ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Кончето, Кутело и Вихрен
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Кончето, Кутело и Вихрен
Автор Съобщение
vladofff

Мнение Отговорете с цитат
Не знам защо толкова ви привлича Джамджиев ръб през лятото - жандармите никога не са били приятно преживяване. Защо не пробвате един незнайно защо изключително непопулярен, но за сметка на това доста по-лесен летен вариант - по източното ребро, находящо се между двете "ЛАВИНИ". То излиза почти на върха на трапеца, след Голямата жандарма. Освен всичко, изкачването е и едно от най-бързите, сиреч къси подходи за върха. По следата на трасето има едни скалички, но само от далеч изглеждат такива, на място се установява, че се ходи и не е по-трудно от отделни пасажи на пътеката Яворов- Вихрен..
Вто Ное 05, 2013 1:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

vladofff написа:
Не знам защо толкова ви привлича Джамджиев ръб през лятото - жандармите никога не са били приятно преживяване. Защо не пробвате един незнайно защо изключително непопулярен, но за сметка на това доста по-лесен летен вариант - по източното ребро, находящо се между двете "ЛАВИНИ". То излиза почти на върха на трапеца, след Голямата жандарма. Освен всичко, изкачването е и едно от най-бързите, сиреч къси подходи за върха. По следата на трасето има едни скалички, но само от далеч изглеждат такива, на място се установява, че се ходи и не е по-трудно от отделни пасажи на пътеката Яворов- Вихрен..

Пробвали сме го и него. Не е оферта, поне за туристи, а по-скоро статистика.
Аз като се замисля само през Кабата не съм го качвал Laughing... туристически.

Вто Ное 05, 2013 2:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

Мисля, че показаните от теб пасажи на снимката лесно се обхождат на около 15 м вдясно, където се ходи по тревата. Не, че скалите от твоите снимки са кой знае какво, но отдясно съвсем ги няма и си е напълно туристическо, има и много хеделвайз.
п.с. всъщност на снимка №26 ти сам си показал що е то извън "страшния" на предходните снимки участък.
Вто Ное 05, 2013 3:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mitko

vladofff написа:
сега, ако става въпрос за интересни Вихренски приключения, аз си го правя интересно зимата със ските, а понеже не се занимавам сериозно със скално катерене, за лятото ми остава само възможност за 'по-леки' ръбове като Джамджиевия ( който минавам за първи път, след доста чуденки и отлагане). Този източен ръб от снимките на Ристо изглежда интересен за лятото, минавал съм го в посока надолу при спускане със ски по същия този склон, определено един от най-мащабните и запомнящи се склонов за спускане е по наще планини Idea
Вто Ное 05, 2013 6:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
vladofff

Мога само да завиждам, че караш там ски. Аз имам сериозен страх за живота си от лавинна гледна точка и затова отбягвам тия улеи. Но който е храбрец, знам че му е голям кеф това спускане.
Вто Ное 05, 2013 6:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mitko

vladofff написа:
Мога само да завиждам, че караш там ски. Аз имам сериозен страх за живота си от лавинна гледна точка и затова отбягвам тия улеи. Но който е храбрец, знам че му е голям кеф това спускане.
голямо шубе е спускането на този склон, макар и да го правим само в много много обективно сигурни лавинни условия, мащабите му са толкова големи, че те карат да се чувсваш наистина незначителен, като мравка полазила по гърба на гигант... поне слизането до хижа Вихрен е изключително бързо и запомнящо се Smile
Сря Ное 06, 2013 2:32 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.