Да,идеята е да се направи за един ден с връщане през Казаните до х.Вихрен. Има ли ясно изразена пътека към заслона от долу и за колко време ще стане?
Вто Окт 29, 2013 6:26 pm
igurbev
За един ден може да се направи при ранно тръгване и стегнато ходене без размотаване. Предвид че вече денят е къс - може да ви се наложи последния участък да слизате по тъмно. Зависи колко бързо се движите.
Подробности за пътеката - в пътеписа.
Вто Окт 29, 2013 6:31 pm
igurbev
ZCEZBPM написа:
до заслон Кончето по оная крива пътека може да се стигне и за 3 часа.
Аз лично никак не съм привъженик на това замерване на маршрутите в часове - прекалено относително е. Съдейки по трака, от езерото, край което спахме, съм се качил до билната пътека за 2 часа и половина. Това с почивките и спиранията за изчакване на групата, с контузен крак и никак не маловажното - с целия багаж, включващ палатка, чувал и т.н. Със сигурност, ако това е целта, може да се вземе и под 2 часа, но определено в нечии случаи и 4 не биха стигнали. Разстоянието е около 4,5 км, сумарно качването - към 600 метра; в последния километър - стръмно и без пътека. Оттам насетне всеки да си прави сметка
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети