще си спестиш 1.30 часа отегчително тътрене от яворова до ЦПШ !на самия завой има отбивка за коли от вътрешната страна,пътеката започва от външната страна на завоя!
Какво си прецениш,но яворова-цпш за капак на преход убива всичко хубаво!
Пет Ное 08, 2013 8:14 pm
igurbev
Вардаров написа:
Ако минаваш по Зелени и нагоре и надолу,остави колата на Гюлечица,на третия завой (почти е обратен) за ЦПШ започва пътеката за яворова поляна,добре очертана и утъпкана и много много пряка.... ще си спестиш 1.30 часа отегчително тътрене от яворова до ЦПШ !на самия завой има отбивка за коли от вътрешната страна,пътеката започва от външната страна на завоя!
Можеш ли да пуснеш на някоя карта очертаване на тази вариация? На мен ми е трудно да си представя (да приемем, че не знам къде е Гюлечица), как от участък, който се минава реално за по-малко от час се спестява час и половина.
Пет Ное 08, 2013 10:06 pm
Вардаров
Разклона за гюлечица,бунгалата на 500 м след разклона за вада!В дясно е хижата(може би бившата,аз си я знам като гюлечица от едно време),удобно е за паркиране,оттам нагоре по асфалта и след 3 или 4 завоя -на един почти обратен завой пътеката се вижда ясно в дясно-това е най-пряката пътека за яворова поляна от асфалта!Това за "по-малко от час" съм го слушал,но като се смрачи преди отбивката след моста на мальовишка и тоя час вече почти е минал,а има още 30 мин минимум катерене - се започва с псуването и проклятията !Просто посочвам кратък маршрут ако се гони време,сега челника се пали в 17.30,последния път аз го запалих чак в 21.30 на асфалта под ЦПШ и не беше приятно Но както и да е,пътеки колкото щеш!Честно казано ако аз тръгна към Раздела и Иван Вазов,бих избрал пътеката от Вада по долината на прав Искър през Чанаците!
Който и маршрут да е избрал , пожелавам приятен излет
Съб Ное 09, 2013 2:19 am
igurbev
Предполагам ето за това става дума.
Като разстояние от Яворова поляна до Гюлечица и ЦПШ е почти еднакво, единствено в първия случай се спестяват 100 метра изкачване. (За сравнение - при спускането от Ушите до Урдина река, което се появи като съвет по-нагоре, се губят 500 метра по вертикала).
Вардаров написа:
Това за "по-малко от час" съм го слушал,но като се смрачи преди отбивката след моста на мальовишка и тоя час вече почти е минал
Става дума 1,9 км по почти равен черен път.
Също:
Ако тръгнат сутринта от Вазов по Зелени рид, на ЦПШ ще са в ранния следобед - по светло.
Ако се върнат през Мальовица - незнам къф ще го търсят на Гюлечица.
Съб Ное 09, 2013 7:34 am
OpenMind
Този път не успяхме да стигнем до хижа Иван Вазов,но ще има и втори опит. Иначе прекрасен ден, като цяло. Думите не стигат да опиша красотата на планината. Мисля,че човек трябва да знае възможностите си за да не става жертва на емоциите си. Благодаря на всички,които се отзоваха на питанията ми по темата и споделям снимките от ходенето воден от желанието да споделя красивите мигове, които изживяхме за тези няколко часа в Рила.
...Честно казано ако аз тръгна към Раздела и Иван Вазов,бих избрал пътеката от Вада по долината на прав Искър през Чанаците!...
Вардаров, бих искал да попитам кога последно си минавал по тази пътека? Ако е скоро, кажи проходима ли е, при какви условия и откъде може да я хване човек от долу (Вада) и от горе (Долния Чанак).
Бая ми ти сте поскъсили прехода , а колко и различни идеи се навързаха в темата ... Що само толкоз ? Сега можеше още много хубави снимки да гледаме
Пон Ное 11, 2013 7:22 pm
OpenMind
dobrifin написа:
Бая ми ти сте поскъсили прехода , а колко и различни идеи се навързаха в темата ... Що само толкоз ? Сега можеше още много хубави снимки да гледаме
Съкратихме го,точно наполовина.В този прекрасен ден, бях се навлякал с каквото носех и пак ме тресеше яко. Надявах се,че съм се оправил от една досадна настинка,но уви. Хрипове,флуиди от носа,краката ми натежаха много, и така неусетно времето напредна много(като гледам данните от трака-плачевни са) ама стига съм се оправдавал. Тъпо ми е,но тръпката под лъжичката е факт,така,че ще се върнем да довършим започнатото.
Пон Ное 11, 2013 7:33 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3375 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
OpenMind написа:
... Думите не стигат да опиша красотата на планината. ...
Колко тежаха раниците ви? И защо само 23 снимки, при това едва 2,5 мегапикселови?
Ето една причина, за да се предпочете класическият вариант за качване през Мальовица - като стигнеш Додов връх, дори да се мръкне, вече няма връщане назад - искаш, не искаш - продължаваш до х. "Иван Вазов".
Пон Ное 11, 2013 8:06 pm
Mariana1000
[quote="stefan_iliev38"]
OpenMind написа:
Ето една причина, за да се предпочете класическият вариант за качване през Мальовица - като стигнеш Додов връх, дори да се мръкне, вече няма връщане назад - искаш, не искаш - продължаваш до х. "Иван Вазов".
Да бе, то щото не можеш да се откажеш на втора тераса още преди да се е мръкнало
OpenMind написа:
Съкратихме го,точно наполовина.
Съкратили сте по-хубавата и лесна половина, язък, защото сте минали трудното
Странно, че си се почуствал по-зле, според мен настинки и грипове минават по-лесно в планината
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
....
Думите не стигат да опиша красотата на планината. Мисля,че човек трябва да знае възможностите си за да не става жертва на емоциите си. Благодаря на всички,които се отзоваха на питанията ми по темата и споделям снимките от ходенето воден от желанието да споделя красивите мигове, които изживяхме за тези няколко часа в Рила.
Браво. Секиму - според потребностите и до личния праг на удоволствие.
Antoon написа:
Вардаров написа:
...Честно казано ако аз тръгна към Раздела и Иван Вазов,бих избрал пътеката от Вада по долината на прав Искър през Чанаците!...
Вардаров, бих искал да попитам кога последно си минавал по тази пътека? Ако е скоро, кажи проходима ли е, при какви условия и откъде може да я хване човек от долу (Вада) и от горе (Долния Чанак).
Вардаров, това упражнение е достойно за уважение. На Долния Чанак има чалъм да се слезе, но надолу по реката, нещо ме съмнява малко. Глиганиада е там!
Пон Ное 11, 2013 9:02 pm
Вардаров
Разбира се че е проходима,2011 минавах оттам!Едва ли има пътека от и до 7-те езера,която да не е проходима,макар че клека е в изобилие и предполагам всяка пролет ляга,но го просичат-дали бракониери,дали дановисти,дали такива като мен....все някой просича!От големия чанак се вижда глиганиада,не е като магистралите за Мальовица или Мусала.... нормална пътека,почти огледална на душевадника в съседство!Пътеката до долния чанак от колибата на дъновистите е отъпкана всеедно бизони са минавали оттам!
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4Следваща
Страница 3 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети