Не знам защо толкова ви привлича Джамджиев ръб през лятото - жандармите никога не са били приятно преживяване. Защо не пробвате един незнайно защо изключително непопулярен, но за сметка на това доста по-лесен летен вариант - по източното ребро, находящо се между двете "ЛАВИНИ". То излиза почти на върха на трапеца, след Голямата жандарма. Освен всичко, изкачването е и едно от най-бързите, сиреч къси подходи за върха. По следата на трасето има едни скалички, но само от далеч изглеждат такива, на място се установява, че се ходи и не е по-трудно от отделни пасажи на пътеката Яворов- Вихрен..
Не знам защо толкова ви привлича Джамджиев ръб през лятото - жандармите никога не са били приятно преживяване. Защо не пробвате един незнайно защо изключително непопулярен, но за сметка на това доста по-лесен летен вариант - по източното ребро, находящо се между двете "ЛАВИНИ". То излиза почти на върха на трапеца, след Голямата жандарма. Освен всичко, изкачването е и едно от най-бързите, сиреч къси подходи за върха. По следата на трасето има едни скалички, но само от далеч изглеждат такива, на място се установява, че се ходи и не е по-трудно от отделни пасажи на пътеката Яворов- Вихрен..
Пробвали сме го и него. Не е оферта, поне за туристи, а по-скоро статистика.
Аз като се замисля само през Кабата не съм го качвал ... туристически.
Мисля, че показаните от теб пасажи на снимката лесно се обхождат на около 15 м вдясно, където се ходи по тревата. Не, че скалите от твоите снимки са кой знае какво, но отдясно съвсем ги няма и си е напълно туристическо, има и много хеделвайз.
п.с. всъщност на снимка №26 ти сам си показал що е то извън "страшния" на предходните снимки участък.
Вто Ное 05, 2013 3:38 pm
Mitko
vladofff написа:
сега, ако става въпрос за интересни Вихренски приключения, аз си го правя интересно зимата със ските, а понеже не се занимавам сериозно със скално катерене, за лятото ми остава само възможност за 'по-леки' ръбове като Джамджиевия ( който минавам за първи път, след доста чуденки и отлагане). Този източен ръб от снимките на Ристо изглежда интересен за лятото, минавал съм го в посока надолу при спускане със ски по същия този склон, определено един от най-мащабните и запомнящи се склонов за спускане е по наще планини
Вто Ное 05, 2013 6:18 pm
vladofff
Мога само да завиждам, че караш там ски. Аз имам сериозен страх за живота си от лавинна гледна точка и затова отбягвам тия улеи. Но който е храбрец, знам че му е голям кеф това спускане.
Вто Ное 05, 2013 6:40 pm
Mitko
vladofff написа:
Мога само да завиждам, че караш там ски. Аз имам сериозен страх за живота си от лавинна гледна точка и затова отбягвам тия улеи. Но който е храбрец, знам че му е голям кеф това спускане.
голямо шубе е спускането на този склон, макар и да го правим само в много много обективно сигурни лавинни условия, мащабите му са толкова големи, че те карат да се чувсваш наистина незначителен, като мравка полазила по гърба на гигант... поне слизането до хижа Вихрен е изключително бързо и запомнящо се
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети